Fem garderobesystemer som gir orden på soverommet

GARDEROBE-FAVORITTER: Tylko (fra venstre), String og USM Haller. Foto: Produsentene

De beste systemene passer inn overalt, og kan skreddersys til dine behov.

Sverre Norberg-Schulz Hagen
Publisert:

Mange drømmer kanskje om «walk in»-garderobe, eller plassbygde skap med rom til alt du har av klær og tilbehør. Bor du på få kvadratmeter, kan plassbygde møbler være en god løsning for å utnytte arealet så godt som mulig. Dette krever imidlertid at du har et visst håndlag med verktøy, eller at du får hjelp fra profesjonelle.

INTERIØR

Slik gjør du kupp på brukt interiør

Modulære garderobesystemer er et godt alternativ til plassbygde innredninger, og krever sjelden noen spesifikke kunnskaper utover å kunne skru noen skruer i veggen.

Vi har valgt ut fem systemer som passer inn så godt som overalt.

Ikea Nordli

MODULÆR KOMMODE: Nordli-serien fra Ikea. Foto: Produsenten

Nordli-kommodene fra Ikea kan bygges på i både høyden og bredden, og kommer i både sort og hvitt. Designet er nøytralt, og kan mikses med mange andre interiørstiler. Ikea selger i tillegg skuff-tilbehør som kan brukes til å organisere småting som klokker, slips, sokker og smykker.

lys
INTERIØR

La tvinnede lys pynte lysestaken din

Elfa-systemet

VEGGHENGT: Elfa-systemet, her i modellen Elfa Decor. Foto: Produsenten

Mange kjenner kanskje til trådkurvene fra Elfa, brukt til å fylle mang en skyvedørsgarderobe. Elfa tilbyr imidlertid langt mer, blant annet den vegghengte garderobeserien Elfa Decor, som kommer i flere farger.

INTERIØR

Slik holder du møblene fine

Systemet kan utvides i både høyden og bredden, og har smarte løsninger som eget buksestativ, slipshengere og skohyller.

String-systemet

NORDISK DESIGN: String-systemet. Foto: Produsenten

String-systemet er en nordisk klassiker designet av Nisse Strinning. I tillegg til de populære bokhylle-løsningene, kommer systemet også med flere smarte garderobeløsninger. Her får du mange av de samme fordelene som med Elfa-systemet, men prisen for det stilrene uttrykket er riktignok litt høyere.

toppbilde
INTERIØR

Høstens største interiørtrender

Tylko

NYHET PÅ NETT: Skohylle fra Tylko. Foto: Produsenten

Tylko er relativt nye på markedet, og systemet er ganske så fiffig. På Tylkos nettsider kan du designe dine egne løsninger, som så skjæres til basert på dine oppmålinger, og leveres direkte på døren. Du må sette sammen hyllene selv, men her kommer du de siste centimeterne – som IKEAs standardmål ikke tar høyde for – til pers.

USM Haller

KLASSIKER: Det modulære systemet fra USM anses som en designperle. Foto: Produsenten

Det modulære systemet fra USM kan brukes til så godt som alt – så også garderobe. Rørene og panelene kan skrus fra hverandre og settes sammen på utallige måter. Her kan du sette sammen alt fra en lav skuffemodul til et klesskap som dekker hele veggen – selv om det koster flesk.

Lurer du på noe om denne artikkelen? Bruk kommentarfeltet, eller finn meg på Twitter som @sverrehagen!

Publisert: