Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Eksperttipsene du trenger for å gi spiseplassen et løft

Interiørstylistene gir deg sine beste tips for å skape en lun og koselig atmosfære i spisestuen. 

Spiserstuer

Spiseplassen på kjøkkenet hos interiørstylist Rikke Bye-Sondresen. Foto: @rikkesroom

Spiserstuer

Spisestuen til interiørstylist Tone Kroken. Foto: @tonekrok

Er det ett sted i hjemmet det er viktig at det er så hyggelig som det kan få blitt, så er det på spiseplassen – enten om du har en hel stue dedikert eller om du har et spisebord med stoler på kjøkkenet. Men hva skal til for å skape en lun og koselig atmosfære? Er det noen konkrete tips som garanterer god stemning?

– Det aller beste tipset er å innrede med et rundt bord og gode stoler, sier interiørstylist Tone Kroken.

Hun mener at spiseplassen er hjemmets hjerte. Det er der gode måltider, samtaler og koselige stunder foregår.

– Har du et langbord med fire kanter er det alltid noen som sitter på enden som detter ut av samtalen. Med et rundt bord har du øyekontakt med alle, og du er tettere og nærmere på gjestene. Og dermed ingen som får dårlig bordplassering, sier hun.

spisestue

Rundt spisebord i massivt tre fra FDB møbler. Foto: Produsenten

spisestue

Stol Nattavara fra Jotex. Foto: Produsenten

Kroken mener det ikke skal mer til enn å bytte ut spisestuestoler og kanskje teppet under bordet, for å gi rommet et løft.

– Det trenger ikke å være dyrt. Se etter spisestuestoler på bruktbutikker for eksempel. Du trenger ikke å kjøpe nytt.

Tips! Sjekk ut for eksempel nettauksjonssiden Blomqvist for gode interiørkupp. Finn.no og Tise bugner også av gode bruktkupp.

Kanskje du vil gå mer drastisk til verks og faktisk male om? I så fall er interiørekspertene enige om at du KAN MALE OVER DISSE FARGENE TIL FORDEL FOR ET MER PERSONLIG PREG.

spisestue

Vase fra Smaelta hos OsloDeco. Foto: Produsenten

spisestue

Lysestake fra Björn Wiinblad hos Adlibris.no. Foto: Produsenten

Teppe og gode stoler

Det er undervurdert å ha et tykt og mykt teppe under spisebordet, mener interiørstylisten. Et teppe skaper god og lun stemning i spisestuen og er deilig å ha føttene på, fortsetter hun.

– Når du sitter godt vil du også sitte lenge. Nøkkelord er stoler med armlener og et mykt underlag. Jeg elsker stolene til møbeldesigneren Andreas Engesvik, men de i fløyel fra Søstrene Grene er heller ikke så dumme. Det er fullt mulig at stolene er billige og behagelige.

– Sist, men ikke minst – en lampe over bordet som gir god og myk belysning, ikke for kaldt og skarpt. Og sterianlys, tenn alltid masse lys når du får gjester, eller når du vil kose deg litt ekstra. Ingenting setter stemningen i et rom som tente stearinlys, tipser Kroken.

taklamper

Lampe fra DAGG hos Jotex. Foto: Produsenten

taklamper

Taklampe fra Saint hos Ellos. Foto: Produsenten

Rikke Bye-Sondresen er interiørstylist og designer. Hun er enig med Kroken, lys som kan dimmes er alfa omega når god stemning skal skapes. Friske blomster midt på bordet gjør også utrolig mye for et rom, mener hun.

– Forskjellige lamper også̊, en grunnbelysning og heller flere små stemningsskapende lamper form av lys, farger, form og materiale, tipser Bye-Sondresen og fortsetter:

– I stuen er det viktig med teksturer, litt lag på lag. Tenk gulvteppe, puter i forskjellige tekstiler, miks ull og velur. Hvis du mikser former – runde med kvadratiske for eksempel, tilfører det personlighter til hjemmet. Farger på veggene er alltid fint, og bilder er viktig. Enten et stort bilde eller flere små sammen, sier Bye-Sondresen.

puter

Pute fra Layred. Foto: Produsenten

puter

Puter fra Mimou hos Ellos. Foto: Produsenten

Hvordan var din opplevelse i dag?