HJEMMESNEKRET: Drivhuset er akkurat passe stort til agurker, tomater og paprika, ifølge eieren. Foto: Mina Ingerine Nalum
Interiør

Slik lager du ditt eget drivhus av gamle vinduer

Pusling i hagen eller på balkongen er mer populært enn noensinne. Mina Ingerine Nalum bygget drivhus av ting hun fant på Finn. Nå deler hun oppskriften med MinMote. 

 • Maria Aarli-Grøndalen
Publisert:

I dag er det behagelige 24 grader på uteplassen til Mina Ingerine Nalum. Døren til det nybygde drivhuset er vidåpen. Hun og mannen Andreas Haraldsen bor sammen med sønnen Albert (7) og datteren Mynthe (3), på solrike Mosserød i Sandefjord.

Mina er utdannet dekoratør og interiørdesigner, med forkjærlighet for loppemarkeder og bruktfunn. Familien har eid huset siden 2011, og Mina har dokumentert oppussingen og endringer de har gjort på eiendommen via instagramkontoen @feelslikehome_mina.

Mina Ingerine Nalum. Foto: Privat
MOTE

SLIK FÅR DU EN UTEPLASS DU IKKE VIL FORLATE

– Jeg er veldig opptatt av gjenbruk og sjekker alltid først om ting kan kjøpes brukt eller lages selv. Med dette drivhuset som skulle stå på verandaen inntil husveggen, så fant jeg heller ikke noe ferdig drivhus som passet inn, sier Nalum til MinMote.

MOT HUSVEGGEN: Ved å legge drivhuset mot husveggen, skjermes drivhuset for vær og vind. Man trenger også færre materialer for å bygge det. Foto: Mina Ingerine Nalum

En samling eldre vinduer som hun fant gratis på Finn, bader den godt skjermede uteplasskroken i lys.

– Jeg liker sjarmen det gir med gamle vinduer og anbefaler å bruke tid på å samle vinduer som gir det uttrykket du ønsker. Siden jeg tegnet drivhuset selv, har det også de målene jeg ønsket, sier hun.

Les også: TI ENKLE TING DU KAN GJØRE FOR Å ØKE VERDIEN PÅ BOLIGEN DIN

Å plassere drivhuset på uteplassen de hadde fra før, sparte henne for å lage nytt fundament til å sette det på. Egentlig hadde Nalum sett for seg å bruke eldre vinduer.

PLASTTAK: Mina Ingerine tegnet, mannen snekret og til slutt malte og innredet Mina det lille drivhuset. Foto: Mina Ingerine Nalum

– De jeg var så heldig å få, var isolerte og ferdige med rammer og det hele. Det forenklet byggeprosessen veldig, sier hun.

Også døren er et bruktfunn.

– Jeg kjøpte den på Finn for 200 kroner. Taket er Plastmo takplater kjøpt på byggevarehus. Vi har oljegrunnet alt treverket og deretter malt med utemaling. Totalt kom drivhuset da på cirka 5000 kroner, forteller Nalum.

På gulvet ligger fuktbestandige gulvplater og treheller fra Rusta oppå.

Publisert:

Les også

 1. INTERIØR

  BAMBUSMØBLER ER SESONGENS STORE TREND

 2. INTERIØR

  Teppet som garanterer en lekker stue

 3. INTERIØR

  Tipsene for et lekkert og behagelig soverom

 4. INTERIØR

  Eksperttipsene du trenger for å gi spiseplassen et løft

Relaterte artikler

INTERIØR

Rester av terrasse ble kult peisbord

INTERIØR

«Nytt» hjemmekontor nesten gratis

HJEMME HOS

MinInteriørstil: Villa Sole

INTERIØR

Slik gjør du kupp på brukt interiør

INTERIØR

Raske grep til en bedre uteplass

INTERIØR

MinInteriørstil: Birthe Kildal

INTERIØR

Amalie Fagerli om husbyttet: – Har gitt bånn gass