«Nytt» hjemmekontor nesten gratis

NYTT: Men det eneste Diana Ousdal kjøpte nytt, var en rull tapetrester og plankene hun brukte til å skjule skillene mellom tapetlengdene. FOTO: Privat

Så enkelt og ikke minst billig kan du friske opp kontorplassen din.

Maria Aarli-Grøndalen
Publisert:

Så er et nytt studieår i gang, og i disse corona-tider må du nok belage deg på å hjemmekontor mer enn du hadde planlagt. Sjekk ut disse enkle tipsene til hvordan du kan fornye hjemmekontoret med enkle, rimelige grep. Kanskje til og med lage en kul, ny romdeler?

Begge deler klarte nemlig Diana Ousdal, som bor i Kvinnherad, sammen med mann og tre barn.

Ousdal driver Instagram-kontoen @DIANAOUSDAL, hvor hun deler raust av kreative tips til gjør-det-selv-prosjekter. Opprettelsen av dette hjemmekontoret kostet henne under 500 kroner i materialer.

FEMININ TVIST: Opprinnelig bygget hun kontorplass til seg og mannen da hele Norge stengte ned i mars. Men mannen er tilbake på kontorplassen sin utenfor huset nå. Diana og datteren har derfor tatt over hans del av hjemmekontoret og laget det ekstra jentete. FOTO: Diana Ousdal
INTERIØR

EKSPERTENE: DETTE ER HØSTENS INTERIØRTRENDER

– Jeg elsker å lage ting av restematerialer, jeg er for gjenbruk og prøver å holde kostnadene lave. Med det som utgangspunkt, gikk jeg inn i en av disse nabolagsgruppene på Facebook. Du vet, en sånn der folk som bor like i nærheten selger og gir bort ting, sier Ousdal til MinMote.

Fra denne gruppen sikret hun seg et gammelt trebord som skulle gis bort. Bordet kappet hun i to på midten, slik at hun fikk to identiske arbeidsbord av det. Hun satte begge to mot baksiden av tre allerede monterte garderobeskap fra Ikea.

Men før hun monterte bordbitene, ville hun gjøre baksiden på skapene litt finere, slik at det nye hjemmekontoret inviterte til bruk.

NY TAPET: I en restekorg på Clas Ohlson fant Ousdal en bredstripet tapetrest for en femtilapp. Den festet hun på baksiden av de tre garderobeskapene ved hjelp av treplanker. FOTO: Privat

– Jeg kledde baksiden av garderobeskapene med tapet, og skjulte skjøtene med trebord. Plankene kostet til sammen 270 kroner. De kappet jeg til, grunnet og malte hvite med malingsrester jeg hadde i garasjen, sier hun.

For å få arbeidsbordene til å stå godt, monterte hun en plankebit midt på bordflaten. Plankebiten står som et tredje bein på den siden som vender inn mot skapene.

– Den er malt hvit, så den synes knapt, sier Ousdal.

INTERIØR

RASKE GREP TIL EN BEDRE UTEPLASS

Bilder, skilt og bordlamper flyttet hun til det nye hjemmekontoret fra andre steder i huset. Et premiss for å lykkes med gjenbruk på denne måten, mener hun er at du velger ting i en fargeskala som harmonerer. Eller at du er villig til å male eller trekke ting om.

– De fleste stiler kan mikses, så lenge fargene matcher. Hos oss går det mye i naturfarger, hvit, svart og beige. Da blir det også lett å flytte rundt på ting og få dem til å passe inn på nye steder i hjemmet, sier hun.

Video med nærmere beskrevet fremgangsmåte for Ousdals «nye» hjemmekontor, ser du her:

Delte opp rommet

Et annet grep som kom på plass hos Ousdal-familien i corona-tiden, var denne rustikke skjermveggen mellom stue og TV-stue.

– Jeg hadde sett på nye alternativer til en skillevegg av metallvinduer, men sånne vegger koster fort fra 30 000 kr og oppover. Hadde jeg brukt så mye penger på en skillevegg, ville jeg fått dårlig samvittighet og gremmet meg hver gang jeg gikk forbi den i ettertid, sier hun spøkefullt til MinMote.

Så da det dukket opp et par vinduer som skulle gis bort i samme Facebook-gruppe som den hun fikk trebordet fra, slo hun til. Etterpå gikk hun på gratisrommet på den lokale gjenbruksstasjonen. Der hentet hun ut byggematerialer til å lage reisverket inni en kunstig murvegg. På toppen hviler gratisvinduene.

Slik ble resultatet:

LEKKERT: Og ifølge Diana Ousdal svært enkelt å få til, hvis du bare er en smule nevenyttig, da. FOTO: Privat

– Det kastes veldig mye fint materiale fra profesjonelle byggmestre. Det kan være brukt til forskaling eller som støttemateriale på et annet byggeprosjekt. Alle burde ta seg en tur på gjenbruksstasjon før de kjøper nytt materiale, sier Ousdal.

Det eneste hun måtte kjøpe helt nytt, var maskeringstape, sparkel og finerplater.

– Jeg satte maskeringstapen på finerplatene i et rutemønster og la sparkel i et tykt lag oppå, forklarer hun.

LAGET RUTEMØNSTER: Diana Ousdal ønsket seg en rustikk mursteinsvegg. FOTO: Privat
GOD FANTASI: Tidlig i prosjektet, er det kanskje ikke så lett å se at dette skal bli en «mursteinsvegg». FOTO: Diana Ousdal

– Før sparkelen var helt tørr, tok jeg forsiktig av maskeringstapen, og gikk over «mursteinene» med en svamp. Det var for å sikre at sparkelen ikke hadde for slett overflate, men virkelig lignet mur, forteller hun.

RIKTIG TEKSTUR: Diana ville ha en overflate som lignet ekte murstein. FOTO: Privat

– Til slutt brukte jeg rester jeg hadde av brun, svart og hvit maling, og påførte med svamp til «murveggen» ble slik jeg ville ha den i fargen, sier hun.

Både vegg og vinduer er solid bygget opp, men ikke festet med skruer i gulvet.

– Vinduene står på reisverk som står i spenn mot gulvet. Så jeg vil si veggen er solid. Men jeg har med vilje ikke festet skruer i gulvet. Det er fordi jeg vil ha mulighet til å flytte veggen, om vi trenger å dele stuen opp på en annen måte på et senere tidspunkt, sier hun.

Ikke gå glipp av: «SINNASNEKKER'NS» BESTE TIPS: UNNGÅ OPPUSSINGSSMELL I FORHOLDET.

Publisert: