Interiør

Interiørstylisten: Trikset bak et nydelig dekket bord

HUSKEREGEL: Tone Kroken holder seg alltid til én regel når hun pynter bordet. Litt krøllete linduker er en selvfølge, mener hun. Foto: Storm Storm

Interiørstylist Tone Kroken sverger til spesielt én regel som alltid sørger for en harmonisk og lekker borddekking. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:

I år skal man gjøre litt ekstra ut av pyntingen hjemme, synes interiørstylist Tone Kroken. Hun har tidligere tipset om små grep som gjør det julete og lekkert, de kan du lese her.

Kroken er ikke spesielt glad i rødt når det det er jul, men i år er første gang hun har brukt rødt i borddekkingen på mange år, forteller hun til MinMote.

– Grunnen til det er at en lys rødfarge gjenspeiler energi, positivitet og varme. Men jeg har innlemmet rødt i borddekkingen på en moderne måte, ikke typsik tungt julerødt. Med hvitt, marshmallows, glitter og gull balanseres uttrykket og det fremstår fresht og lett, sier hun.

INTERIØR

Dekorer med alternative juleblomster

HOLD DEG TIL FÅ FARGER: For å skape harmoni holder Kroken seg alltid til tre-fire farger når hun pynter et lekkert bord. Foto: Storm Storm

Pynt med mat

Et annerledes og dekorativt tips er å pynte med mat, helst godteri eller bær, tipser Kroken.

– Jeg pynter nesten alltid med marshmallows - bare slenger det utover bordet litt tilfeldig. Da kan gjestene spise og kose seg underveis, og det er dessuten veldig dekorativt. Jeg kunne like gjerne brukt sjokolade i gullpapir eller bringebær for den saks skyld. Det ser lekkert og friskt ut til bordet, sier hun.

Til akkurat dette bordet har Kroken kjøpt inn spray- og glitterlakkerte epler og strå. Men dette kan du også gjøre selv etter en tur på hobbybutikken.

– Jeg bruker ofte litt av juletrepynten på bordet, kuler eller engler legger jeg utover bordet. Det er et enkelt og fint tips. Det samme gjelder linduker. Det er alltid lekkert, sier hun og fortsetter:

RØDT, GULL OG HVITT: For å unngå den tunge julerøde fargen har Kroken kombinert en friskere rødfarge til hvitt, glitter og gull. Foto: Storm Storm

– Også bruker jeg alltid kubbelys i ulik størrelse med en glasstallerken under. Det gjør seg alltid med tente kubbelys.

Men det er spesielt ett tips Kroken vil gi til andre som skal begi seg ut på borddekking til jul: Ikke bruk for mange farger.

– Hold deg til tre, fire ulike farger eller nyanser når du pynter. Dette er en fin huskeregel for å sikre at resultatet blir bra. Knepet for et lekkert pyntet bord er rett og slett færrest mulig kontraster og farger. Tilfør gjerne gull for litt ekstra glam, da blir det hakket mer høytidelig og pyntet, avslutter Kroken.

INTERIØR

ENGLESPILL ER JULENS SØTESTE PYNT

EYECANDY: Marshmallows gjør seg fint som bordpynt, tipser Tone Kroken. Foto: Storm Storm
Publisert:

Les også

  1. KJENDIS

    Julespalten: Anett Ringstad

  2. MOTE

    Julegaver 2020: Julens fineste gaver til henne

  3. LIVSSTIL

    MinMote-redaksjonens ønskeliste til jul

Relaterte artikler

INTERIØR

Dekk et vakkert bord til 17. mai

INTERIØR

Derfor bør du pynte tidlig til jul i år

INTERIØR

Interiørekspertenes tips for å gjøre det ekstra hyggelig hjemme

INNREDNING

Slik dekker du sommerens festbord

INNREDNING

Slik dekker interiør-ekspertene 17. mai-bordet

INTERIØR

Slik bringer du våren inn i hjemmet

INTERIØR

Interiørgrepene som gjør deg glad