Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Inspirerende påskepynt til hjemmet

Påskepynt 2020

Vi har spurt et knippe interiørinteresserte om deres beste tips til å pynte til påske. Med disse tipsene får du garantert påskestemning!🐣

Publisert:
Påskepynt 2020

Bord dekket med servise fra Royal Copenhagen Flora. Foto: Oslo deco/royal copenhagen

369,-
Gå til butikk
Påskepynt 2020

Påskeegg fra Royal Copenhagen hos Nordicnest.no. Foto: Produsenten

239,-
Gå til butikk
Påskepynt 2020

Påskehare fra H&M. Foto: Produsenten

149,-
Gå til butikk
Påskepynt 2020

Lampe fra Ellos. Foto: Produsenten

1239,-
Gå til butikk

Siden de aller fleste feirer påsken hjemme i år, er det kanskje ekstra koselig å pynte leiligheten eller huset for å komme i den rette stemningen? Påskeliljer, en pakke fine servietter og påskeegg fylt med masse deilige godteri er ofte nok.

Her er likevel noen inspirerende tips:

Grener i vaske

Livsstilblogger og tidligere moteredaktør, Julie Kase, har pyntet grener hun fant på tilbud i den lokale blomsterbutikken, og satt dem i en mugge kjøpt på en bruktbutikk.

Kase tipser om påskepynt kuppet på et nettsted som brukt og håndlagde ting.

– Muggen kjøpte jeg i en bruktbutikk i Fredrikstad i sommer, og først nå kom den til sin rett, synes jeg. Kvasten rasket jeg med meg fra en blomsterbutikk som lå vegg i vegg med et apotek jeg var innom. Den var på tilbud, som mye er i disse dager, sier Kase og fortsetter:

GJØR DET SELV: Julie Kase har pyntet grener og satt dem i en vase. Dekorativt og enkelt! Foto: Privat

Jeg synes det er ekstra stas å pynte til høytider hjemme etter at jeg fikk barn. De små ullfeltfigurene har jeg kjøpt på Sprell og på Etsy. De jeg har kjøpt på Etsy er håndlaget i Nepal av kvinner som jobber under etisk gode forhold. Og de er så fine! Nå mangler det kun noen håndmalte egg. Det har jeg planer om at barna skal få prøve seg på, selv om de mest sannsynlig kommer til å knuse flere egg enn de lager.

Interiørsak
INTERIØR

Gode interiør- og lette og oppussingstips

Miriam Brenne Karlsen, interiørstylist og medeier av Oslo Deco, tipser om at du kan finne noen grener på helgeturen og putte dem i vaske og pynte når du kommer hjem. Hobbyprosjekter er gøy for folk i alle aldre, unger eller ei, sier Brenne Karlsen.

– Fyll små og store vaser med blomster og grener. Enten fra butikken eller ta med deg noe hjem fra skogsturen. Jeg elsker å pynte opp med små vaser med vårblomster som knallblå Scilla, Snøklokke og Hestehov, og i de større vasene er det veldig fint med litt store, spirende greiner! Det er fint å følge med på at de skuddene spretter frem, sier hun.

ENKELT OG DEKORATIVT: Grener er også perfekt å henge noen dekorerte påskeegg på, tipser Miriam Brenne Karlsen. Foto: Miriam Brenne Karlsen

Dekk et hyggelig bord

Brenne Karlsen skal som de fleste andre tilbringe påsken hjemme, og da er det hyggelig å gjøre det ekstra hyggelig rundt noen av de daglige måltidene, sier hun.

– Lange og koselige brunsjer med nybakt brød, tente lys og blomster på bordet gir en god høytids- og feriefølelse. Selv om selskapet består av de samme menneskene hver dag, kan man skape litt variasjon i settingen - bytt gjerne på hvilket servise og glass du bruker og vær kreativ i borddekkingen!

STEMNINGFULLT: Søte hestehov i et glass og servise med blomstermønster gjør mye ut av seg. Foto: Miriam Brenne Karlsen

For en dekorativ, men litt utradisjonell vri tipser OsloDeco-eieren om å male på speil. Det er et uventet, og frisk tilskudd til å få våren inn i hjemmet.

– Jeg så et bilde og ble tent på male noen abstrakte malingsstrøk i deilige farger på et veggspeil! Nettbutikken OsloDeco som jeg er medeier i, har solgt noen hundre runde speil de siste årene, og kanskje det er flere som skal bruke påska på å male litt på de? Hot tips: Velg maling som er lett å vaske bort!

FRESHT: Male på speil kan være en kul vri på påskepynten. Foto: Miriam Brenne Karlsen

Rikke Bye-Sondresen er interiørdesigner og stylist. I likhet med Miriam Brenne Karlsen gjør hun også litt ekstra ut av pynten på bordet.

@nnennaechem
LIVSSTIL

Derfor bør du kle deg i farger nå!

Bye-Sondresen pynter gjerne med tørkede blomster og egg i påsken, og har et godt råd som gjør påskefrokosten litt gøyere.

– Du kan bestille herlig fargerike pastellbukettene på @torka_blomster sin Instagram - det er også fint å støtte oppunder slike små, norske bedrifter om dagen. Pluss at disse står jo til langt over påsken er ferdig, og er fortsatt like fine og aktuelle da, tipser hun.
Når det gjelder friske blomster foretrekker Bye-Sondersen tulipaner til påske - gjerne i dus rosa i år.
– De må jo ikke være gule eller oransje. Tulipaner får du hos din lokale blomsterforhandler, sier hun.

PÅSKE: Tulipaner er også fint som dekor ved middagsbordet, foreslår Rikke Bye-Sondresen. Foto: Rikke Bye-Sondresen

Tulipaner som har visnet litt, kan fint bukes som dekor, foreslår Bye-Sondresen. Også frokostbordet fortjener det lille ekstra i påsken.

- Morsomt å gjøre noe ekstra ut av frokosten i påsken når man har litt ekstra god tid. Rull servietten, helst tøyserviett, i en pølse, så tar du noe bånd du har liggende og knyter rundt et egg. Dette egget kan jo også få et lite ansikt, noe som er ekstra gøy for barna, så er det bare å putte det i eggeglasset når du tar løs servietten og spise, sier Bye-Sondresen.

Etterpå kan egget nytes til frokost - både pynt og frokost altså.

PÅSKEFROKOST: Hva med å tegne et lite ansikt på egget? Foto: Rikke Bye-Sondresen

Påskepynt som varer

- Jeg elsker våren, og alt som hører den til! Så for min del topper påske og 17. mai hele julefeiringen, uten tvil, forteller journalist og tekstforfatter Caroline Kildebo til MinMote.

– Det er alltid blomster hjemme hos oss, men akkurat til påske har jeg valgt Protea. Disse ligner litt på påskeegg, og fargene er jo bare herlige! De tørker fint, og kan derfor vare lenge, sier Kildebo.

PROTEA: Caroline Kildebo pynter med protea til påske i år. Foto: Caroline Kildebo

– Magnolia er noe av det vakreste og mest magiske jeg vet om, men blomstringen varer relativt kort, og er allerede ferdig for i år. Siden påsken var rett rundt hjørnet tok jeg derfor vare på grenene med tanken om å bruke disse til «påskeris». Påskerisen er pyntet med diverse tørkede blomster og fjær jeg hadde hjemme. En liten hobby-avdeling i heimen kommer alltid godt med, og det er kun kreativiteten som stopper deg, sier Kildebo.

PYNT: Magnolia-grener pyntet med tørkede blomster, egg og fjær. Foto: Caroline Kildebo
Publisert: