Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Interiørekspertenes tips for å gjøre det ekstra hyggelig hjemme

TEPPE SOM KUNST: Hvis du har grå og beige vegger kan du tilføre et fargerikt teppe til stuen for å sprite opp stemningen. – Farger gjør oss glad, sier interiørstylist Tone Kroken. Foto: Yvonne Wilhelmsen
TEPPE SOM KUNST: Hvis du har grå og beige vegger kan du tilføre et fargerikt teppe til stuen for å sprite opp stemningen. – Farger gjør oss glad, sier interiørstylist Tone Kroken. Foto: Yvonne Wilhelmsen

Høst og pandemi betyr mer tid hjemme. Her er interiørtipsene som upper kosen i hjemmet.

Det er viktigere enn noen gang å ha en hyggelig atmosfære hjemme, mener en av landets fremste interiørstylister, Tone Kroken. Hun mener farger, rent sengetøy og friske blomster er nøkkelen for å få opp humøret og trivselen.

Ut med grått, beige og triste jordfarger. Få fargene inn! Det gjør underverker for humøret vårt, er interiørstylistene Rikke Bye-Sondresen og Tone Kroken enige om.

– Svart, grått og jordfarger er vi ferdige med nå. Få fargene inn! Du kommer til å få energi av det, det lover jeg. Typisk glade farger som gir god følelse med rosa, gult og blått, pluss masse grønne planter. Det skaper ikke bare bedre inneklima, men det understreker at du bryr seg om hjemmet ditt og steller det, sier Kroken.

interiør11

Fiolinfiken hos Plantasjen (hos utvalgte butikker). Foto: Produsenten

interiør11

Putetrekk fra Fine Little Day hos Nordic Nest. Foto: Produsenten

interiør11

Putetrekk fra Emma Von Brömssen hos Nordic Nest. Foto: Produsenten

interiør11

Teddystol fra Ellos. Foto: Produsenten

Hvis du er blant dem som ikke har så mye farger i stuen eller på kjøkkenet har Kroken følgende tips:

– Gulvtepper skal nesten se ut som malerier nå. Det er blant sesongens største trender, og er bare lekkert. Det spiller det ingen rolle om du har beige eller grå vegger, så lenge du har et fargerikt teppe på gulvet. Få tak i et pledd som tar opp en av fargene i gulvteppet og et stort bilde til veggen. Da skal jeg love deg at du blir glad, sier hun.

Tente stearinlys og myke saueskinn kommer du heller ikke unna hvis du vil gjøre det ekstra hyggelig en pandemi-høstkveld i sofakroken. Skulpturelle vaser og lysestaker er veldig populært nå, og utrolig dekorativt. Her finner du MinMotes favoritter.

– Kjøp flere kubbelys i ulike høyder og størrelser og sett dem på et fint brett på stue- eller spisebordet. Det er både billig og rålekkert. Om vinteren legger jeg alltid saueskinn i sofaen, det gjør det mykt, varmt og koselig. Hvis du har flekker i sofaen er det jo også helt perfekt med flere saueskinn på rad, tipser Kroken.

farger interiør

Hvitt saueskinn fra Landromantikk. Foto: Produsenten

farger interiør

Pledd med ull i fra Kid Interiør. Foto: Produsenten

farger interiør

Teppe fra Layered. Foto: Produsenten

Og med blomster og rent sengetøy er mye gjort, mener interiørstylisten.

– Det er så deilig å skifte på sengen ofte. Jeg blir så glad av det. Sett en blomsterbukett på nattbordet, det gjør også mye for humøret. Nå er det fargerike blomster som gjelder, og gjerne flere ulike typer satt sammen til flere små buketter rundt omkring i hjemmet. En rund vase med få, fargerike blomster er superfint, sier Kroken.

vase og sengesett

Ballon Vase fra Louise Roe hos T.Lund. Foto: Produsenten

vase og sengesett

Sengesett fra Myyk. Foto: Produsenten

Små lamper og stearinlys

Interiørstylist og designer Rikke Bye-Sondresen mener små, koselig lamper setter stemningen for hyggelige innedager fremover. En fin blomstervase og nye puter til sofaen er også med på å skape en hyggelig atmosfære som føles «ny» uten store grep.

I liket med Kroken er det farger som gjelder for Bye-Sondresen også.

– Dette er et litt større prosjekt, men som er overkommelig – å male, særlig hvis du har et rom hjemme du sitter og jobber i. Bruk helgen på å finne en fin farge og mal med to strøk. Vi blir veldig påvirket av farger og det gjør virkelig noe med humøret vårt, sier hun.

– Det blir tidlig mørkt ute nå, noe som påvirker oss veldig og dagene blir kortere. Bruk diverse lamper, ikke kun spotter og hovedbelysning, men ha heller å flere smålamper og skap litt atmosfære, enn å sitte i full spottbelysning. Kjøp fine stearinlys og telysholdere. Dette er noe du virkelig får bruke for utover vinteren, sier Bye-Sondresen.

Hun tipser om å finne brukte, unike skatter hos Fretex og Finn.no. Bye-Sondresen trekker frem kjedebutikken H&M Home som en personlig favoritt for billige kupp.

– En fin vase til å ha deilige, friske blomster i gjør mye. Tenn stearinlys, du trenger ikke kun ha det på kvelden, det er like koselig på dagen. Invester i noen nye puter, pledd eller noen små interiørgjenstander, det er alltid gøy med noe nytt, sier hun og legger til:

– Og! God kaffe og te er viktig – da får du kaféfølelsen hjemme, sier interiørstylisten.

Hvordan var din opplevelse i dag?