Ti fine interiør-kontoer å følge på Instagram

MATCHER VEGGENE: Greg Penn fra @manwithahammer vet hvordan man skal lage oppsiktsvekkende interiørbilder. Foto: Privat
MATCHER VEGGENE: Greg Penn fra @manwithahammer vet hvordan man skal lage oppsiktsvekkende interiørbilder. Foto: Privat

Enten du holder på med oppussing eller bare vil ha noe fint å se på: Her er ti fine Instagram-kontoer dedikert til interiør.

Trenger du stillferdig underholdning mens du slanger deg i solen på norske svaberg? Ønsker du å feste øynene på mer enn en sabla bra roman mens du svaier i en hengekøye mellom epletrærne i hagen? Her er tips til uforglemmelige folk å følge på Instagram.

1. @MANWITHAHAMMER

På grunn av corona-situasjonen, anbefales det ikke å reise til England i sommer, men det er ingenting i veien for å drømme seg bort via fine bilder. Engelske Greg Penn driver forretningsutvikling for et uavhengig bakeri på dagtid. Han har også kjøpt et enormt herskapshus i Devon, sør i England. Det restaurerer han mer eller mindre helt alene på kveldstid og i helgene. Han lager også underholdende videoer om husets historie, og poserer ofte i klær som matcher fargene på veggene i rommet han holder på med den dagen.

2. @CABIN_EFJORD

Tilbake i Norge, nærmere bestemt Efjorden i Ballangen kommune i Nordland, finner vi Frode Kristian og Tone-Beates lekre hytte. Den arkitekttegnede perlen står i moderne kontrast til vill, norsk natur, og har derfor dukket opp i internasjonale arkitekturmagasiner.

3. @SONJA_BERG

Lofoten er hot i sommer, det virker som om alle kjenner noen som skal dit. Liker du tradisjonell hygge og blomsterprakt kombinert med bruktfunn, bør du sveipe innom profilen til fargeglade Sonja Berg. Denne profilen er også kjemisk fri for pushing av andres produkter.

4. @SONJA_OLS

Fra Sonja i nord, til interiørstylist Sonja Olsen lenger sør, nærmere bestemt Haugesund. Sonja har dilla på lyse, luftige rom. Hun presenterer sitt eget hjem som få andre, ved hjelp av en enkel fargepalett, som formelig dufter av skjønn sommerbris.

FRISTENDE: Hvem vil ikke slange seg her, liksom? Dette er uteplassen til Sonja Olsen i Haugesund. FOTO: Privat
FRISTENDE: Hvem vil ikke slange seg her, liksom? Dette er uteplassen til Sonja Olsen i Haugesund. FOTO: Privat

5. @ABIGAILAHERN

Mange profiler på Instagram er til forveksling like, som i at mange av dem er hvite, lyse og moderne. Har du lyst til å se noe helt annet og å lære mer om fargebruk og styling, vil du glede deg over Instagram-kontoen til den engelske interiørdesigneren Abigail Ahern. Fra hjemmet i Hackney i London, poster hun spennende stilleben av produktene hun designer og selger. Det gøyeste er videoene som forklarer hvordan du lett kan endre interiøret ved å flytte rundt på ting. En bonus er de to bustete hundene hennes, som ofte opptrer som linselus.

6. @LULLASHAGE

Vi må selvsagt ha med en sørlending i miksen. Hjemme hos hageentusiast og hobbygartner Gunn Wetrhus, får du freshe bilder av nyrenovert hage og moderne hus i Kristiansand. Lullas hage er stor og god, men hun og mannen reiser mye og prioriterer derfor å ha det lettstelt. De planter blomster i potter og bambus i gamle oljefat og nyter livet på nystøpte betongterrasser, heller enn å svette bak hageredskapene.

7. @FJORDFISKERENHJEM

Fra et småbruk i Sunnfjord, poster Nina Skjærli frodige bilder av et romantisk hjem, og hun forteller historier fra de fire generasjonene som har bodd på småbruket siden 1885. Sauer og katter dukker opp i skjønn forening med hageblomster, vannspeil og fjordutsikt. Bratte fjell ligger som et urnorsk bakteppe.

Les også: TI ENKLE TING DU KAN GJØRE SELV FOR Å ØKE VERDIEN PÅ BOLIGEN DIN

8. @ILEIFSDATTER

På andre kanten av landet, nærmere bestemt Hof, finner du Ingunn Leifsdatter Vestergaard. Hun har en lekkert og fargekoordinert konto, med bilder fra ute og inne, alt i dempet belysning og mørkere fargetoner. Ingunn er glad i moderne design og kunst, men hun blander gjerne inn bruktfunn. Resultatet blir sterkt personlig - og uten produktplassering.

9. @KVINNSE

Fra hjemmet på Hønefoss med knallrosa dør, poster Christine Ottersen bilder fra hus og hage og små og store interiørprosjekter. Hun er spesielt glad i borddekning, og viser mye herlig og sommerlig der. I tillegg kommer hun ofte med tips til hvordan du kan lage nye, iøynefallende ting av saker du har fra før, ting andre skal kaste, eller rester fra oppussing.

10. @PINKHOUSELIVING

Jo da, det er noe med rosa. For mange av oss. Og fra London poster Emily Murray ganske ville bilder av hvordan hun klarer å få rosa inn i de fleste sammenhenger i hus og hage. Til å bli i supergodt humør av.

Få med deg: SLIK FÅR DU EN UTEPLASS DU ALDRI VIL FORLATE

Hvordan var din opplevelse i dag?