MinSommer: Pernille Juvodden

pernille

– Vi har rett og slett hatt tidens Norgesferie hvor jeg endelig fikk jeg sett det vakre landet vi bor i, sier Pernille Juvodden.

Åsa H. Aaberge
Publisert:
pernille

Foto: @pjuvodden

pernille

Foto: @pjuvodden

I spalten MinSommer snakker vi med inspirerende folk om deres ferieplaner, minner, favorittantrekk om sommeren og beste tips til få det meste ut av en sommerferie som kanskje ikke ble helt som planlagt. Her kan du lese om EMMA ELLINGSEN sine sommerplaner, MARIA MENAS Norgesferie, EMILIE SKOLMEN sin bobilsommer og hva som gjør TONE DAMLI lykkelig en sommerdag.

Neste kvinne ut er Pernille Juvodden (24). Hun har akkurat kommet hjem fra en måned på ferie i Norge sammen med kjæresten, John Carew, og skal nyte resten av sommeren hjemme i Oslo.

– God sommer, Pernille! Hva driver du med om dagen? Hvordan har du det?

– God sommer! Jeg har det veldig fint. Kom nylig hjem fra tidenes Norgesferie med kjæresten min, så nå prøver jeg å komme i orden her hjemme igjen før jeg skal nyte resten av sommeren i byen. Skal bli deilig å ikke bare gå i turklær og joggesko kjenner jeg, haha. Ellers har året frem til nå vært veldig rart og krevende for mange, meg inkludert. Det er veldig deilig å se at vi er mer mot normalen igjen.

untitled link

– I fjor høst flyttet jeg til Australia hvor jeg skulle være en god stund, men valgte å dra hjem igjen etter mye skogbranner der jeg bodde. Kort tid etter at jeg kom hjem igjen kom corona, så da stoppet alt opp for min del akkurat som hos de fleste andre. En ufrivillig pause som egentlig var litt godt, men selvfølgelig også helt grusomt sett i det store bildet. Det skal bli bra å få ting tilbake som før. Håper vi alle har lært noe av alt vi har gått – og fortsatt går igjennom i år!

untitled link

– Hva er planene dine for sommerferien?

– Planen min for sommeren var en måned på veiene i Norge med kjæresten min. Vi var innom blant annet Heidal, Loen, Sæbø, Molde, Lofoten, Senja, Tromsø og mange flere steder. Vi har rett og slett hatt tidens Norgesferie hvor jeg endelig fikk jeg sett det vakre landet vi bor i. Sett bort ifra at det ble null festivaler og en halvveis planlagt tur til Sicilia var det ikke stort som ble avlyst for min del. Sommeren i år ble mye bedre enn forventet, så jeg er storfornøyd.

untitled link

– Tre ting du alltid pakker med i bagasjen:

– Hudpleieproduktene mine fra Dermalogica, Airpods og myke koseklær. Comfort all the way!

untitled link

– Et godt bok- eller podkast-tips?

– Jeg digger Iselin Guttormsen og podkasten hennes «G-punktet». Fantastisk dame som tar opp viktige, men tabubelagte temaer. Ikke minst, alle de utrolig fine gjestene hun har fått med på laget. Tar av meg hatten for hvor tøff og rå hun er. Podkasten hennes er absolutt noe de fleste burde sjekke ut uavhengig om du er mann eller kvinne.

untitled link

– Ditt beste sommerminne:

– Årets sommerminne er vanskelig å peke ut da hele sommeren har vært magisk fra ende til annen, men Lofoten og Senja var to magiske plasser som satte sine spor hos oss. Vi la oss til den vakreste midnattssolen og sto opp til vel så vakker utsikt utover fjord og fjell. Det ga en ro ut av en annen verden som jeg ikke har fått noe annet sted. Anbefaler å gå Besseggen om du er i nærheten av Gjendesheim, eller Ryten i Lofoten og Hesten i Senja om du skal dit. Helt fantastiske fjellturer!

untitled link

– Hvilke hverdagsrutiner dropper du i ferien?

– Nesten alle? Haha. Er det ferie skal man sove lenger, stresse mindre, være litt rufsete på håret og labbe rundt i ullundertøy, skal man ikke?

untitled link

– Hvor drar du helst på sommerferie?
– Lofoten og Senja, Spania, eller Sicilia i Italia.

– Hva er ditt ultimate sommerantrekk?

– Levis-shorts, hvit T-skjorte, Nike Airforce og en søt liten veske.

untitled link

– Ditt beste velvære-tips?

– Omgås folk som får deg til å le, ha gode rutiner, være aktiv/ute i skogen, en god ansiktsmaske og ikke se for mye på hva alle andre gjør og får til. Det er lett å gjøre det i disse dager og det tror jeg skaper mye unødvendig stress og dårlig selvfølelse hos folk. Heie på andre er viktig, men ikke la det bli altoppslukende slik at du sitter igjen med en dårlig følelse av at du ikke presterer bra nok selv.

A post shared by Mike Krieger (@mikeyk)

– Beskriv den perfekte sommerdagen fra morgen til kveld:

– Spise en god frokost og gjerne noen boller med mannen, gå en lang tur i solen, ta litt bilder, stikke innom The juicery hvor vi alltid kjøper en «Green forest» med vaniljeprotein og mandelsmør, etterfulgt av en tur ut på Bygdøy for å hilse på kuer. Bestiller sushi på vei hjem og spiser det mens vi har UNO-krig. Er det én ting det går mye i hjemme hos oss så er det UNO eller Yatzy. Dette er noe vi tar blodseriøst og vi har med oss UNO omtrent hvor enn vi går. Om vi legger til gode venner/familie og drinker i denne miksen er dette uten tvil en perfekt sommerdag for meg!

untitled link

– Hva spiser du helst om sommeren? Noen spesielle retter eller ingredienser?

– Elsker alt som kan grilles, vegetarisk vel å merke. Vannmelon og fetaost er også en helt sinnssyk kombinasjon jeg kunne spist daglig. Ellers er jeg en jente som er meget glad i pizza og sushi. Hva er vel hyggeligere enn å kjøpe med seg takeaway og sette seg i en park eller på en strand? Lite.

– Hva klarer du deg ikke uten i ferien?

Solkrem SPF 50 til fjeset! Solkremen skal på om det så er snøstorm ute.

untitled link

– Hva er ditt aller beste sommertips?

– Om du har muligheten, ikke planlegg for mye og se hvor du ender opp. Vær spontan og ha lite forventninger til ting. De beste minnene mine har alltid kommet av de spontane avgjørelsene og ofte de gangene jeg har minst lyst til å gjøre noe. Blir alltid like takknemlig for at jeg valgte å bare hoppe i det og ikke bare la stumpen bli i sofaen foran TV.

untitled link

– Et annet tips er å gjøre slik som oss, ta med deg en UNO kortstokk hvor enn du går. Et annet spill som må testes i sosiale sammenhenger i sommer er Mexican Train. Garanterer deg god stemning, selv for dem som ikke er så glad i spill!

Følg @MINMOTE PÅ INSTAGRAM for hyppige oppdateringer og inspirasjon.

Publisert:
Åsa H. Aaberge
Journalist @asa.aaberge