Interiørtrend: La tvinnede lys pynte lysestaken din

lys

Bytt ut de kjedelige hvite lysene med tvinnede lys i duse pastellfarger. En trend som florerer nå i høst, sier interiørekspert. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:
lys

Foto: @linnseljeset

lys

Foto: Lex Pott/Produsenten

Vi er i ferd med å entre stearinlys-sesongen, og denne høsten er det noen lys som virkelig skiller seg ut. Som stilikonet Leandra Medine skrev på Instagram denne uken: Lys er den nye vasen! Ja da, Ikea-lysene er både billige og praktiske til hverdags, men sjekk disse:

Tvinnede lys, eller spirallys om du vil, i duse pastellfarger satt oppi skulpturelle lysestaker er over alt på Instagram og i moteinfluencernes hjem. Eller bare rett på bordet som på bildet under.

Interiørekspert: – Jo mer jo bedre

Interiørstylist og designer Rikke Bye-Sondresen sier til MinMote at alt fra vaser til lys skal være i deilige farger og pasteller nå, og nesten se ut som sukkertøy.

INTERIØR

Høstens største interiørtrender

– Ja dette er en tydelig trend vi ser mer og mer av om dagen, og de florerer jo på Instagram, hvis du skriver #twistedcandles så får du opp er hav av disse lysene i alle regnbuens farger, veldig herlig, sier hun.

– Vi har sett de marmorert før, men nå er det det mer formede lys som gjelder, akkurat som det vi ser i møbel og interiør også, det er mye buede, runde former og pastellfarger.

Bye Sondresen trekker frem kunstrene Helle Mardal og Bjørn Wiinblad med sine glassskulpturer og lysestaker.

– Det er 70- og 80-tallet som er tilbake for fullt. Merket Ferm Living har nå disse gamle «snekrede» lysene. Typisk tysk, håndlagde lys med masse farger og utskjæringer på, så jo mer jo bedre er tydeligvis en trend nå, sier Bye Sondresen og legger til:

– Nostalgi! Dette er sånne lys mormor hadde. Jeg kommer garantert til å slenge meg på denne trenden utover høsten, og skal pynte og tenne masse fine fargede lys, det er jo så mye finere enn de vanlig trauste hvite lysene.
Les også: Slik gjør du brukte interiørkupp

Publisert: