Raske grep til en bedre uteplass

FRESHT: Ny uteplass på under en time, det skulle vært noe. FOTO: Christine Ottersen
FRESHT: Ny uteplass på under en time, det skulle vært noe. FOTO: Christine Ottersen

Christine Ottersen ordnet ny uteplass på en time. Her får du se hvordan.

Har du materialer liggende og slenge fra forrige oppussingsprosjekt? Eller kanskje naboen har det? Spar kjøreturen til fyllingen og frisk opp uteplassen med restene i stedet. Det gjorde Christine Ottersen, som bor med mann og fire barn på Hønefoss.

Se så fint det ble:

TEPPER PÅ VEGGEN: De rosa uteteppene hadde ikke Christine funnet noen plass til. Gulvbelegget var rester fra da hun pusset opp soverommet. FOTO: Christine Ottersen
TEPPER PÅ VEGGEN: De rosa uteteppene hadde ikke Christine funnet noen plass til. Gulvbelegget var rester fra da hun pusset opp soverommet. FOTO: Christine Ottersen

Ottersen driver Instagramprofilen @KVINNSE, hvor hun deler store og små interiørprosjekter, aller helst de som har med gjenbruk å gjøre. På denne tiden av året, dreier det meste seg om å skape en sommerlig uteplass.

– Akkurat denne uteplassen er midlertidig, den holder ikke gjennom vinteren. Men den er på et sted der vi ikke brukte å sitte. Naboens røde vegg, mot et gelender med avskallet maling, fristet ikke så veldig, jeg måtte gjøre noe, sier hun til MinMote.

Prøv deg frem

For Ottersen er estetiker i hjertet og må det fint og feminint rundt seg for å trives.

FROKOSTPLASS: I disse pandemitider er man ekstra mye hjemme, og vil gjerne utnytte alle hjemmets kroker. Dette er Christine Ottersen nye frokostkrok. FOTO: Privat
FROKOSTPLASS: I disse pandemitider er man ekstra mye hjemme, og vil gjerne utnytte alle hjemmets kroker. Dette er Christine Ottersen nye frokostkrok. FOTO: Privat

– Jeg hadde noen bambusstenger og hønsenetting liggende fra andre hobbyprosjekter her i huset. Dette laget jeg en bakvegg av. Så hang jeg teppene over. De er så fargeglade og passer enda bedre som levegg, enn på gulvet, synes jeg, sier hun.

I tillegg måtte hun gjøre noe med gulvet. Terrasseplankene var fulle av flis, og skal skiftes, men ikke i sommer.

– Jeg hadde noe gulvbelegg liggende fra da vi pusset opp soverommet. Så nå har vi en flisefri sittekrok på denne siden av huset også, sier Ottersen.

De grønne plantene er stueplanter som hun flytter ut, og tar inn om været blir for hardt.

– Det samme gjelder putene. Man kan ikke kjøpe nytt alt man vil ha, det er dårlig ressursbruk. Man bør heller flytte rundt på det man allerede eier. Det tar litt tid å finne ut hvor ting passer best. Prøv deg frem, tipser hun.

Pynt med blomster

På den andre siden av huset, har Ottersen-familien en overbygget uteplass. Puter fra stuen blir flyttet frem og tilbake mellom de ulike uteplassene og stuen.

I taket over denne sitteplassen har hun hengt armeringsjern, festet med kjetting. Slik får hun pyntet med masse blomster, uten at de tar opp plass på spisebordet.

– Armeringsjernet fikk jeg av noen som skulle kaste det. Så har jeg samlet syltetøyglass, som jeg fyller med blomster fra hagen. Glassene fester jeg med ståltråd i armeringsjernet. De henger godt nok til at de kan være ute i dårlig vær, men ikke så fast at jeg ikke kan skifte vann og blomster når jeg trenger det, sier hun.

Nedenfor spiseplassen, har familien bygget svømmebasseng.

– Bassenget er et platebasseng, også det ble kjøpt brukt. Men det var fortsatt i pappen, så det hadde ikke vært satt opp før vi fikk det, forklarer hun.

Det er ellers det rundt bassenget, plattingen, pumpe og varmepumpe som er det som koster når man installerer basseng, mener hun.

– Man må jo ikke ha varmepumpe, men vi ville ha det. Det viktigste er likevel å få sendt ut nabovarsel og å søke kommunen om tillatelse til å sette opp bassenget, sier Ottersen.

Les også: SÅ MYE KOSTER SVØMMEBASSENG I HAGEN

Ved siden av bassenget står en hjemmesnekret pallesofa, bygget av gratis paller fra en butikk som skulle kaste dem.

– Så har jeg skrudd hjul kjøpt hos en jernvarehandel på den nederste pallen, og klippet til en skumgummimadrass og lagt på toppen. Den sofaen er populær, så alt trenger virkelig ikke være dyrt for å funke, sier hun.

Hvordan var din opplevelse i dag?