Interiør: Trender som vil prege 2021

interiør2

Bedre investeringer, natur og farger som hjelper på humøret – her er fire interiørtendenser for 2021. 

Åsa H. Aaberge
Publisert:
interiør2

Soft Pad-stol fra Vitra. Foto: Produsenten

31700,-
Gå til butikk
interiør2

Inviter naturen inn. Foto: Åsa H. Aaberge

Hvordan vi bruker hjemmene våre har endret seg drastisk for mange det siste året. Selv om hjem og stil er personlig, ser ekspertene noen tydelige fellesnevnere blant oss. Vil komfort, hjemmekontor og ro stå like høyt i året som kommer, tro?

Det kan se ut som at noen vaner fra 2020 blir med inn i 2021, men i hjemmet som i garderoben: vi er også klar for et mer lekent år, tror ekspertene.

Designplattformen 1stdibs' årlige gjennomgang av design- og interiørtrender, hvor de spurte hundrevis av interiørdesignere om deres tanker om 2021, viser fire markante tendenser: naturen inviteres inn, 1970-tallsfarger (som smaragdgrønn og sennepsgult), behov for definerte soner og fokus på velvære og komfort.

Karina Holmen eier og driver interiørbutikken Eske i Oslo, samt utfører innredningsoppdrag for både private kunder og større prosjekter. Slik har hun innsikt i både forbrukernes handlemønster, ønsker og behov i hjemmet. Holmen tror, i likhet med hva 1stdibs' undersøkelse viser, at pandemiens påvirkninger på hjemmene våre vil fortsette inn i det nye året, men fremhever også farger, personlighet og et tidløst fokus.

Dette er fire av Holmens tanker om interiør for året som kommer.

1. Definerte soner

Blant andre Forbes skriver at tiden for å jobbe fra sofaen er forbi (for noen i alle fall..) Allerede har man sett behovet for definerte soner for fritid, jobb og trening hjemme. Dette tror Holmen flere slenger seg på i 2021.

– Grunnet den nye normalen hvor alt fra jobb til familieliv foregår hjemme er det viktig med fokus på de forskjellige sonene i hjemmet. En definert og gjerne multifunksjonell sone for hjemmekontoret vil være en voksende trend i tiden fremover, tror Holmen.

interiør2

Soft Pad-stol fra Vitra. Foto: Produsenten

31700,-
Gå til butikk
interiør2

Inviter naturen inn. Foto: Åsa H. Aaberge

2. Farger

At farger i hjemmet kan hjelpe på humøret, har ekspertene bekreftet gang på gang. Pantone har utnevnt en lys gul som «årets farge». I hjemmet tror Holmen en rekke farger vil gjøre seg mer gjeldende i tiden som kommer.

Blått og grønt har vært svært populært i flere år og er nå som nye basisfarger å regne. Blåtonene blir kaldere og lysere fremover, sier Holmen og legger til at grønt også er en gjennomgående tendens.

– Men da gjerne i dypere og mørkere toner. Brunt begynner langsomt å gjøre sin inntreden igjen i interiørbildet, og varme gråtoner, såkalt «greige», blir også favoritter i året som kommer, sier Holmen og trekker videre frem mørke lillatoner.

Malte vegger får også konkurranse fra fargerik tapet, skal vi tro Holmen.

– Vi vil se mer av både fargesterke og mer avdempede mønstre, men felles er at uttrykket er stort og kraftig. Britiske House of Hackney leverer fantastiske tapeter, stoffer og lampeskjermer slik at man kan mønster-«matche» eller –«krasje» – alt etter smak og behag.

Tapet i smaragdgrønne toner fra britiske House of Hackney. Foto: House of Hackney


3. Klassiske møbler

Fokuset på gjenbruk, investeringer som varer og kvalitet er viktig i flere aspekter av forbrukermønsteret vårt. Også når det gjelder interiør.

– Dagens kunder er interesserte i å bruke mer penger på færre ting, og gjerne investere i varig design som kan gå i arv i generasjoner, opplever Holmen.

Karina Holmen eier og driver interiørbutikken Eske i Oslo. Foto: Filippa Tredal
INTERIØR

Triksene for å holde møblene fine lenge

– Runde former og klassiske design fra midten av forrige århundre vil stå enda sterkere i året som kommer. Holmen nevner Ray & Charles Eames sin klassiske «Lounge Chair» fra Vitra, som et klassisk investeringsobjekt.

Objekter i solid tre som tåler tidens tann trekkes videre frem som en tydelig tendens, gjerne antikk og brukt.

4. Fleksibel kvalitetsbelysning

En generell forståelse for behovet for belysning i ulike soner og høyder i alle rom, er økende, mener Holmen.

– Interessen for lamper med personlighet og stil er voksende. Kunder vil gjerne ha noe som er både unikt, stilfullt og funksjonelt.

Hun fortsetter:

– I tillegg er utvalget av lyskilder bredt og interessant med mange forskjellige grader av varme på lyset. Både kvalitet og bruksområder står i fokus fremover, avslutter Holmen.

interiør

Little Petra fra danske & Tradition.

Pris på forespørsel
Gå til butikk
interiør

Como-lampe fra & Tradition hos Eske.

1695,-
Gå til butikk

Ofte oppstår mikrotrender og tendenser på sosiale medier, les om åtte Insta-trender fra 2020 her.

Publisert:
Åsa H. Aaberge
Journalist @asa.aaberge