Frisk opp hjemmet ditt med disse trendy plantene

Trendy planter

Få en smakebit av våren med grønne planter og blomster. 

Publisert:
Trendy planter

Foto: Christine Krieg

Trendy planter

Foto: Christine Krieg

Lite gjør seg så mye i hjemmet som en fin blomsterbukett eller grønn plante. Det frisker opp umiddelbart.

Det fresher også opp interiøret, og noen planter og blomster er for tiden mer trendy enn andre. Har du scrollet på sosiale medier i det siste har du kanskje lagt merke til at det er noen planter og blomster som går igjen.

Planteentusiast Christine Krieg har vært glad i planter siden hun var liten, og de siste syv årene har interessen utviklet seg fra orkideer og grønne planter fra Ikea til å inkludere mer sjeldne varianter.

– Det hjelper jo også på at planter har blitt trendy, og da øker jo heldigvis også utvalget i butikkene. Nå får man jo tak i veldig mye gøy, sier hun til MinMote.

Nå har hun nærmere 80 planter plassert i Oslo-leiligheten på 67 kvadrat er det vanskelig å trekke frem favoritter.

– Jeg har en diger Philodendron Xanadu som jeg er veldig glad i, den hadde stått på ønskelisten lenge. Og så fikk jeg nettopp bestilt en Rhaphidophora Tetrasperma, som også sto på samme ønskeliste, sier hun og påpeker at hun også er svak for planter med rosa blader som Aglaonema Valentine, Calathea Stromanthe Sanguinea og Fittonia Albivenis.

Fikk du med deg? Vårens fineste jakker

Selv om Kriegs planteinteresse er stor og hun til og med driver sin egen plantegruppe på Facebook, mener hun at man ikke trenger grønne fingre for å lykkes med planter.

– Det holder lenge med Google, interesse og litt erfaring. Jeg har drept min andel av planter opp gjennom årene, men det gjelder å finne de som passer for akkurat deg, sier hun og trekker frem at ting som lysforhold og plassering kan ha mye å si.

Her er de mest trendy blomstene og plantene akkurat nå:

1. Monstera adansonii

Det finnes flere versjoner av den populære monstera-planten, og den som har markert seg meg i det siste er adansonii hvor bladene har et hullete mønster.

2. Pampas

De er kanskje ikke grønne, ei heller ikke friske. Men det er ingen tvil om at pampas-stråene er skikkelig i vinden for tiden.

3. Tørkede blomster

I tillegg til pampas-stråene er også andre tørkede blomster blitt en hit denne sesongen. Kanskje fordi de ikke trenger like mye stell som de friske? I tillegg varer de mye lenger. Buketten kan gjerne bestå av mange forskjellige typer blomster og strå, slik at de skaper en vill følelse.

4. Caladium

Denne planten kjennetegnes med de store bladene sine som kan variere i fargen fra hvite, grønne til lilla.

5. Strelitzia

Denne planten kan vokse seg veldig stor, og kjennetegnes med sine voldsomme blader som strekker seg mot solen. Her kan du virkelig få den tropiske følelsen inn i hjemmet!

6. Begonia Makulata

Denne planten ser nesten kunstig ut, fordi den er for vakker til å være sann. De smale, grønne bladene har prikker i sølv og er røde på undersiden.

7. Fiskebensplante

Maranta, eller populært kalt fiskebensplante, kjennetegnes av det spesielle mønstret på bladene som kan minne om nettopp fiskeben.

8. Alocasia Zebrina

Denne planten kjennetegnes av de store bladene i enden av sebramønstrede stilker. Dette er en plante som skiller seg ut i mengden, og som virkelig kan pynte opp i hjemmet.

9. Monstera Variegata

Denne planen er sjelden å få tak i, og noe av populariteten skyldes de hvitflekkede bladene.

Publisert: