Tipsene for et lekkert og behagelig soverom

PUDDERROSA: Soverommet til interiørstylist Tone Kroken endres ofte. Et av hennes beste tips er å kjøre én farge overalt. Foto: Yvonne Wilhelmsen

Duse farger på veggen, ton-ton, mykt sengetøy og et duftlys med lavendellukt - da er mye gjort. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:

– Det er billig og enkelt å gjøre soverommet nytt med noen få tips, sier interiørstylist Tone Kroken.

Hun gjør både store og små endringer i frognerleiligheten sin etterhvert som hun går lei og ønsker et fresht og nytt uttrykk hjemme. Soverommet er ofte et rom som glemmes i interiørsammenheng, men det er ikke så mye som skal til for å få det fint, sier Kroken.

– Soverommet skal være din egen lille oase hjemme hvor du kommer for å slappe av og lade batteriene. Og da må du så klart ha det fint rundt deg.

Les også: Grepene som gir spiseplassen et løft

– Deilig sengetøy og masse puter, duftelys og gjerne noen grønne planter gir hvertfall meg den fine følelsen på soverommet. Og gardiner fra gulv til tak, det gir soverommet et eksklusivt preg, fortsetter Kroken.

Interiørstylist Kroken har flere tips og triks på lur:

– Velg deg ut en farge som du vil at skal gå igjen. For eksempel lyseblått eller rosa. Gå til innkjøp at et deilig, mykt sengetøy og alt annet tilbehør kan også være i denne fargen. Da får du en helhelt i rommet, og det er behagelig.

Et annet tips fra Kroken er å dekorere med flere grønne planter.

Soverom interiør

Keramikkvaser fra Illums Bolighus. Foto: Produsenten

499,-
Gå til butikk
Soverom interiør

Hortensia fra Mester Grønn. Foto: Produsenten

Varierende priser
Gå til butikk

Ps! Velg luftrensende planter for bedre luft på soverommet.

– Ellers kan du pynte med vaser i samme farge som sengetøyet, keramikk er spesielt populært nå. Og heng kunst på veggen, for da får et rom du vil være i. Du må ikke male veggene, planter holder i massevis.

INTERIØR

De fineste vasene i butikk nå

SPESIELL SENGEGAVL: Sengegavelen er et vintage speil, forteller Kroken. Fargen på veggen heter Skin Powder og maleriet er malt av Goril Fuhr. Foto: Yvonne Wilhelmsen

– Men hvis man vil male, hvilke farger har du ekstra tro på akkurat nå?

– Myke, varme gråbeige farger, eller mørkegråblå hvis du vil sove godt. Rosa er nydelig og delikat, og mørk aubergine. Sistnevnte hadde jeg før på mitt soverom, og jeg har aldri sovet så godt før noen sinne. Jeg ble nesten for trøtt, så måtte bytte.

Soverom interiør

Sengetøy fra Myyk. Foto: Produsenten

950,-
Gå til butikk
Soverom interiør

Nattbord fra Nordal. Foto: Produsenten

2439,-
Gå til butikk
Publisert: