Derfor bør du pynte tidlig til jul i år

BITTELITT JUL: Det er ikke mye som skal til for å lage god førjulsstemning i hjemmet. Et lite tre i vinduet kan være nok. Styling: Tone Kroken. Foto: Filippa Tredal. (Reportasjen er på trykk i Vakre Hjem og Interiør i novemberutgaven)

Alt som kan gjøre dette året bittelitt bedre er svært kjærkomment. Sørg derfor for lun og god julestemning allerede nå med interiørekspertenes beste tips. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:

2020 ... Altså hva skal man si. De siste ukene har det riktignok kommet et par gode nyheter, men ellers har det vært glissent gitt.

For å få opp stemningen og gjøre den mørke tiden frem mot jul litt bedre har interiørekspertene følgende tips:

– Det er bare å begynne å småpynte til jul allerede nå! Vi skal være så mye inne fremover, så hvorfor ikke gjøre det ekstra koselig, sier interiørstylist Tone Kroken.

untitled link

Kroken mener ikke at vi skal dra frem og pynte selve juletreet allerede nå, men har flere enkle tips til hvordan få den gode julefølelsen uten å ta helt av.

– Først og fremst bør du tenne masse stearinlys. Det er god stemning-garanti. Dekorer spisebordet eller et sidebord og la det være sånn fremover. Det er superfint å se på og setter stemningen. Du kan for eksempel legge en hvit linduk på bordet, plassere julekuler utover med ekte grønne grener imellom. Dryss glitter over for ekstra glamour. Sølv og grønt er nydelig sammen, sier Kroken.

Les også: Interiørtipsene som gjør det ekstra hyggelig hjemme

Julepynt 1

Krans fra Home & Cottage. Foto: Produsenten

119,-
Gå til butikk
Julepynt 1

Krans fra Six Bond Street. Foto: Produsenten

2390,-
Gå til butikk

Krans på veggen

En grønn krans er heller ingen dum idé allerede nå. Enten om du lager en selv eller kjøper en.

– En julekrans med masse grønt i er superlekkert nå. Det gir en ekstra god følelse å komme hjem når døren er pyntet med en sjenerøs krans som ønsker deg velkommen. Du kan enten ha den på døren din, eller henge den på veggen i stua. Flytt den litt rundt etter behov, tipser Kroken og fortsetter:

– Eller så kan du sette et lite juletre i vinduet i stedet for en grønn plante. Det er ikke så mye som skal til for å få den gode julefølelsen hjemme. Vær sjenerøs med deg selv, kos deg og nyt førjulstiden hjemme i lune og gode omgivelser. Julen er så fort over, og i år skal vi virkelig kose oss.

INTERIØR

Instagram-kontoene med den beste interiør-inspirasjonen

– Heng Amaryllis opp ned

Hage- og interiørentusiast Victoria Dam bak Instagram-kontoen @Hagebyen tipser om å ta naturen inn og pynte med grønt, levende lys og tørket frukt.

– Et fint dekket bord gjør mye ut av seg, og det samme med en girlanger av tørket appelsin. Lag en fin, grønn krans med olivenblader og eukalyptus som kan henge over spisebordet med levende lys i, sier Dam.

GOD STEMNING: Hjemmelaget krans over bordet, Amaryllis i vinduet og god mat på bordet. Det skal ikke mer til for å få skikkelig julestemning. Foto: @hagebyen

Det er veldig enkelt og fint å henge amaryllis-blomster opp ned i vinduet. Ikke bare ser det fint ut, men de holder også lengre, sier Dam.

– Det er veldig dekorativt og gir julestemning hvis du henger Amaryllis i en tråd på en gren i vinduet. Vann dem direkte ned i stilken, sier hun.

TØRKET APPELSIN: Lag en julete girlander av tørket appelsin og heng opp i vinduet eller i en døråpning. Enkelt og lekkert. Foto: @hagebyen

Adventsstjerne og blomster

Interiørstylist og designer Rikke Bye-Andersen har stor tro på at planter og blomster er det som skal til for å få julestemningen tidlig.

– Begynn forsiktig å pynte hjemmet med eukalyptus med noe burgunderrødt til, det er en fin miks. Eller noen hvite svibler eller rosa/korallfargede Amaryllis, det er jo fresht uansett, sier Bye-Andersen.

julepynt2

Julestjerne fra Fint Lys. Foto: Produsenten

629,-
Gå til butikk
julepynt2

Juleroser fra Plantasjen. Foto: Produsenten

159,-
Gå til butikk

– Grønne små trær i krukker gjør mye ut av seg, så pynt med dem i trappen, på kjøkkenbenken eller ute. Store grener i vaser er også veldig enkelt og fint. Det blir mørkt tidlig nå, så stearinlys ute på balkongen eller terrassen setter også stemningen, sier hun og legger til:

– Det finnes masse fine adventsstjerner i butikk nå som du kan henge opp i vinduet. Det må jo være lov i november for å få litt stemning og lys.

Publisert: