Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Interiørtrend: Nå er det rotting som gjelder

KLASSISK: Rottingmøbler tilfører et naturlig og klassisk preg i interiøret. Foto: Granit.com/Produsenten
KLASSISK: Rottingmøbler tilfører et naturlig og klassisk preg i interiøret. Foto: Granit.com/Produsenten

Få  interiørstylistens beste tips til  hvordan du kan style trenden hjemme - og hvor du finner de fineste rottingmøblene. 

Tendsene var der også i 2019, men det er først i år at rottingmøblene virkelig har fått sin virkelige renessanse skal vi tro interiørbutikkene. Det bugner av ulike møbler i det klassiske, flettede hullmønsteret - stoler, skap, benker og bord.

– Rotting er like hot og trendy i år som i fjor, sier interiørstylist Rikke Bye-Sondresen til MinMote.

Rotting møbler

Stol fra H&M Home. Foto: Produsenten

Rotting møbler

Bord fra Ellos. Foto: Produsenten

Stolene vi har høyt oppe på ønskelisten vår i MinMote-redaksjonen, er designperlen Cesca Chair, designet av den ungarske arikitekten Marcel Breuer i 1928. Det finnes flere rimelige varianter på markedet som er sterkt inspirert av dette designet hvis du ikke vil bruke flere tusen kroner på kun én stol.

Funfact: Stolen ble kalt Cesca som en hyllest til Breuers adopterte datter Francesca. I 1968 ble stolen kjøpt av Knoll Associates. Siden den gang er cirka 250 000 av stolene kjøpt, ifølge Wikipedia.

Rotting 2

Benk fra H&M Home. Foto: Produsenten

Rotting 2

Sidebord fra Jotex. Foto: Produsenten

Rotting 2

Skap fra Kitchentime.no. Foto: Produsenten

Interiørstylist: – Ikke ta helt av

Bye-Sondresen tipser om at det er enkelt å style hjemme med rotting, til og med lage nye skapdører selv, for eksempel. Hun sier det er lekkert å style en stor lampeskjerm laget av rotting til duse veggfarger.

Stoler rotting

Stol som ligner Cesca, fra Cowab.no. Foto: Produsenten

Stoler rotting

Stol fra Granit. Foto: Produsenten

– En stor taklampe i rotting gjør seg veldig fint på soverommet, og spesielt til duse farger på veggen som for eksempel blått, grønt og rosa, sier interiørstylist Bye-Sondresen, og legger til:

– Det er fint med noen få elementer med rotting, men ikke ta av. Da kan det fort bli for mye 80-tallspreg, eller se ut som at du har utemøbler inne. Så mitt tips, invester i ett møbel, kanskje en stol eller lampe, og ikke ha alt i samme rom.

Rikke Bye-Sondresen, interiørstylist og eier av putemerket Gudrun. Foto: Privat
Rikke Bye-Sondresen, interiørstylist og eier av putemerket Gudrun. Foto: Privat

Hvordan var din opplevelse i dag?