Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Slik får du hotellfølelsen på soverommet

GODE TIPS: Bland teksturer for å skape en eksklusiv følelse. Foto: Janne Iversen @mittlillehjem/Yvonne Wilhelmsen/Styling Tone Kroken.
GODE TIPS: Bland teksturer for å skape en eksklusiv følelse. Foto: Janne Iversen @mittlillehjem/Yvonne Wilhelmsen/Styling Tone Kroken.

Deilige puter, myke tekstiler og smarte grep: Ekspertene tipser til hvordan du sikrer hotellfølelsen på soverommet.

Det aller beste med å sove på hotell må være og synke ned i en deilig seng omgitt av herlig interiør og atmosfære.
Men hvorfor ikke gjenskape denne avslappende stilen hjemme?
Interiørekspert Halvor Bakke, for mange kjent fra programmet «Eventyrlig oppussing», råder til å innrede med ulike teksturer.

Overdose

Å få hotellstilen på soverommet handler om å skape en avslappet og harmonisk følelse ifølge Bakke.

Hans første råd er enkelt: Nok puter.

– Det skal være overdose av puter, sier Bakke og legger til:

– Det blir aldri nok puter.

Når det kommer til fargebruk er han klar på at det er de mørke tonene som gjelder.

– Det skal gjerne være mørke og svale rom, i en dempet fargepalett. Det trenger ikke være hvitt tak og vinduer heller. Skap en god hule-følelse, råder Bakke.

Bakke, som også har lansert sin egen interiørkolleksjon for Bohus, tipser også om gardiner som går fra tak til gulv, gjerne i flere lag.

– Man bør også ha belysning med dimmer, og gjerne lamper til dekorbelysning på nattbordet. Det er lamper som ikke gir særlig godt leselys, men det kan man heller ha i tillegg.

INTERIØREKSPERT: Halvor Bakke. Foto: Tomm W. Christiansen/VG
INTERIØREKSPERT: Halvor Bakke. Foto: Tomm W. Christiansen/VG

Skap luftig følelse

Interiørinfluencer Janne Iversen driver Instagram-kontoen @mittlillehjerte med over 145.000 følgere. Her deler hun bilder fra hjemmet sitt i Trondheim, og hun har vært nominert i interiørkonkurransen Gullfjæren for å ha Norges vakreste soverom.

Hun mener også at puter og gardiner fra gulv til tak er med på å sette stilen, og råder til at sengen bør spille hovedrollen i innredningen og derfor plasseres midt i rommet. Du bør også tenke på at innredningen bør være symmetrisk.

– Det er det første jeg ville skaffet meg er en flott sengegavl, gjerne polstret og i fløyel slik at den er fin å sitte inntil. Det gir en eksklusiv følelse og tilfører «det lille ekstra» som gjør at du får en hotellfølelse på soverommet.

Hun har også råd for skape en luftig følelse.

– Ikke gå i «fellen» ved å bruke soverommet som oppbevaring- og lagringsplass, råder hun. Smarte oppbevaringsløsninger som en puff eller fotskammel hvor du kan gjemme puter og pledd i kan hjelpe. Luft rundt sengen og på rommet ellers er en tommelfingerregel!

Helhet

Ingrid Johns Gjerset, som til daglig jobber i PR- og kommunikasjonsbyrået The Arch hvor hun er medeier, har vært inspirert av små, chic boutiquehoteller da hun innredet soverommet.

– For å skape den lune og varme atmosfæren på soverommet, valgte vi bevisst mørke farger på vegg, teppet og all garderobeløsning. Tapet på veggene og et mykt vegg til vegg teppe i ull på gulvet er med på å skape en varm atmosfære i rommet og innbydelse til søvn. Den deiligste følelsen er å våkne hver morgen og plassere bena på det myke ullteppet før man tusler inn på badet, sier hun.

SKAPER HOTELLFØLELSE: Ingrid ønsket at badet og soverommet skulle føles som et rom. Foto: Yvonne Wilhelmsen og styling Tone Kroken.
SKAPER HOTELLFØLELSE: Ingrid ønsket at badet og soverommet skulle føles som et rom. Foto: Yvonne Wilhelmsen og styling Tone Kroken.

Det var også viktig for henne at badet og soverommet skulle oppleves som en helhet og ikke to separate rom. Fargene er holdt til sort og hvitt for å skape en helhet.

For den gjennomførte hotellfølelsen har vi tekstiler som store hotellputer og pynteputer som matcher i sort, sengetøy i hvitt, og en stor sengegavl i sort fløyel.

HOTELLFØLELSEN: Hjemme hos Ingrid Johns Gjerset. Foto: Yvonne Wilhelmsen og styling Tone Kroken.
HOTELLFØLELSEN: Hjemme hos Ingrid Johns Gjerset. Foto: Yvonne Wilhelmsen og styling Tone Kroken.

Bland teksturer

Interiøreksperten Bakke anbefaler å bruke tekstiler i forskjellige teksturer og kvaliteter for å skape det rette uttrykket.

– Jeg liker å blande overflater som velur, lin, egyptisk bomull. Det gjør at du får mer dybde, og det gir lekenhet.

Sengetøyet bør harmonere med fargen du har på veggen, og her er det smak og behag som spiller inn.

Bakke tipser om å tilpasse fargen og materialet til sesongen. På vinteren kan materialer som børstet bomull eller flannel være deilig, mens om sommeren er materialer som lin eller krepp svalende.

– Bytt sengetøy en gang i uken. Stryk sengetøyet, det gir en fantastisk følelse. Det handler om livs- og søvnkvalitet. Det er ikke oppskrytt eller jålete, sier han.

Finn dine favoritter

Sengetøyet trenger heller ikke være hvitt for å skape hotellfølelsen, ifølge Bakke.

– Hotellene må ha hvitt for å kunne kjøre sin industrivask. Hjemme kan du kan også ha noe med mønster eller farge som gjør det personlig, sier han.

Han anbefaler også å legge både tid og penger i å finne den rette sengen.

– Vi tilbringer jo en tredjedel av livet vårt i sengen, sier han.

Janne Iversen er enig med Bakke i at det er viktig å legge penger i sengetøyet, men hun går for ensfarget sengetøy, gjerne i hvitt.

– Gjør sengen luksuriøs og innbydende ved å mikse puter, forskjellige pledd og sengeteppe i forskjellige materialer. Da får du en skikkelig hotell-feeling, sier hun og legger til:

– Skal du satse på denne stilen, bør du være litt mer vågal enn resten av interiøret i boligen din, og sats gjerne på litt mørke og dype farger på veggene.

Johns Gjerset tipser om å la seg inspirere av hoteller du liker og får godfølelsen.

– La deg inspirere enten fra magasiner eller reiser. Ta bilder hvis du kommer til et hotellrom du elsker, og prøv å gjenskape noen av detaljene hjemme. Ofte kan en investering i store hotellputer, pynteputer og et delikat sengeteppe være nok.

DETALJER: Puter i sort og hvitt matcher rommet. Foto: Yvonne Wilhelmsen og styling Tone Kroken.
DETALJER: Puter i sort og hvitt matcher rommet. Foto: Yvonne Wilhelmsen og styling Tone Kroken.

Sengetøy i myk og god kvalitet, et stilig sengeteppe og ikke minst store hotellputer er med på å sette stilen. Et teppe under sengen og et lekkert speil på veggen bygger videre på hotellfølelsen.

MinMote har derfor plukket ut 12 produkter som kan inspirere til hvordan du kan skape hotellfølelsen på soverommet hjemme:

hotellfølelse 2

Sengeteppe i fløyel fra Jotex. Foto: Produsenten.

hotellfølelse 2

Sengekappe fra Ellos. Foto: Produsenten.

Hotellfølelse 5

Speil fra Ferm Living. Foto: Produsenten.

Hotellfølelse 5

Lampe fra Ellos. Foto: Produsenten.

Hotellfølelse

Sengetøy fra Ikea. Foto: Produsenten.

Hotellfølelse

Høy hotellpute med dun fra Kid.

hotellfølelse 3

Sengegavl fra Jotex. Foto: Produsenten.

hotellfølelse 3

Nattbord fra H&M Home. Foto: Produsenten.

Hotellfølelse 4

Sengesett i børstet sateng hos Myyk. Foto: Produsenten.

Hotellfølelse 4

Teppe i ull fra H&M. Foto: Produsenten.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Hvordan var din opplevelse i dag?