Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

De største interiørtrendene akkurat nå

PERSONLIG: Det sterile og kjedelige er forbi, nå skal hjemmet ose av personlighet og lekne former og farger. Foto: Layered/Produsenten

Glade farger, skupturelle former, 70-tallsvibber og store lampeskjermer er noe av det som preger interiørtrendene nå, forteller interiørekspertene MinMote har snakket med.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Det er vår, og snart sommer for fullt og mange ønsker å gjøre små juseteringer i hjemmet for et luftigere og lettere uttrykk. To enkle grep som gir interiøret et løft er å bytte ut putene i sofaen med noen mer sommerlige, og det samme med gulvteppet i stuen.

Dette er forresten sommerens deiligste materiale å investere i.

Kanskje du vil gå mer drastisk til verks og faktisk male om? I så fall er interiørekspertene enige om at du kan male over disse fargene til fordel for et mer personlig preg.

interiørtrender

Speil fra Zara Home. Foto: Produsenten

1295,-
Gå til butikk
interiørtrender

Skulpturell vase fra Zara. Foto: Produsenten

399,-
Gå til butikk
interiørtrender

Fluffy teppe fra Layered. Foto: Prdousenten

8900,-
Gå til butikk

Men hvilke trender er det som gjelder nå, og hva vil vi se mer av utover året?

Interiørstylist Rikke Bye-Sondresen forteller at colourbloking, altså markantene farger i hjemmet, er en sterk trend akkurat nå.

– Folk ønsker mer farger i hjemmene sine, og har blitt mye tøffere. Vi ser for eksempel at folk velger andre farger enn klassisk hvitt i tak, på lister, vegger og dører. At samme rom har forskjellige farger, sier hun.

Bye-Sondresen ramser opp flere tendenser vi kommer til å se mer av fremover:

– Bouclestoff på stoler og sofaer, saueskinn på lenestoler, store tepper med farger og mønster. Og inspirasjon dra 60- og 70-tallet er hot, sier interiørstylisten og trekker frem Togo-sofaen fra Ligne Roset som er svært populær om dagen.

Interiørstylisten sier at skulpurelle og spennede former er å se flere steder for tiden.

– Et speil er ikke ovalt eller firkantet lenger, men heller i bølgeformer, sier Bye-Sondresen.

Disse trendene har bleket

– Hvilke sterke tendenser har bleknet? Altså hvilke trender kan vi si oss ferdig med?

– Jeg liker ikke å si at noe er «ute», men jeg tror vi er i en ny fase hvor folk vil ha sin egen stil og ikke måtte kopiere alt alle andre har. Som sagt, det føles som folk tør mer. Så jeg tror den helt hvite stilen er mindre å se, og alt må ikke være messing lenger, slik det var for noen år siden, sier Rikke Bye-Sondresen og legger til:

– Marmor er fortsatt hot, men med mer farger og terrazzo.

Skulpturelle former, italiensk design og lampeskjermer

Medeier av interiørbutikken OsloDeco og tidligere redaktør for Elle Decoration, Live Brekke, forteller at skulpurelle, litt rare former og kunst er noe av det som er spesielt populært akkurat nå.

– Kunst sniker seg mer og mer inn i interiørverdenen, og det handler ikke så mye om det praktiske, men åpenbart om å få et personlig og estetisk utrykk. Skulpturelle håndlagde vaser i keramikk, glasskunstnere som lager glassbord og kunstnere som designer tepper, sier hun.

– Møblene skal være litt ekstra store og ha myke, runde og rare former. Objekter som vaser og speil har dristige organiske utforminger - som setter prikken over i-en, sier Brekke.

Interiøreksperten sier også at sterke farger og en kombinasjon av disse er populært, men også det naturlige og beige.

– Veggene og interiøret skal være beige, lyst og varmt. Gjerne i kombinasjon med naturlige kontraster som valnøtt og eik, naturfargede gardiner som får frem taktiliteten, og mørk lavastein eller beige travertin.

– Gult er hot

Tiden for lyspærelamper, altså lamper uten skjerm, er forbi. Nå er den klassiske lampeskjermen tilbake, forteller Brekke. Hun ramser opp flere interiørtendenser som er verdt å merke seg:

– Ja da, gult er hot. Både på vegger og på interiør. Sjekk ut fargen «Humble Yellow», en støvet gultone. Italian vintage; har du sett noen store, rare sofaer, modulsofaer repostet på Instagram? Da er de 100% sikkert italiensk design fra 60- og 70-tallet. Legendariske sofadesignere som Mario Bellini og Vico Magistretti, samt sofaen De Sede har gjort seg bemerket det siste året, sier Brekke.

Pott
INTERIØR

De fineste pottene til uteplassen akkurat nå

Lamper

Lampe fra Ellos. Foto: Produsenten

Gå til butikk
Lamper

Lampe fra Zara Home. Foto: Produsenten

1295,-
Gå til butikk

Interiøreksperten gir sine beste tips hvis du vil kjøpe brukt:

– Legg inn autosøk på Finn eller et annet bruktnettsted. 1: Italiensk design. Her kommer det opp mye rart, men plutselig så dukker det opp et skikkelig kupp.

2: Expo Nova. Den legendariske Oslo-butikkens fantastiske møbler trenger plutselig nye eiere, og det er ikke alltid at det er kjempedyrt, tipser Brekke.

Publisert: