11 rimelige kunstnere du bør sjekke ut

ROMANTISKE DETALJER: Her har influencer Linn Seljeset valgt å videreføre den romantiske stilen med fargerike bilder i rammene.

MinMote har funnet frem 11 kunstnere vi gjerne skulle hatt på veggen.

Penny Wayne Claire Kembba
Publisert:

Det er vanskelig å finne prints og plakater uten å ende opp med samme stuevegg som naboen. For å få et unikt preg, uten å bruke en formue, kan det være lurt å kjøpe direkte fra fotografer og illustratører som får hjertet ditt til å banke litt ekstra.

Ikke velg det som er mest trendy nå

Interiørarkitekt Tænnaz Hadian mener det er lurt å følge instinktene og hjertet når det gjelder veggpynt, det er ikke her det gjelder å være mest trendy.

– Tenk ut hva som appellerer til deg som person? Hva er det du ikke blir lei? Kunsten skal være en integrert del av hjemmet ditt.

–Det andre du bør tenke på er farger, og om de passer inn i hjemmet. Velger du ton-i-ton farger vil det tilføre ro, mens en farge som skiller seg ut vil gi en kontrast.

PLANLEGG GODT: Det er lurt å bestemme seg for ramme, plassering og størrelse før man går til innkjøp av kunst, ifølge interiørarkitekt Tænnaz Hadian.

Ikke glem detaljene

Det kan være lurt å tenke helhetlig når du først velger noe som skal opp på veggen, tenk ut plassering, rammer og størrelse før du drar kortet. Når det gjelder størrelse er det fint med mindre størrelser om man ønsker en gallerivegg, vil man derimot ha et blikkfang er det stort som gjelder, ifølge Hadian.

Interiørarkitekten oppsummerer med at det lurt å markere opp hvor bildene skal være på veggen, da får man en følelse av hvordan det vil se ut.

– Se også på fargene rundt der du ønsker deg kunst for å se om de spiller godt sammen

1. Lea Alstad

Lea Alstad sin kunst er lett å kjenne igjen, hun lager nemlig en del portretter og verk med anatomi i sentrum. Det er mye farget i kunsten uten at det blir alt for «knæsj» om du har et litt nedtonet hjem.

Like me

Like me

Print i størrelse A4

hos Alstad Art
Gå til butikk

2. Astrid Wilson

De blomstrete og fargerike plakatene fra svenske Astrid Wilson finnes på veggene hjemme hos utallige influencere, blant annet Nnenna Echem. Hun er kjent for «Flower Market»-serien sin. Men hun slipper trykk i begrenset opplag i ny og ne. Følger du nøye med kan du få tak i et før de blir utsolgt.

Gudrun

Gudrun

Limited edition og signert akvarelltrykk i størrelse 50x70

699,-hos Astrid Wilson
Gå til butikk

3. Sara Tonning

Fotograf Sara Tonning tar bilder både analogt og digitalt. Det som går igjen i bildene hennes er pastellfarger og et feminint uttrykk.

Søndag

Søndag

Signert fotografi fra Sara Tonning i størrelse A6.

100,-hos Sara Tonning
Gå til butikk

4. Esra Røise

Du kan ha sett moteillustratør Esra Røise sin strek før, hun har hatt samarbeid med blant annet Lancôme, Burberry, Helly Hansen og Dr. Martens.

Orange

Orange

Limited edition trykk på matt papir fra Esra Røise i A3.

1280,-hos Esra Røise
Gå til butikk

5. Elise Hisdal

Nettbutikken hennes ble lansert i januar etter at hun fikk mye oppmerksomhet på Instagram. Elise Hisdal selger trykk som tar utgangspunkt i maleriene hennes.

Hvem er du?

Hvem er du?

Signert limited edition print fra Elise Hisdal i størrelse A4.

750,-hos Elise Hisdal
Gå til butikk

6. Johanna Warberg

Her er det sterke farger og populærkultur som gjelder. Johanna Warberg går andre året på grafisk design ved Kunsthøgskolen i Oslo, men har allerede rukket å gjøre mange oppdrag for diverse festivaler og magasiner.

The Usual Unusual

The Usual Unusual

Digitalt print fra Sosialantenne i A4.

250,-hos Sosialantenne
Gå til butikk

7. Ingrid Flesjø

Plakater med forskjellige blomster og håndmalte vaser er noe av det Ingrid Flesjø selger via Instagram og på markeder i Oslo og omegn.

8. Kristine S. Nielsen

Kropper i alle farger og fasonger ikledd pastellfarger finner du hos Kristine. Det er deilig enkelt å finne noe du kan kjenne deg igjen i. Om du er ekstra modig er et av «Viva La Vulva»-trykkene hennes et blikkfang på enhver vegg.

Viva La Vulva 1

Viva La Vulva 1

Print i A3 signert av kunstner Kristine S. Nielsen.

650,-hos HEIM
Gå til butikk

9. Renate Karin

De særegne illustrasjonene for podkasten «Noia» er det Renate Karin som står bak. Om du ønsker deg noe som virkelig skiller seg ut på veggen tar hun bestillinger via Instagram.

10. Eirik Bjørnerud

Vakre bilder av Bergen er Eirik Bjørnerud sin spesialitet. Bildene hans selges eksklusivt hos Heim Bryggen.

Sommerfest Print

Sommerfest Print

Fotografi trykket på papir av Eirik Bjørnerud i størrelse A3.

750,-hos Heimbryggen
Gå til butikk

11. Friends of Dorothy

En illustratør som deler og selger spennende kunst med girl- og gaypower i front via Instagram. Deilig usjenert og modig kunst i A4 og A3.

Publisert:

Finn mer innhold om: