ByTiMo med ny satsing: – Starten på så mye mer

UTVIDER: Mange forbinder nok kanskje det norske merket byTiMo med plagg i mønstrete print, men nå tar de det hele et steg videre og lanserer interiør.

Se de første bildene her.

Malin Gaden
Publisert:

Inne i showrommet til byTiMo på Frogner i Oslo ligger en liten bichon havanais ved navn Herman på en splitter ny madrass som matmor Tine Mollatt har designet. Den trofaste, firebente kompanjongen har nok både luktet og sett på utallige kleskolleksjoner i løpet av sine syv år, men nå er han blant de første som får prøve ut byTiMos nye satsing: interiør.

Det har nok alltid ligget i kortene at Tine Mollatt, grunnleggeren av klesgiganten byTiMo, en dag skulle begi seg ut i interiørverdenen – selv om hun i starten ikke trodde det kom til å skje.

Hun har lang erfaring fra både kles- og interiørbransjen, og en stor del av designet til Mollatt kretser rundt printene hun og teamet lager selv.

– Print er motivasjonen for å i det hele tatt begynne med interiør, sier Tine.

NYHETER

Holzweiler om den nye satsingen: – Vi må tørre å være litt annerledes

BYGGER VIDERE: ByTiMo-grunnlegger Tine Mollatt utvider klesuniverset sitt med interiør.
SOMMERLIG: I første omgang lanserer merket blant annet madrasser og sengetøy. Også dette vil være å se i deres iøynefallende print.

Da hun startet merket sitt var hun i grunn mettet på bransjene hun hadde jobbet i, men visste at dersom hun skulle jobbe med klær igjen, måtte hun lage dem selv.

– Det var ingen som ville høre om bærekraft den gang. Det var derfor jeg startet opp selv. Orket ikke mer drit. Jeg ville lage vakre ting som lever lenge, sier Mollatt og fortsetter:

– Jeg hadde ett mål, og det var at «gullet» og jeg skulle få penger til mat og drikke. Jeg ga det ett år. Ett år på å klare å få en inntekt.

Og det fikk hun til – og vel så det. På syv år gikk det fra null til hundre millioner kroner. Det ble absolutt mat og drikke på bordet for Mollatt og «gullet», som er Elisa Mollatt, datteren til Tine.

NYHETER

Designer Elisabeth Stray Pedersen: – Kanskje corona ga oss dytten vi trengte

ET LITE UTVALG: I tillegg til madrasser og sengetøy, vil du også finne ulike toalettmapper i deres sortiment.
TRE FORSKJELLIGE PRINT: De første produktene vil være å finne i tre ulike print – deriblant dette i blått og hvitt.

– Aldri gjort før

Elisa har vært med på denne reisen siden tenårene. I dag er hun markedssjef i selskapet. ByTiMo er å finne i en rekke butikker i landet, men der de sier de gjør det ekstra godt om dagen er i USA.

Merket befinner seg nå hos store varehus som Saks Fifth Avenue, Shopbop og Nordstrom. Klærne deres har også vært å se på stjerner som sangeren Taylor Swift (31), skuespiller Emma Stone (32) og moteprofil Olivia Palermo (35). De har likevel ingen planer om å lene seg tilbake og nyte suksessen litt.

– Vi er håpløse på sånne ting. Vi bare jobber videre på neste prosjekt, forteller Elisa.

– Jeg får litt prestasjonsangst. Jeg liker bedre når jeg tenker at en kolleksjon kunne blitt litt bedre. Når ting blir godt mottatt tenker jeg bare på hva jeg skal klare å finne på neste gang, sier Tine.

Prosjektet som står i fokus akkurat nå er deres nye interiørsatsing: byTiMo Home.

TRE GENERASJONER: (f.v.) Designer Tine Mollatt, markedssjef Elisa Mollatt og hennes datter Clara. Bildet er tatt for ett år siden.
MOTE

Matilde (25) og Fam (24) vil gi plaggene dine et lengre liv

– Det er et helt nytt kapittel. Noe vi aldri har gjort før. Du ser noe av det her nå, sier Elisa og peker bort mot området der hvor hunden Herman slapper av.

Store madrasser, ulike versjoner av toalettmapper, sengetøy og putetrekk – alt i mønstrete byTiMo-print.

– Dette er starten på så mye mer, sier Tine og avslører at merket allerede har mye på gang innen interiørsegmentet.

Mens jeg møter mor og datter på showrommet deres, sitter fire håndmalere et annet sted i verden og jobber med porselenet som vil lanseres senere. Om få dager vil noen keramikk-prøver også ankomme kontoret deres. Madrassen som Herman ligger på skal også over i noen møbler etter hvert.

– Jeg holder litt igjen fordi jeg vil være på fabrikkene når vi gjør den siste biten. Det samme med keramikken som er på vei. Det er mange ting vi jobber med, forteller Tine.

TO SIDER AV EN SAK: Sengetøyet vil ha printet på en side, mens den andre siden er ensfarget. Legg også merke til blondekanten på puten.

Det siste året har bydd på et par utfordringer for designeren. På grunn av reiserestriksjonene har hun ikke fått dra til India og besøkt fabrikken slik hun pleier.

– Vi har jo fått tilsendt en del rare ting. Ting vi så på og tenkte «glem det». Men vi jobber med folk jeg føler meg veldig trygg på.

– Det handler også om å kvalitetssikre alt. Hvordan det lages og hvordan menneskene har det. Selv om man kan få sertifikater på alt, så er det noe med det å være der, sier Tine.

Til tross for at hun ikke har fått vært like til stede som hun pleier under denne prosessen, er mor og datter klare for å lansere sin første interiørkolleksjon i juli.

– Det er en start og det kommer til å bli større, forteller Elisa.

EN START: Tine og Elisa Mollatt forteller at de nye produktene bare er starten på interiør-universet deres.
Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: