Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Interiørtrend: Kuppellamper

STILFULLT: En kuppellampe lager en myk og god stemning i et rom. Foto: Johanna Siring, VG
STILFULLT: En kuppellampe lager en myk og god stemning i et rom. Foto: Johanna Siring, VG

Stilrene og iøynefallende lamper som løfter interiøret. Her er de fineste å få tak i nå. 

Lamper er alltid vanskelig, synes vi i MinMote-redaksjonen. Det har så mye å si for et hjem, ikke bare lyset, men designet. Fine lamper kan utgjøre den lille forskjellen i interiøret, og kuppellamper, eller runde lamper om du vil, gir et mykt, klassisk og samtidig oppdatert uttrykk.

Lamper

Taklampe fra Ellos Home. Foto: Produsenten

Lamper

Bordlampe fra Globen Lighting hos Ellos. Foto: Produsenten

Dansk design er ofte stilrent og samtidig lekent. Flere kjente danske designerne og arkitekter, som Vilhelm Lauritzen, har laget lamper med kupler og pendler som står like stødig nå som den gang da.

kuppel 2

Taklampe fra Jotex. Foto: Produsenten

kuppel 2

Taklampe fra Ikea. Foto: Produsenten

Dette lampedesignet kan gi et rom et lekent preg uten at du trenger å ha andre møbler eller elementer i samme stil. Lamper med kupler har holdt seg varme i motebildet siden 50- og 60-tallet, men har de siste årene fått en ny vår.

lamper kuppel pendel

Lampe fra Flos. Foto: Produsenten

lamper kuppel pendel

Lampe fra Louis Paulsen hos Nordic Nest. Foto: Produsenten

Et godt tips kan være å lete etter en antikklampe på en auksjonsside eller Finn.no. Da kan du finne en unik skatt som ofte er i bedre kvalitet enn de nye du får kjøpt nå. Messing og kuppel er to søkeord du kan skrive inn, for eksempel. Ellers bugner kjedebutikker som Ellos, Jotex og Zara Home av fine lamper til en billig penge. Lykke til med lampejakten!

lamper

Lampe fra Zara Home. Foto: Produsenten

lamper

Lampe fra Ellos. Foto: Produsenten

Hvordan var din opplevelse i dag?