Åtte Ikea-hacks vi vil teste

Med enkle grep kan du hacke ditt Ikea-bord slik at det ser eksklusivt ut.
Med enkle grep kan du hacke ditt Ikea-bord slik at det ser eksklusivt ut. Matkanalen/Smak

Med litt hjemmefiks blir disse rimelige Ikea-møblene til interiørfavoritter.

Å handle møbler og tilbehør på Ikea er alltid en enkel, rask og relativt billig løsning. Men la oss være ærlige, den er ikke alltid like gøyal. Dyre designmøbler frister, men lommeboka sier nei.

Derfor er det genialt at det er mange geniale folk der ute som har laget smarte hacks på møblene vi alle kjenner fra før. På Instagram er det over 445.000 innlegg som er tagget med #ikeahack, og det er flere kontoer som er dedikerte til formålet.

Dette er åtte hacks vi gjerne vil teste:

Sidebord av speil

Denne speil-kuben kan lages av speilene med navn Lots. Sett sammen seks speil med vinkelbeslag og bygglim - og du har laget ditt eget bord. Plasser en fin grønn plante på det, en lekker vase med friske blomster eller bruk den som nattbord.

Login • Instagram

Oppgradert skrivebord

Ved å flislegge et skirvebord med små kvadratiske fliser kan du lage ditt eget bord som er skammelig likt originalen fra Ikon København.

Sementbord
Ved å følge denne guiden fra Smak kan stuebordet ditt se langt mer eksklusivt ut enn det egentlig er:

Malt Malm

Kommoden Malm finnes i mange hjem. Men det er ikke så mye som skal til for å ta den fra «grei og praktisk» til neste nivå. Ved å først grunne den med heftgrunn, for å så male den i samme farge som veggen har du enkelt og rimelig gitt kommoden en eksklusiv touch.

Login • Instagram

Industrielt speil

Legg speilene i rammer og heng dem opp på veggen. Voila! Du har nå laget et industrielt speil som kan bli akkurat så stort du ønsker.

Kjøkken med nye fronter

Dette er kanskje ikke en kjapp og billig løsning, men den må med på listen allikevel. Spør du oss er noen av de fineste kjøkkenene å se på der ute de som er laget av Ikea-skrog og tilpassede fronter. Det finnes flere produsenter som har spesialisert seg på å lage fronter som passer Ikea-stammen. Disse fra Reform er en av våre favoritter.

Maling er din venn

Flere Ikea-skap er ypperlige å male. Mal dem i samme farge som veggen, og heng det opp, og Ikea ser ut som en million. Influencer Nina Sandbechs rosa garderobe er et ypperlig eksempel.

Sofa med nytt trekk

Selskapet Bemz spesialiserer seg på å lage trekk til Ikea-sofaer. Her kan Söderhamn virkelig få en oppdatering, og bli en drømmesofa.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Hvordan var din opplevelse i dag?