Slik lager du den trendy pepperkakekransen

LEKKER KRANS: Pepperkaker kan selvfølgelig brukes i kranser også. Influencer Diana Ousdal viser deg hvordan du lager den.

Pynt hjemmet til jul med denne vakre hjemmelagde kransen av pepperkaker!

Malin Gaden
Publisert:

For tre år siden begynte livsstilsinfluenceren Diana Ousdal å lage en krans som hun ikke hadde sett så mange andre steder.

– Det var en av de få gangene man føler at en har funnet opp kruttet, sier hun og ler.

Kransen hører jo julen til, men det gjør også pepperkaker. Så hvorfor ikke slå dem sammen?

– Jeg tror kransen er blitt poppis fordi den er tradisjonsrik, samtidig som den har et mer moderne preg. Vi vil jo ha det koselige og tradisjonelle til jul, men nå er det ikke bare pepperkakehjerter i vinduet lenger!

Slik lager du den

Ousdal tipser om at du gjerne kan bruke ferdig deig til kransen. Om du foretrekker å lage deigen selv, er denne oppskriften på pepperkakedeig fra Godt.no helt perfekt.

– Men husk å bestemme deg for om den skal være spiselig eller bare til pynt. Om du skal ha den til pynt, er det enkleste å bruke limpistol til monteringen.

Deretter kan du lage din egen ring eller bruke en stålring.

– Så steker du pepperkaker i mange forskjellige stjernefasonger. Det enkleste er å pynte kakene før du monterer selve kransen, sier Ousdal og fortsetter:

– Om du vil ha tynne, fine streker på dem, er melisblandingen veldig viktig. Her funker ikke vann og melis. Du trenger en eggehvite som du visper skummet med en håndvisp. Tilsett deretter ti dråper sitron før du visper inn melis og lager en god, grøtete konsistens. Bruk en pose med en liten sprøytetipp.

Tips! Ikke heng opp kransen i et vindu.

– Der bli det for fuktig og du risikerer at den faller sammen. Ikke fortvil om kransen eller strekene dine ikke blir perfekte. Når den er montert er det ingen som ser det, sier influenceren før hun avslutter med følgende tips:

– For en enkel versjon: Kjøp ferdige pepperkaker og lim på en ring.

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: