Lag din egen krans

LEKKER PYNT: På utkikk etter et lite prosjekt i førjulstiden? Hva med å lage en fin krans?

Så enkelt lager du en vakker dørkrans.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

For å prikke inn julestemningen kommer en vakker krans på døren godt med. Og hvorfor ikke benytte sjansen til å lage sesongens krans selv? Dette er den perfekte novent-aktiviteten, spør du oss!

MinMote har spurt Victoria Dam, som står bak den populære Instagram-kontoen Hagebyen, om å vise hvordan man kan lage en lekker dørkrans.

Denne kransen er laget av gran og forskjellige sorter eukalyptus, og vil ha god holdbarhet. Dersom du oppbevarer den ute vil den fint vare i 5–6 uker.

Dette trenger du:

  • Grønn metalltråd
  • Sekatør (beskjæringssaks)
  • Tang til metaltråden (hvis beskjæringssaksen din ikke har et hakk lengst inn for å kutte metalltråd)
  • Halmkrans, minimum 30 centimeter
  • Granbar cirka to til tre grener, fire stilker Eukalyptus Globulus, seks stilker Eukalyptus Populus og to stilker Eukalyptus Parvifolia.

Sånn gjør du

Først må du lage små buketter. Begynn med å legge gran i bunnen. Gran er alltid fin å begynne med, da den ikke er så kostbar og er god til å dekke halmen. Så fortsetter du med eukalyptus globulus som har et kraftigere bladverk, eukalyptus populus som har et vakkert fall og til slutt eukalyptus parvifolia, som har de minste bladene.

Bind sammen med grønn metalltråd nederst. Lag resterende buketter. Til en krans på 30 centimenter trenger du seks til syv buketter.

Så skal kransen settes sammen. Fest den første buketten med metalltråden slik at den peker litt skrått innover på halmkransen.

Neste bukett fester du sånn at den vender utover, faller ned over kanten og dekker halmen. Pass på at toppen av den andre buketten dekker bunnen av den første buketten.

Den tredje buketten fester du så den peker innover igjen. Fortsett med samme metalltråd og fest resten av bukettene rundt hele kransen med samme prinsipp.

Når du kommer til den siste buketter, løfter du på den første buketten du lagde og surrer fast den siste buketten under.

Lag en liten krok med metalltråden for å henge den opp, eller bruk et fint silkebånd.

Til slutt kan du gå over hele kransen og fylle på med Eukalyptus Populus der det mangler noe, eller for å forme kransen slik at den blir jevn.

Når du henger den opp, ser du enda bedre, hvis du trenger noen flere blader.

GJØR DET SELV

Slik lager du den trendy pepperkakekransen

HJEMME HOS

Se Vibekes nydelige og nostalgiske julehjem

Vil du lese mer om interiør, mat og julepynt? VGs store julemagasin er i salg i dagligvarebutikker og i vår nettbutikk nå.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om: