MinInteriørstil: Kristoffer Saghaug

LEKRE DETALJER: Hjemme hos Kristoffer Saghaug og Marius Solberg Anfinsen befinner det seg hele 27 lamper!

Vakre jordfarger, lekre tremøbler, god belysning og en veldig søt katt har gjort denne Bergen-leiligheten til litt av et drømmehjem.

Malin Gaden
Publisert:

I en klassisk bygårdsleilighet fra 1880-tallet på Nordnes i Berges, bor Kristoffer Saghaug sammen med samboeren Marius Solberg Anfinsen og katten Hermine.

De kjøpte leiligheten vinteren 2019 og tok over i februar 2020 – rett før coronaviruset ankom Norge.

– I løpet av seks måneder totalrenoverte vi leiligheten ved hjelp av en entreprenør. Det var litt av en start på samboerskapet ettersom leiligheten var en byggeplass og begge satt på hjemmekontor!

Men de fikk det til, og nå deler Saghaug bilder av de vakre resultatet på sin Instagram-konto, samt i inspirerende interiørmagasiner.

– Hva er dine beste oppussingstips?

– Vi er overhodet ikke praktisk anlagt, så vi hanket inn profesjonell hjelp til oppussingen, sier Saghaug og fortsetter:

– Jeg er superfornøyd med de plassbygde skapene våre som går helt til taket. Vi har skap fra gulv til tak i gangen, på soverommet og på kjøkkenet. De rommer enormt mye, så mitt beste tips er å utnytte arealet i høyden dersom du har mulighet til det.

– Har du gjort noen interiørtabber?

– Jeg tar meg god tid til research når det gjelder interiør hos meg selv. Så lenge forarbeidet er godt, tør jeg å gå for magefølelsen. Det er nok årsaken til at jeg ikke har så mange tabber å se tilbake på, sier han og fortsetter:

– Når jeg tenker på hele oppussingen i ettertid, skulle jeg kanskje ønske at jeg var modigere i noen av fargevalgene mine. Selv om jeg er utrolig fornøyd med den beige basen vi har gjennomgående i leiligheten, skulle jeg ønske vi hadde mer farge på veggene.

– Hvordan vil du beskrive din interiørstil?

– Den er en blanding av klassisk og skandinavisk, med en dæsj kontinental innflytelse. Jeg liker blandingen mellom klassisk arkitektur og moderne designmøbler, ispedd rare, unike objekter og iøynefallende kunst.

– Egentlig liker jeg veldig mye forskjellig innen interiør. Jeg sluker rundt ti interiørmagasiner i måneden og bruker nok altfor mye tid på Instagram, men jeg blir veldig inspirert av å se bilder av andre sine hjem. Jeg knytter ofte minner til ting og får nok derfor aldri et minimalistisk hjem, selv om det ser veldig pent og ryddig ut.

– Hva er ditt favorittrom, og hvorfor?

– Jeg tror faktisk ikke jeg har et favorittrom her i leiligheten. Uansett hvor jeg oppholder meg føler jeg meg veldig avslappet, trygg og nedpå. Det er en lun og koselig stemning i alle rommene. Jeg tror det kommer av en utstrakt bruk av naturfarger som beige, grønn og brun, sammen med tremøbler og god belysning.

– Hva er ditt beste kjøp til hjemmet?

– Mitt absolutt beste kjøp til hjemmet er en god seng. For meg er søvnkvalitet utrolig viktig for å kunne fungere i hverdagen. Vi har en fantastisk seng fra Duxiana, og jeg sover som et barn i den.

– Hvilke prinsipper tenker du på når du innreder?

– Jeg er veldig opptatt av bærekraft og liker ikke bruk og kast-mentalitet. Det er fullt mulig å innrede på en måte som skal vare. Jeg vil at møblene og tingene vi har skal holde lenge og ikke måtte byttes ut. Det gjør også at jeg prøver å ikke la meg styre for mye av trendene, selv om det frister.

– Hva er dine beste innredningstips?

– Noen ganger er det bedre å følge magefølelsen fremfor å gå for det som føles tryggest. Tør å ta noen sjanser. Hva er det verste som kan skje? Hvis du tenker slik er det også større sannsynlighet for at du får et hjem som speiler personligheten din fremfor naboen sin. Og så slipper du den gnagende følelsen av å lure på hvordan det kunne blitt.

– Er det noe i hjemmet du aldri vil kvitte deg med?

– Det må bli speilet som er laget av Caia Leifsdotter. Det fikk jeg av min samboer til jul i fjor. Det er et skulpturelt kunstverk og reflekterer lyset i rommet på ulikt vis gjennom hele dagen.

– Er det noen egne løsninger du er ekstra fornøyd med?

– Jeg elsker tapetet jeg gikk for i daybeden. Det er en fugletapet fra Timorous Beasties, som skaper en magisk og lun skogsstemning inne i det lille rommet som var den gamle entreen til leiligheten. Fra daybeden har vi utsikt til store deler av leiligheten. Vi ser flammene i peisen og har flott utsikt til Fløien, som holder på å skifte til høstfarger akkurat nå.

– Hva er ditt beste second hand- eller vintage-kjøp?

– Det er en kommode og et speil i palisander fra 1960-tallet, designet av Sven Ivar Dysthe. Jeg kjøpte dem veldig rimelig fra et dødsbo på Finn.

– Har du noen gode sparetips til innredning?

– Sparing er stikkordet. Spar gjerne til favorittsofaen eller -stolen fremfor å kjøpe billigere alternativ som blir midlertidige løsninger. Slike løsninger blir dyre i lengden. Grønne planter og blomster er også en rimelig måte å gjøre det trivelig hjemme på.

– Er det noe du bevisst har lagt ekstra penger i?

– Vi har helt bevisst lagt ekstra penger i seng, sofa og spisestuestoler. Altså, ting som vi skal sitte og ligge i. Der har vi fokusert på høy komfort og fint design. Vi liker å invitere venner på middag eller ha late TV-kvelder, og da er det fint å sitte godt.

– Ser på Instagram at du er svak for lamper – hvordan oppsto den svakheten?

– Lamper skaper en utrolig hyggelig stemning i hjemmet, spesielt her i nord hvor høsten og vinteren er lang. Jeg har alltid vært fascinert av lamper og lyssetting, og fått mye inspirasjon fra blader, bøker og reiser.

– Hvor mange lamper har du?

– Jeg har i dag 27 lamper i leiligheten.

– Hva er drømmelampen?

– Drømmelampen min er det ingen tvil om. Det er Biagio fra Flos. Den er dødskul og ser ut som den er tatt rett ut av «Star Wars». Og jeg elsker «Star Wars».

Lampen «Biagio», designet av Tobia Scarpa for Flos, har en prislapp på rundt 60.000 kroner.

– Hvordan får du mest mulig ut av innredningen uten å kjøpe nytt?

– Jeg prøver å være fornøyd med det jeg har og ikke hele tiden ha lyst på noe nytt. Bærekraft, varige valg og å unngå bruk og kast er viktig for meg.

– Hva kommer aldri inn i ditt hjem?

– Plastblomster.

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: