MinInteriørstil: Jagjot Kaur Mann

Jagjot Kaur Mann følger magefølelsen i interiørvalgene, og mener det er de vågale valgene som er de beste.

I denne spalten stiller vi personer med unike og inspirerende hjem spørsmål om stil, innredning og gode interiørtips.
Jagjot Kaur Mann bor på Eik, et lite sted i Tønsberg, i et hus fra 1971. Sammen med ektemannen Laly Mann har hun to barn.

– De siste årene har vi totalrenovert huset. Alt er blitt endret innvendig fra stilen til planløsninger. Jeg og mannen min har gjort mye av oppussingsarbeidet selv og skapt et hjem med personlig preg, sier hun.
Interiør og foto er en av hennes største hobbyer, og hun deler interessen på Instagram via kontoen @jagjotmann.

– Jeg har alltid vært glad i interiør, farger og er veldig opptatt av detaljer, sier hun.

Les også: Kathrine renoverte drømmevillaen
– Hvordan vil du beskrive din interiørstil?
– Jeg har forsøkt å sette sammen ulike elementer fra forskjellige stiler og det jeg liker best for og oppnå et personlig særpreg. Jeg er veldig glad i nordisk stil, dansk design, farger, marmor og fliser fra Asia. Jeg er oppvokst i India og har hentet noe av inspirasjonen fra India. Jeg blir også veldig inspirert av det luksuriøse fra Dubai.

– Hva er ditt favorittrom, og hvorfor?
– Åh det er vanskelig å velge et rom, men jeg er veldig glad i kjøkkenet mitt. Det er lyst og behagelig hvor kjøkkenøyen er mitt eget design. Vi har lagt fliser på Ikea-fronter og som benkeplate. Det har vært en morsom og krevende prosess, men jeg er superhappy med resultatet.
– Hva er ditt beste kjøp til hjemmet?
– Da tenker jeg mest på peisen vår. Det var kostbart, men absolutt beste kjøpet vårt. Det er en gasspeis som er koselig og varmer huset. Jeg har også designet et speil selv. Jeg lagde en mal med papir i 1:1-format og har fått Glassliperiet til å produsere det til meg.

– Hva inspireres du av?
– Jeg henter inspirasjonen fra Pinterest, interiørmagasiner, Instagram og TV-programmer. Hotellene i Norge og i utlandet inspirerer meg også veldig. Når jeg er på tur med familien så må jeg ha en liten runde bare for meg selv, for å se de vakre detaljene rundt på hotellet. I Norge har vi fire fine årstider som også er til stor inspirasjon.

– Har du ofte behov av å pusse opp eller gjøre om?
– Jeg syns det er veldig kjekt med oppussingsprosjekter, hvor man kan gjøre store eller små forandringer. Vi er ikke ferdig med huset ennå, så jeg har litt planlagte prosjekter.

– Har du gjort noen interiørtabber du ser tilbake på?
– Ja, det er mange før jeg forsto helt hva er det jeg liker best. Men nå er jeg veldig bevisst før jeg går til innkjøp av ting.
– Hva er dine beste innredningstips?
– Mitt beste tips er å tørre og ta de vågale valgene. Ikke vær opptatt av hvordan andre har det. Farger i huset gjør oss glade, enten om man tar det på vegger, innredning eller tekstiler. Følg din egen magefølelse og velg det som gjør deg glad.

– Hva er dine beste tips til oppussing?
– Jeg er ingen ekspert, men ut fra egen erfaring så tenker jeg at god planlegging er viktig før man starter oppussingen. Skjul mest mulig ledninger i veggen, bruk vegger til å lage hyller og nisjer hvor det er mulig er andre tips.
– Er det noe i hjemmet du aldri vil kvitte deg med?
– Det er flere små og store ting, men det selvdesignede speilet er jeg veldig fornøyd med.

– Er det noen egne løsninger du er ekstra fornøyd med?
– Jeg er kjempefornøyd med flere løsninger i huset. Det store vinduet var ikke der da vi kjøpte huset, men vi satt inn den i ettertid. Kjøkkenøy, plassbygde hyller, sidebord og TV-benken er andre ting jeg tenker på.
– Hva er ditt beste second hand- eller vintage-kjøp?
– Jeg har kjøpt de fleste møblene mine som utstillingsmodeller fra forskjellige butikker. Jeg har en Umage-stol, som jeg kjøpte brukt på finn.no til en veldig god pris.

– Har du noen gode sparetips til innredning?
– Jeg syns man kan spare veldig mye på å planlegge for behovene sine. Hvis man ikke har dårlig tid med å innrede alt på en gang, kan man høre med butikker om de skal selge unna utstillinger. Finn.no er kjent for alle, og det er mye man kan finne der.
– Er det noe du bevisst har lagt ekstra penger i?
– Ja, vi har bevisst spart mye penger på oppussing, men lagt mer i andre ting som gasspeis, varmepumpe, fliser i god kvalitet og blandebatteri på badet.

– Hvordan får du mest mulig ut av innredningen uten å kjøpe nytt?
– Da må man være kreativ til å bruke et møbel flere steder i huset. Jeg flytter på ting rundt i huset for å bruke dem flere steder. Jeg har noen krakker som har fungert som nattbord, og nå er de stuebord i kjelleren. Lamper, vaser, stoler og tepper kan man flytte rundt på, så plutselig får man et nytt rom.
– Hva kommer aldri inn i ditt hjem?
– Det er litt vanskelig å svare om en ting eller farge. Jeg liker alle farger, og interessen forandrer seg stadig med tiden. Det jeg tenker aldri skal inn i huset vårt, er ting med dårlig kvalitet. Vi har dårlig erfaring med «billige røverkjøp».

Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Hvordan var din opplevelse i dag?