MinInteriørstil: Heidi Hanssen

FAVORITTROMMET: Den blå stuen med store vinduer er Heidi Hanssens favoritt.
FAVORITTROMMET: Den blå stuen med store vinduer er Heidi Hanssens favoritt. Privat

Vintagekupp, pasteller og lekene detaljer skaper godfølelsen i Heidi Hanssens kråkeslott – hvor det skal være lov å slå seg løs og danse litt.

Frisør Heidi Hanssen bor i Larvik sammen med familien i det hun beskriver som et lite og fargerikt kråkeslott. Når hun ikke boltrer seg med interiør i kråkeslottet, fikser hun gjerne opp i den grønne frisørsalongen Indie Hair, som hun driver sammen med to venninner.

– Jeg elsker å bygge opp interiør både hjemme og på jobb. Og på jobb har vi felles interesse for interiør, noe som gjenspeiler seg i salongen.

Hun startet en interiørkonto på Instagram som en hobby under lockdown, og har siden delt mange glimt fra sitt unike hjem.

– Jeg vil gjerne være med på å fremme at gjenbruk og vintage er kult, og inspirere litt til at man kan lage et spennende interiør på en enkel måte, som ikke nødvendigvis behøver å koste skjorten, sier hun til MinMote.

Privat

– Hvordan vil du beskrive din interiørstil?

– Det er vanskelig å beskrive sin egen stil, men en god dose pasteller og elementer fra mange tiår. Så; eklektisk, fargerikt og lekent – og litt rufsete!

– Hva er ditt favorittrom, og hvorfor?

– Uten tvil «blåstua» med masse vinduer og dør ut til hagen. Evig sommervibes der inne! Skulle gjerne latt det bugne enda mer, litt franske vibber med fliser på gulvet, enda mer grønt, tekstiler – mer av alt! Har også en plan om å male taket i samme farge.

Privat

– Hva er ditt beste kjøp til hjemmet?

– Beste og mest gjennomtenkte kjøp må være sofaen, jeg lette lenge etter en stor sofa med plass til mange, som helst skulle være litt kul. Den komboen var ikke lett, men vi endte til slutt på en diger sofa fra Ellos! Så stor at familien godkjente, og så fin at jeg likte den.

Privat

– Hvilke prinsipper tenker du på når du innreder?

– Jeg handler og innreder veldig intuitivt og med fokus på bærekraft, altså mye vintage og gjenbruk – de «store tingene» må vare. For eksempel så byttet jeg en sofa mot seks Eames-stoler for ti år siden, og de har stått litt overalt siden. Beste byttehandelen jeg har gjort! Ellers tenker jeg praktisk og sosialt, det må være lov å slå ut armene og danse litt, uten å være redd for å ødelegge! All nips og stæsj står stort sett i klynger, noe som også er veldig praktisk. Ellers havner ofte de fineste tingene våre på frisørsalongen, hvor vi også har mye nips og pynt.

Privat

– Har du ofte behov av å pusse opp eller gjøre om?

– Vi pusser opp for at det skal vare, men et malingsstrøk her og der er gull. Har alltid prosjekter på gang i hodet, og elsker å fikse og ordne ting selv. De fleste planer forblir likevel i hodet. Vi flyttet inn 2020, det var forskjellig gulv og tak i alle rom, så alle flater ble freshet opp og malt i første omgang. Kjøkken og bad må pusses opp, og det gleder jeg meg vilt til! De siste årene har vi jobbet mye med salongen, og der kan vi ta den skikkelig ut, noe som også temmer oppussingsbehovet hjemme. Samboer er glad for det!

– Har du gjort noen interiørtabber du ser tilbake på?

– Maaaange! Men ville ikke vært de foruten. Kan le godt av hvor mye rart jeg har drasset inn i huset oppigjennom. Men en ting som skiller seg ut, er vel da det var litt poppis å ha kabeltrommel som stuebord, det var mye flis i finger’n ...

Privat

– Hva er dine beste innredningstips?

– Jeg elsker personlig stil, og hyller at folk gjør sin greie. Men om jeg skulle komme med tips, så trenger ikke alt å være symmetrisk. Miks gammelt og nytt, og flere ting sammen. Bruk Tise eller bruktsjappa på hjørnet, eller stikk en tur på loftet til bestemor!

– Hva er dine beste tips til oppussing?

– Lag en indre plan, bruk Pinterest, snakk med de på fargehandleren (de har masse gode tips!) og tenk praktisk. Du klarer også mye mer enn du tror! YouTube er gull! Det er lite som slår mestringsfølelsen av å få til ting selv.

Privat

– Er det noe i hjemmet du aldri vil kvitte deg med?

– Utenom bilder og tegninger av barna, så må det være de små skattene fra besteforeldre som står her og der. Har en krukke fra min morfar, som jeg er så glad i. Jeg kan nesten kjenne lukten hans når jeg åpner den opp. Det er koselig. Ellers har jeg et meget nøkternt forhold til ting.

– Er det noen egne løsninger du er ekstra fornøyd med?

– Vi har et lite toalettrom i hovedetasjen, som hadde brunt gulv og grå vegger. Vi bestilte regnskog-fondstapet på mål, tapetserte rundt hele rommet og malte gulvet lyst. Veldig gøy å pusse opp små rom.

– Hva er ditt beste second hand- eller vintage-kjøp?

– De tre nye stolene mine! Italiensk design, akkurat passe patina, i krom og hvitt skinn. De lå ute på Finn til 300 kroner, og jeg var superheldig som var først ute. Det var en sann glede.

– Har du noen gode sparetips til innredning?

– Sjekk Finn først!

Lysekrone fra Murano.
Lysekrone fra Murano. Privat

– Er det noe du bevisst har lagt ekstra penger i?

– Lamper er mitt svake punkt. Jeg er alltid på jakt, på loppis, Finn, Etsy, også videre. Har hatt dilla på gamle, lekre og pompøse lysekroner, gjerne italienske vintagelamper fra Murano og lekne og morsomme bordlamper. Her er det mye 70-tallet men også 90- og tidlig 2000-tall. Det «upper» innredningen, synes jeg. Jeg har også kunnet bytte på litt, siden flere havner på frisørsalongen min Indie.

FRISK SALONG: Flere av Hanssens interiørfunn ender opp hos frisørsalongen Indie.
FRISK SALONG: Flere av Hanssens interiørfunn ender opp hos frisørsalongen Indie. Privat
EKSTRA: Slik ser toalettet ut på salongen Indie.
EKSTRA: Slik ser toalettet ut på salongen Indie. Privat

– Hvordan får du mest mulig ut av innredningen uten å kjøpe nytt?

– Vi kjører ikke noe strikt policy på det, men synes det, rent estetisk, er nydelig med en miks av gammelt, nytt, billig og dyrt. Hva er vel finere enn å sette en stor gammel vase med blomster på det nye flotte bordet?

– Hva kommer aldri inn i ditt hjem?

– Skal aldri si aldri!

Privat
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?