Hjemme hos: Thea Elise Klingvall

HELT ROSA: Thea Elise Klingvall har malt hele garderoben rosa for å oppnå barndomsdrømmen.
HELT ROSA: Thea Elise Klingvall har malt hele garderoben rosa for å oppnå barndomsdrømmen. Janne Møller-Hansen

Et liv uten farger, er ikke i et liv det hele tatt, mener Thea Elise Klingvall (30).

Midt blant yrende byliv på Grønland har Thea Elise Klingvall (30) skapt seg et fargerikt og fredelig tilfluktssted. Med dansestang og atelier i stuen kan hun stenge seg inne og være kreativ når hun trenger en liten pause fra omverden.

Leiligheten og livet hennes er fylt av spennende motsetninger. Bokhyllen hennes rommer både Freud og Twilight-serien. Hun har en bachelorgrad fra BI og Westerdals, jobber i et mediebyrå på dagen og som kunster på kvelden. Hun blander antikkmøbler, Ikea, italiensk design og farger sammen til et unikt interiør du blir glad av å se på.

SVINGSTANG: I stuen er det installert en vertikal svingstang, slik at Klingvall kan trene på poledance i sin egen stue.
SVINGSTANG: I stuen er det installert en vertikal svingstang, slik at Klingvall kan trene på poledance i sin egen stue.Janne Møller-Hansen
FORBEREDELSE: Før stangen kan brukes må det vaskes, tøyes og kalkes først.
FORBEREDELSE: Før stangen kan brukes må det vaskes, tøyes og kalkes først.Janne Møller-Hansen

– Hva falt du for ved denne leiligheten?

– Jeg bodde på Løkka i åtte år, men det har blitt veldig kommersielt. Da jeg flyttet dit var det nesten sånn som Grønland er nå. Her kan du alltids finne spennende ting, også er det jo flerkulturelt. Jeg føler nesten at jeg er i utlandet når jeg er her og det er veldig gøy. Da jeg skulle flytte ville jeg ha to soverom, stukkatur og høyt under taket. Denne leiligheten hadde alt jeg ville ha. Så den kunne egentlig vært hvor som helst, men jeg er veldig glad for at det ble akkurat her.

Leiligheten på 50 kvadratmeter, som ligger i en gammel bygård fra 1892, består av stue med åpen kjøkkenløsning, bad og to soverom. Det ene soverommet er bygget om til et walk-in-closet. Hvert rom er malt i en unik farge som er nøye utvalgt av Klingvall.

– Bare til badet så jeg på 40 forskjellig rosafarger. Normale mennesker ville nok ikke sett forskjellen på nyansene og undertonene, men jeg er litt sånn fargetøs. Jeg elsker alt av farger.

ROSA: Hele badet er malt i en nøye utvalgt rosafarge.
ROSA: Hele badet er malt i en nøye utvalgt rosafarge. Janne Møller-Hansen

– Hvilke endringer gjorde du her da du flyttet inn?

– Alt utenom soverommene var hvitt da jeg tok over. Jeg ville ha inn farger, men det er faktisk ganske nedtonet til å være meg.

– I stuen ville jeg ha en blå vegg som minnet om en himmel, så det å finne riktig blå farge var viktig. Fargen og stukkaturen i taket gir det evangeliske uttrykket jeg var ute etter. Gulvet ble byttet ut med parkett, en retro vask ble satt inn på badet, og jeg malte kjøkkenskapene og installerte subway tiles. Alle rommene ble malt i forskjellige farger. Gangen ble lavendel, garderoben og badet rosa, men soverommet måtte være hvitt. Det er fordi jeg trenger fred og ro for å kunne sove.

DRØMME-KJØLESKAP: Det mintgrønne kjøleskapet var noe av det første Klingvall kjøpte til leiligheten.
DRØMME-KJØLESKAP: Det mintgrønne kjøleskapet var noe av det første Klingvall kjøpte til leiligheten.Janne Møller-Hansen
LAVENDEL: Gangen er malt i lavendel for å være en naturlig overgang mellom den blå stuen og den rosa garderoben.
LAVENDEL: Gangen er malt i lavendel for å være en naturlig overgang mellom den blå stuen og den rosa garderoben.Janne Møller-Hansen

Det er ikke bare på lerretet Klingvall er god med penselen, hun har nemlig malt hele leiligheten selv. I den rosa garderoben har hun også malt alle møblene og skapene, men ikke helt uten konsekvenser.

– Jeg fikk betennelse i overarmen etter å ha malt i 12 timer hver dag. Når jeg først har et prosjekt blir jeg besatt! Det ble til at kroppen liksom ikke tilhørte meg selv lenger, den tilhørte prosjektet i Platous gate.

– Hva er du mest fornøyd med i leiligheten?

– Jeg elsker mitt rosa walk-in-closet. Det har alltid har vært pikedrømmen. Samtidig blir jeg i så godt humør av min lavendel-gang og kunsten på veggen som jeg er så glad i. Jeg lager det jo først og fremst for meg selv, men det blir også solgt til andre som blir glad i bildene også.

HØYE HÆLER: På rekke og rad står vesker og sko til pynt.
HØYE HÆLER: På rekke og rad står vesker og sko til pynt. Janne Møller-Hansen
EGEN KUNST: På de fleste veggene henger Klingvall sin kunst, her ser vi det digitale maleriet «Black girl magic».
EGEN KUNST: På de fleste veggene henger Klingvall sin kunst, her ser vi det digitale maleriet «Black girl magic».Janne Møller-Hansen

– Hva synes du er viktig i et hjem?

– Først og fremst er hjemmet mitt et sted jeg føler meg trygg. Det skal gi meg ro og energi. Selv om jeg er skravlete og veldig sosial, er jeg introvert. Det gir et behov for tid og rom til å kunne låse meg inne og ikke ta telefonen på en uke.

– Hva er ditt favorittrom?

– Soverommet eller stuen! Jeg har jo ingen TV i stuen, så der slapper jeg ikke av så veldig mye. Jeg kan sitte på krakken i opp til ti timer for å male, eller så danser jeg. Resten av tiden slapper jeg av på soverommet. Jeg liker faktisk best å jobbe fra sengen når jeg har hjemmekontor, jeg kaller det «soft office».

SOFT OFFICE: Thea liker best å jobbe fra sengen.
SOFT OFFICE: Thea liker best å jobbe fra sengen.Janne Møller-Hansen

– Hvordan ville di beskrevet interiørstilen din?

– Klassisk med farger kanskje, men samtidig er jeg er veldig fan av å sette sammen veldig moderne ting med antikviteter. Så det er en kombinasjon av moderne fargevalg, klassisk og litt fransk muligens.

– Pusser du opp og endrer ting ofte?

– Interiør og design går jo på funksjon først og fremst, hvis ikke funksjonen er optimal så er det ikke vits. Det er som å lage et baderom uten toalett – det er bortkastet. Jeg er opptatt av å skaffe mest mulig romfølelse, så jeg endrer alt som kan funke bedre etter hvert som jeg har bodd meg inn litt.

– Hva er ditt favoritt DIY-prosjekt?

– Jeg ville ha et rottingskap, men Stockholm-modellen fra Ikea gikk jo for 11000 kr, og det gadd jeg ikke. Jeg fant et gammelt furuskap på Finn, slo ut rutene, kjøpte rotting og malte det.

DIY: Rottingskapet til høyre har Thea fikset selv.
DIY: Rottingskapet til høyre har Thea fikset selv.Janne Møller-Hansen

– Hva står øverst på ønskelisten?

– Jeg ønsker meg en hvit modulsofa for å utnytte plassen bedre slik at jeg kan danse fritt på stangen, og ha flere enn tre på besøk uten at det blir trangt.

– Hva var ditt siste kjøp?

– De Cesca-stolene som står på kjøkkenet. Jeg husker vi hadde de hjemme på 90-tallet. Inntil for et par år siden synes jeg de var kjempestygge, men nå synes jeg de er veldig kule. Det klassiske Italienske designet er en fin kontrast til det moderne IKEA-stativet.

– Hva er det beste interiørkuppet du har gjort?

– Det må være kommoden som står på soverommet. Den kommer jeg sikkert til å ha resten av livet. Jeg var veldig heldig og fikk denne antikviteten for bare 200 kroner. Den har flotte detaljer som det er brukt utallige timer på å lage for hånd.

INTERIØRKUPP: Den antikke kommoden har hun funnet i Porsgrunn.
INTERIØRKUPP: Den antikke kommoden har hun funnet i Porsgrunn. Janne Møller-Hansen
AFFEKSJONSVERDI: Den rosa figuren har Klingvall fått fra moren sin.
AFFEKSJONSVERDI: Den rosa figuren har Klingvall fått fra moren sin.Janne Møller-Hansen

– Hva kommer aldri inn i hjemmet ditt?

– Et Buddha-hode! Det er det siste jeg noen gang skal ha i leiligheten min! Uffameg, det er virkelig ikke bra! Halvparten som har det er ikke spirituelle i den retningen engang. For meg så blir det litt kulturell appropriasjon. Jeg er lite fan av pyntegjenstander som ikke har noen funksjon eller affeksjonsverdi, det blir bare rot.

– Har du noe i leiligheten av affeksjonsverdi?

– Farfar var den første personen jeg var ordentlig glad i som gikk bort, så jeg har små ting fra han liggende. Da vi gikk gjennom leiligheten hans fant jeg noe ganske morsomt. Det er en bok med en hemmelig lomme til whisky, så du kan ha sprit gjemt i bokhyllen. Farfar var en morsom type.

GJEMMESTED: I denne boken er det plass til en whiskyflaske.
GJEMMESTED: I denne boken er det plass til en whiskyflaske. Janne Møller-Hansen

– Hva er ditt beste tips når det gjelder innredning?

– Farger! Farger som gjør deg glad. Ikke vær redd for å prøve noe med interiøret ditt. Du kan jo alltid bare endre det tilbake.

– Hvordan ville livet ditt vært uten farger?

– Det ville ikke vært noe liv. Alt jeg gjør handler om farger. Jeg er jo livredd for å miste synet av den grunn.

SUBWAY TILES: På kjøkkenet er det installert fliser og nymalte kjøkkenskap.
SUBWAY TILES: På kjøkkenet er det installert fliser og nymalte kjøkkenskap.Janne Møller-Hansen

Klingvall er tilknyttet Max Social, som er et heleid profilbyrå i VGTV AS. VGs redaksjonelle vurderinger gjøres uavhengig av dette. Redaksjonen står fritt. Oversikt over bindinger for profiler som gjør oppdrag for VG ligger her.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?