MinInteriørstil: Emilie Willoch Frøyland

PUSSET OPP: Emilie Willoch Frøyland har funnet en ny hobby i oppussing de siste årene.

Pusset opp tre leiligheter på tre år: – Har funnet en stor interesse!

Malin Gaden
Publisert:

I denne spalten stiller vi personer med unike og inspirerende hjem spørsmål om stil, innredning og gode interiørtips.

Bolighistorien til 28 år gamle Emilie Willoch Frøyland startet under pandemien. Da kjøpte hun og samboeren Håvard en leilighet på Tøyen. Den klassiske stilen og takhøyden var blant det som gjorde at hun falt pladask.

Men så skjedde det noe så å si samme dag som de ble ferdig med oppussingen.

– Leiligheten over ble lagt ut for salg, og etter mye frem og tilbake fikk vi kjøpt leiligheten litt under prisantydning, og startet med nok en oppussing der.

– Både samboeren min og jeg er utrolig glad i oppussing og har de siste månedene sett etter en ny leiligheten. Den fant vi på fredag, så nå startet vi oppussing der om en stund – noe vi gleder oss veldig til!

LEILIGHET 1: I den første leiligheten til Emilie og Håvard var det en vegg som skilte kjøkkenet fra stuen.
ETTER: Veggen ble revet ned for å skape et stort og lyst rom.
LEILIGHET 2: Løsningen mellom stue og kjøkken så slik ut i deres andre leilighet.
ETTER: Denne gangen slo de også ned veggen, men valgte å gå for et svart kjøkken.

Nå har hun solgt leiligheten i 3. etasje og flyttet sammen med samboeren i 4. De siste tre årene har hun pusset opp tre leiligheter, den siste sammen med kjæresten.

– Da jeg kjøpte et oppussingsobjekt i starten av pandemien, opprettet jeg kontoen Home With Mila på Instagram og TikTok for å dele prosessen, prosjekter og innredning. Jeg elsker interiør og har virkelig funnet en stor interesse for oppussing.

HJEMME HOS

MinInteriørstil: Renate Larsen Lorentzen

Emilie forteller at de har spart mye penger på å gjøre mye av jobben selv.

– Mitt beste tips er definitivt å gjøre så mye du kan selv, og ikke være redd for å lære seg nye ting i prosessen.

– Et konkret tips til oppussing, er å be om et spesifikt tilbud brutt ned på kategorier når man får pristilbud fra forskjellige entreprenører eller selskap. Da ser man raskt hvilke områder man kan spare inn penger på ved å gjøre arbeidet selv. Eksempel på det kan være avfallshåndtering, riving eller opprigg/sikring av andre områder (for eksempel å dekke til møbler), sier hun og fortsetter:

– Her kan man spare mye, uten å måtte ha noe oppussingserfaring fra før. Et annet tips er å bruke salgsdager, som Black Friday, til å kjøpe større ting som kjøkken, fliser eller innmat til bad. Her kan man spare mye!

LEILIGHET 1: Slik så badet ut i deres første leilighet før oppussing.
ETTER: Badet i leilighet 1 ble lyst og hvitt med noen svarte detaljer.
LEILIGHET 2: Slik så badet ut i deres andre leilighet før oppussing.
ETTER: Denne gangen gikk paret for et mørkere bad, men stilen er nokså lik.

– Har du ofte behov av å pusse opp eller gjøre om?

– Det startet vel med at det jeg hadde muligheten for å kjøpe var oppussingsobjekter, og etter min første leilighet hvor jeg fikset flere ting, fant jeg en stor lidenskap for oppussing og har etter det kun flyttet inn i hjem som har oppussingsbehov kontra å kjøpe innflytningsklart. En stor fordel med å pusse opp er jo selvfølgelig at man kan få det slik man selv ønsker å ha det hjemme.

– Har du gjort noen interiørtabber du ser tilbake på?

– Å kjøpe en billigere versjon av noe jeg har veldig lyst på. Spar heller over lengre tid for å kjøpe det du ønsker deg enn å kjøpe to-tre versjoner av en billigere variant. Her tenker jeg mest på større elementer som benkeplate, gulv og lignende. Ting som i utgangspunktet er litt dyrere. Velg kvalitet – det varer lengst.

LEILIGHET 1
LEILIGHET 2

– Hvordan vil du beskrive din interiørstil?

– En blanding av skandinavisk og klassisk stil. Jeg trekkes mot nøytrale farger som gir større frihet til å bruke forskjellige typer teksturer og materialer. Jeg bruker mye marmor, eik, lin og naturlige materialer.

– Hva er ditt favorittrom, og hvorfor?

– Det må være vår åpne stue/kjøkken-løsning. Lyset her er utrolig fint og jeg liker hvor åpent og luftig rommet føles. Vi har jo tatt en del nye valg i leiligheten vi bor i i dag. Det var definitivt morsomt å få prøve seg på samme planløsning to ganger. I denne leiligheten har vi gått for svart kjøkken og litt flere mørke detaljer i rommet – noe jeg er veldig fornøyd med.

FØR: LEILIGHET 1
FØR: LEILIGHET 1
ETTER: LEILIGHET 1
ETTER: LEILIGHET 1

– Hva er ditt beste kjøp til hjemmet?

– Jeg elsker den nye sofaen vår. Den er asymmetrisk og passer helt perfekt i stua vår.

– Hvilke prinsipper tenker du på når du innreder?

– Form og tekstur er viktig – samt størrelse med tanke på rommet man innreder. Jeg tenker ofte på hvordan vi ønsker å bruke rommet i stedet for å innrede etter hvor TV-en skal henge. For meg er det viktig at rommet er sosialt og at det er gøy å ha folk på besøk.

– Hva er dine beste innredningstips?

– God planlegging. Planlegg godt og tenk nøye gjennom hvordan du/dere ønsker å bruke hjemmet, hvor oppholder man seg, hvilket behov har du for oppbevaring, og hvilke ting/stiler som inspirerer deg. Det er lurt å bruke mye tid på å samle inspirasjonsbilder før man går ut og handler. Gjør det til ditt eget! Det er ditt hjem, så det viktigste er at du trives. Unngå å kjøpe med deg hjem en hel butikk.

– I tillegg til at det er du som skal bo der, skal det også fungere i henhold til hvordan du lever ditt liv. Husk også at hjem ikke blir til over natten, bruk tid på å finne møbler og dekor – alt må ikke være helt på plass når man flytter inn. Vær gjennomgående! Forsøk å velge et par elementer, farger og materialer som skal være gjennomgående i hele hjemmet.

FØR: LEILIGHET 1
ETTER: LEILIGHET 1
FØR: LEILIGHET 2
ETTER: LEILIGHET 2
FØR: LEILIGHET 2
ETTER: LEILIGHET 2
HJEMME HOS

MinInteriørstil: Elise Tennø Vestre

– Er det noe i hjemmet du aldri vil kvitte deg med?

– Jeg elsker «Pond»-speilet vårt fra Ferm Living, som i dag henger i stua. Jeg har et svakt punkt for alt som er asymmetrisk.

– Er det noen egne løsninger du er ekstra fornøyd med?

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan kjøkkenet ble. Denne gangen valgte vi å ha minimalt med overskap, som gjorde at kjøkkenet føles åpent og luftig til tross for at det er mørkt. Jeg har også alltid drømt om å ha en hel vegg med marmor på kjøkkenet, og det har vi nå! Steinen er fra Stondinavia og er gjennomgående gjennom hele kjøkkenet – inkludert vasken!

FØR: LEILIGHET 2
ETTER: LEILIGHET 2

– Hva er ditt beste second hand- eller vintage-kjøp?

– Jeg kjøpte en gammel vogn fra Ikea på Finn for 100 kroner for cirka 3 år siden. Den sprayet jeg gull med noe restemaling fra et annet prosjekt. Er så fornøyd med hvordan den ser ut og får ofte kommentarer på hvor den er fra! Ellers har jeg en fin gresk byste som jeg kjøpte for 150 kroner på bruktmarkedet på Birkelunden, som jeg elsker.

– Har du noen gode sparetips til innredning?

– Man trenger på ingen måte et stort budsjett for å få et eksklusivt preg over hjemmet sitt. Vi har veldig få designvarer i vårt hjem. Invester i møbler og dekorobjekter som en fin lampe eller stol. Slike elementer løfter hele rommet. Ellers er jeg kjempefan av butikker som H&M Home, Jotex og Ellos, som har supre alternativer til en god pris.

– Er det noe du bevisst har lagt ekstra penger i?

– Vi satt av en del til restaurering av original stukkatur og rosetter. Da vi fjernet senkningene i taket på flere steder i leiligheten, fant vi gammel original stukkatur. For oss var det utrolig viktig å restaurere og ivareta så mye av disse detaljene som mulig. Det kostet litt ekstra å få dette laget av gipsmasker, men det er noe av det vi er mest fornøyd med i ettertid.

– Hvordan får du mest mulig ut av innredningen uten å kjøpe nytt?

– Vær kreativ med det man har, et strøk med maling gjør ofte en stor forskjell. Steder som TikTok og Pinterest har så mange spennende DIY-prosjekter man kan gjøre på budsjett. Ellers er Finn et fantastisk sted for interiørskatter. Legg inn et fast søk så kan man være heldig å finne flotte unike dekor elementer og møbler.

– Men hva kommer aldri inn i ditt hjem?

– De skumspeilene/elementene mange laget i fjor, eller et «Live love laugh»-skilt.

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: