MinInteriørstil: Anne Djupvik Andersen

Anne vil gi hvert rom et statement-piece med wow-faktor, og en grå sofa vil hun aldri ha i hus.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

I denne spalten stiller vi personer med unike og inspirerende hjem spørsmål om stil, innredning og gode interiørtips.

Interiør er en lidenskap og hobby for Anne Djupvik Andersen. På Instagram-kontoen @huset_i_djupviken deler hun glimt fra hjemmet sitt og sine egen vev-kunst.

– Jeg og min handyman Marius har de siste årene totalrenovert huset som ble bygget av mine besteforeldre på 50-tallet. Det ligger i landlige omgivelser i utkanten av Bergen, i en liten bygd nede ved sjøen. Her stortrives vi sammen med katten vår, Sofie, sier Anne.
– Hvordan vil du beskrive din interiørstil?
Stilen min er harmonisk og fargerik, med en god blanding av bruktfunn, nytt og gammelt.

– Hva er ditt favorittrom, og hvorfor?
– Det er vanskelig å velge ett favorittrom, men badet kommer høyt opp på listen. Det er et behagelig rom å være i, som vi har planlagt og gjennomført ned til minste detalj. Rosa vegger, baderomsmøbel i røkt eik, messingdetaljer og lysekrone skaper en god atmosfære! Samtidig er grønne planter, gardiner og bilder på veggene med på å myke opp rommet og gjøre det personlig.

– Hva er ditt beste kjøp i hjemmet?
– Spisebordet vårt er nok på den listen. Det er i lys eik, er rundt, og kan utvides med fire store ileggsplater slik at vi får plass til mange rundt bordet.
– Hva inspireres du av?
– Jeg henter inspirasjon i interiørmagasiner og på Instagram, og så blir jeg inspirert av naturen og fine bruktfunn!

– Har du fått noen overraskelser under oppussing?
– Vi oppdaget en mindre vannlekkasje fra taket og inn i veggen på det gamle badet, og en sprekk i septiktanken i hagen som måtte fikses. Sistnevnte ble bokstavelig talt en drittjobb (for mannen)..! Ellers så fant vi et gigantisk vepsebol inne i skråtaket i loftsetasjen. Dette var heldigvis ubebodd, og mer en kuriositet enn et problem.

– Hva er dine beste innredningstips?
– Det må være å omgi deg med farger og interiør som gjør deg glad! Miks materialer og teksturer for et mer levende og spennende interiør, og prøv å gi hvert rom et statement-piece med wow-faktor.

– Er det noe i hjemmet du aldri vil kvitte deg med?
– Jeg har mange ting som jeg aldri vil kvitte meg med! Spesielt alle mine unike bruktfunn er jeg veldig knyttet til, som for eksempel lysekronen over spisebordet, og lenestolen i stuen. Disse gamle skattene tilfører rommet personlighet, og jeg blir glad av å se på dem.

– Hva er ditt beste second hand- eller vintage-kjøp?
– Oi, det er så mange! Jeg har hatt et par nydelige vintage-sofaer som har vært fantastiske funn! Men disse har jeg dessverre ikke lengre grunnet plassmangel og prioritering av komfort. Men om jeg skal trekke frem ett funn som er i huset i dag, så er det et nydelig vintage blomstermaleri som jeg kjøpte på Fretex. Det har vært med meg i mange år nå, og jeg synes fremdeles det er like fint!

– Har du noen gode sparetips til innredning? ... og er det noe du bevisst har lagt ekstra penger i?
– Det er mye penger å spare på å handle brukt, og man finner både gammelt og nytt på sider som Finn.no. Godt for lommeboken, godt for miljøet! Du kan også spare mye i en renoveringsprosess ved å planlegge nøye, innhente pristilbud på materialer, og gjøre grundig research. Og baderomsmøbelet vårt er en Ikea-hack, som kostet oss under 3000 kroner!

– Vi har spart inn mange steder i renoveringsprosessen, mens andre steder har vi lagt i litt ekstra penger. For eksempel så har ventilator i børstet messing, peisinnsatsen, og blandebatteriene på badet kostet oss litt ekstra. Og det var verdt det!

– Hvordan får du mest mulig ut av innredningen uten å kjøpe nytt?
– Jeg flytter stadig rundt på ting her hjemme, og man kan plutselig få et «nytt» rom bare ved ominnrede med møbler og ting som man allerede har. Møbler som kan ha flere funksjoner er supert, som en krakk som også kan fungere som nattbord eller sidebord. Å bytte om på gulvtepper gir også enkel men stor forandring.

– Hva kommer aldri inn i ditt hjem?
– Grå sofa kan jeg vel si ganske sikkert at aldri kommer inn i hjemmet vårt.

– Hva står øverst på interiør-ønskelisten akkurat nå?
– Et deilig mykt Layered shaggy bedside-teppe til soverommet!

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.