MinInteriørstil: Silje Horntvedt

Foto: Silje Horntvedt/Privat.

Silje Horntvedt (37) har innsett viktigheten av å bo seg inn for å finne sin unike interiørstil.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

I denne spalten stiller vi personer med unike og inspirerende hjem spørsmål om stil, innredning og gode interiørtips.

Horntvedt bor på odelsgården til sin mann med deres to barn på tre og seks år, i Stokke, Vestfold. Hun jobber til daglig som Bid Manager i IT-bransjen, men har også en lidenskap for interiør som hun deler på sin Instagramkonto @silje.horntvedt.

– Vi flyttet på gården sommeren 2015 etter 10 år med blokk- og bylivet i Oslo. Hele flyttelasset fikk plass i sommerstua så det var et ganske tomt hus i starten, sier hun.
Huset er fra tidlig 1800-tallet og er opprinnelig to hus som ble satt sammen til ett, i tillegg er det bygget på i nyere tid.

HJEMME HOS

Lines fargerike stil i Pappenheimhuset

Foto: Privat.

– Vi har vært opptatt av å bo oss inn og heller spare opp før vi har kjøpt møbler som vi har ønsket oss. I mellomtiden har vi brukt møbler vi har funnet i låven. Huset har heldigvis vært i god stand og med gode farge- og interiørløsninger, men vi har etter hvert endret litt her og der for å gjøre det til vårt. Planen videre er en større endring for å få et stort kjøkken som vi håper blir et samlingspunkt, et ekstra bad og nytt vaskerom. En badstue står også på ønskelisten, men det blir i så fall superbonus.

HJEMME HOS

Annes lekre hjem

Foto: Privat.

– Hvordan vil du beskrive din interiørstil?

– Interiørstilen er preget av respekt for huset og gårdens historie, med en miks av moderne og gammelt. Det blir naturlig å blande gamle skatter fra tidligere generasjoner med nytt, men det er viktig at det er personlig. Jeg er opptatt av at man skal få en «godfølelse» når man kommer hjem til oss. Stilen kan kanskje best beskrives som moderne landlig?

Foto: Privat.

– Hva er ditt favorittrom, og hvorfor?
– Soverommet. Det har den fineste utsikten uansett årstid mot skog og åker. Vi holdt på å male over det slitte gulvet da vi flyttet inn men det er jeg så glad vi ikke gjorde. Elsker det slitte gulvet som er originalt, akkurat som taket. Og alt er skjevt og sjarmerende.

Foto: Privat.

– Hva er ditt beste kjøp til hjemmet?
– Er dessverre ikke så god på å gjøre brukt kupp. Jeg har autosøk på Finn.no men blir helt stresset av alle uleste Mail så sletter dem i stedet. Men når vi skal kjøpe noe klarer vi som regel å finne en god deal. For eksempel kjøkkenstolene fra & tradition kjøpte vi på kampanje sammen med kjøkkenbordet fra samme produsent, som vi fikk kjøpt som utstillingsmodell.

interiør-konto
INTERIØR

Instagram-kontoene med den beste interiør-inspirasjonen

Foto: Privat.

– Hva inspireres du av?
– Som så mange andre finner jeg inspirasjon på Instagram, Pinterest og i magasiner. Og så er jeg blitt veldig opptatt av hoteller. Hoteller er tross alt avhengig av å innrede varig, men inspirerende og med gode løsninger. Jeg ser vel etter detaljer ubevisst overalt tror jeg. Har dere forresten lagt merke til veggene og buegangene i det franske huset som forfatteren Jamie drar til i Love Actually? Så utrolig fint og drømmen er å få til noe av det samme på det nye kjøkkenet.

Foto: Privat.

– Hva er dine beste innredningstips?
– For alle med gulvvarmepumpe; jeg brukte timer på å finne noe som kunne kamuflere varmepumpen etter beste evne. Jeg fikk til slutt målehjelp på millimeteren fra en butikk og endte med å få tredd denne hyllen over pumpen. Så nå er varmepumpen og jeg sånn halvveis venner i hvert fall. Det finnes en løsning for det meste bare man bruker litt tid.

– Ellers så kan rimelige Ivar-Ikea hyller brukes til det meste og kan gjøres personlige med enkle endringer. Jeg har satt på spiler, malt i samme farge som veggen og satt på en marmorplate. Og der huses ungenes leker i stua.

Foto: Privat.

– Er det noe i hjemmet du aldri vil kvitte deg med?
– Den hvite spisestuen med stoler og to skjenker jeg har arvet etter mine tippoldeforeldre. Min tippoldefar var fyrvokter på Lista fyr og jeg liker å tro at de møblene har hatt fin sjøutsikt en gang.

Foto: Privat.

– Hva er ditt beste second hand- eller vintage-kjøp?
– Det blir ikke til at man tråler bruktbutikker når låve og loft er fylt opp med skatter (og ikke skatter) fra tidligere generasjoner på gården.

Foto: Privat.

– Har du noen gode sparetips til innredning?
– Hvis man skal flytte fra leilighet til hus eller mye større plass tror jeg det er viktig å bo seg inn først. Da har man større sjanse, for de fleste i hvert fall, å ende på varige løsninger. Ellers så er det rimeligere å male opp store fargeprøver enn og måtte male helt på nytt fordi fargen ble feil.

Foto: Privat.

– Er det noe du bevisst har lagt ekstra penger i?
– Spisebordet fra Ygg & Lyng som sammen med sofaen fra Bolia, var det første vi kjøpte. Det var viktig for oss å ha et ordentlig stuebord som var varig og hvor vi kunne dekke på til de fine stundene med venner og familie. Sofaen kan hele familien krype opp i og stoffet er både slitesterkt og fint. Den skal stå der til ungene ikke vil ligge i armkroken lengre. Hvis det skjer tenker jeg det er innafor å kjøpe en lys egosofa.

HJEMME HOS

Se Evas minimalistiske stil

Foto: Privat.

– Hvordan får du mest mulig ut av innredningen uten å kjøpe nytt?
– Flytte ting rundt fra rom til rom. Benken som nå står ved kjøkkenvinduet, sto tidligere i gangen for eksempel. Lamper flyttes hit og dit. Og er det en ting de fleste har lært av Pinterest og Instagram kløpper av 2020 så er det vel at det meste kan sprayes! Jeg fant for eksempel en gammel vase fra tenårene da mine foreldre ryddet på loftet. En slitt turkise vase, men med veldig fin form som jeg betalte 20 kr for. Den har jeg sprayet sort og spruter hvite flekker på med malingsrester fra oppussing.

Foto: Privat.

– Hva kommer aldri inn i ditt hjem?
– Jeg har lært at man aldri skal si aldri, men kan ikke helt se for meg at det flytter inn Rørosnisser eller andre i den gjengen der noen gang. Syns rett og sletter nisser og sånne porselensdukker er litt skummelt!

Foto: Privat.

– Hva står øverst på interiør-ønskelisten akkurat nå?
– Jeg leter etter den perfekte lampen over stuebordet, men klarer ikke helt å lande. Ellers så skulle jeg ønske vi hadde litt mere kunst, men det synes jeg er veldig vanskelig. Atollolampen er fantastisk, og CH07 Shell chair har stått lenge på ønskelista, litt sånn utopisk.

interiør2
INTERIØR

Interiørtrender som vil prege 2021

Foto: Privat.
Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.