MinInteriørstil: Katrine Øinæs Myrseth

RENOVERTE GAMMEL VILLA: Katrine og samboeren har totalrenovert Villa Aspelund. De har ønsket å bringe naturen inn. Alle foto: Privat.

Katrine og samboeren kjøpte et heftig renoveringsobjekt og har latt seg inspirere av natur i oppussing og innredning. Dette er hennes beste råd til å finne din unike interiørstil.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

I denne spalten stiller vi personer med unike og inspirerende hjem spørsmål om stil, innredning og gode interiørtips.
Katrine Øinæs Myrseth (33) er samboer med Torstein (33), og sammen har de døtrene Saga (2) og Vilje (9 mnd). For halvannet år siden kjøpte de drømmehuset på Myrvoll i Oppegård – 100 år gamle Villa Aaspelund.
– Det er en fantastisk sjarmerende, rød trevilla. Det var Torstein som oppdaget boligannonsen og det var tydelig at huset trengte full overhaling. Vi har heldigvis pusset opp mye sammen tidligere og visste hva det innebar.

Til daglig jobber Øinæs Myrseth med sosiale medier i Finn.no, som i likhet med MinMote er eid av Schibsted. På fritiden deler hun sin interiørglede på Instagram-kontoen @aaspelund_.

– Hvordan vil du beskrive din interiørstil?
– Naturinspirert. Det blir aldri nok grønt! Enten det er planter, tapet eller maling. Ellers er jeg veldig glad i å blande ulike treverk, og med innslag av ull og skinn, blir atmosfæren behagelig og naturlig.

– Hva er ditt favorittrom, og hvorfor?
– Den åpne kjøkken- og spisestueløsningen. Sonene forbindes av en stor kjøkkenøy hvor vi tilbringer nesten all tiden vår i huset. Det er godt med boltreplass på gulvet, og med leker og bøker innfelt i barnevennlig høyde på kjøkkenøya flyter lek og matlaging veldig bra.

HJEMME HOS

MinInteriørstil med Silje Horntvedt

– Hva er ditt beste kjøp til hjemmet?
– Jeg tror det må være gulvet. Når lyset fra vinduene treffer fiskebensparketten får det en utrolig vakker glød. Det står så fint til de grønne veggene. Dessverre ligger gulvet på et 100 år gammelt bjelkelag så vi må tåle en del knirk. Men det er vel bare sjarmerende i en gammel villa?

– Hva inspireres du av?
– Primært Finn.no hvor jeg jobber, og Instagram. Begge plattformer er blitt så gode til å presentere en feed med møbler og kontoer som treffer meg. Folk er enormt dyktige både med innredning, DIY og generell oppussing og det gir masse inspirasjon. Ellers blir jeg alltid inspirert av å bo i leiligheter via AirBnb i København. Jeg mener danskene er overlegne, både hva gjelder stil og ikke minst livsstil. De er så kule.

TILBEHØR

Dette er vasene vi ønsker oss nå

– Har du ofte behov av å pusse opp eller gjøre om?
– Det må jeg vel bare innse, ja. Nå har vi omsider kjøpt et gammelt hus som trenger mye kjærlighet de kommende årene. Både råloft, hage, kjeller og uthus gjenstår så vi kommer ikke til å kjede oss. Vi er imidlertid enige i at det gir energi, skaperglede og mestringsfølelse.

– Har du gjort noen interiørtabber du ser tilbake på?
– Det hender titt og ofte, men det er også gjennom tabbene jeg finner ut av hvordan jeg liker å ha det rundt meg. Den viktigste læringen har vært å ikke handle på impuls. Det er fort gjort å bli revet med av et møbel eller interiørobjekt som er stylet i et annet miljø, men samtidig glemme hvordan det skal passe inn i ens eget, som blir tydelig at det ikke alltid gjør når det kommer i hus.

– Hva er dine beste innredningstips?
– Vær tro mot din egen greie! Hent inspirasjon fra andre, men gjør det til ditt eget og gi det et personlig preg. Enten det er bilder, bruktkupp eller farger. Ellers tror jeg du kommer langt med å lage moodboards for å samle tankene hvis det er vanskelig å finne ut av hvordan du vil ha det. Skap balanse ved å bruke kontraster – enten med farger, eller i ulike materialer og overflater.

– Hva er dine beste tips til oppussing?
– Ikke ta på deg prosjekter som gjør at gleden forsvinner. Oppussing er en sikker kilde til frustrasjon, men det skal først og fremst være gøy og givende. Spør om hjelp når du står fast.

Er det noe i hjemmet du aldri vil kvitte deg med?
– Sofaen fra Rastad & Relling. Den er så utrolig flott og tidløs! Uansett hvor jeg plasserer den ser det bra ut. Vi kjøpte den av en herremann som hadde blitt oppringt av flere oppkjøpere, men han ville heller selge den til noen som virkelig ville sette pris på den.

HJEMME HOS

Sjekk Carolines moderne hjem

– Er det noen egne løsninger du er ekstra fornøyd med?
– Vi kjøpte kjøkkenet vårt som utstillingsmodell og har supplert med brukte hvitevarer. Ved å kappe benkeplater og tweake litt på frontene har vi spart usannsynlig mye penger. Det er et kvalitetskjøkken som vi fikk for en slikk og ingenting.

– Hva er ditt beste second hand- eller vintage-kjøp?
– Vi har nettopp trukket om en Stokke Combi Star lenestol, i et glinsende, rosa stoff. Jeg tror det vil være et møbel ingen andre har maken til. Den skiller seg tydelig ut fra alt det grønne, men den er også helt enormt god å sitte i! Jeg elsker den, rett og slett.

– Har du noen gode sparetips til innredning?
– Handle brukt. Jeg finner inspirasjon på ting jeg ønsker meg og lagrer deretter et søk Ikke alt er like enkelt å få tak i brukt, men jeg har som regel å alltid lete brukt først.

interiør2
INTERIØR

Interiørtrendene som vil prege 2021

– Er det noe du bevisst har lagt ekstra penger i?
– Badet blir alltid det dyreste rommet. Vi ville for eksempel ha innebygd armatur og da blir både jobben og innkjøpene dyrere. Det synes jeg det er verdt. Ellers har vi gått for en peis vi synes var både lekker og som har god varmeeffekt.

– Hvordan får du mest mulig ut av innredningen uten å kjøpe nytt?
– Prøve seg frem med å flytte litt på møbler, bilder, tepper og planter. Forsøk å se løsninger og sammensetninger du ikke har tenkt på tidligere. Det er fort gjort å låse seg til et mentalt bilde av hvordan et rom skal innredes.
– Hva kommer aldri inn i ditt hjem?
– Jeg prøver å være åpen for nye ting, men kjøkkenfronter i høyglans vil det nok aldri bli noe av.

– Hva står øverst på interiør-ønskelisten akkurat nå?
– Akkurat nå har jeg lagret et søk på Hay Nelson Cigar vegglampe, men det spørs om den dukker opp!

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.