MinInteriørstil: Sonja Olsen

Dette er interiørinfluencerens beste tips til hvordan du kan få mest mulig ut av interiøret.

I denne spalten stiller vi personer med unike og inspirerende hjem spørsmål om stil, innredning og gode interiørtips.

Sonja Olsen bor sammen med sin mann på Vormedal i Karmøy kommune, bare noen hundre meter fra stedet hun vokste opp. Ved siden av jobben som stylist, driver hun Interiørkontoen @sonja_ols på Instagram, med over 143.000 følgere. Hun og mannen driver også en dyrebutikk.

Interessen har hun hatt helt siden hun var liten.

– Jeg vokste opp med foreldre som drev interiørbutikk og fikk interessen for interiør tidlig. Liker å ha prosjekter i hus og hage og er veldig hjemmekjær og glad i å tilbringe tid i hus og hage sammen med familien. Men reiser også gjerne på tur og blir ofte veldig inspirert av det.

– Hvordan vil du beskrive din interiørstil?

– Huset mitt er et forholdsvis vanlig hus både med tanke på arkitektur og størrelse. Vi bygde det på slutten av nittitallet og har bodd her siden det. I løpet av årene har vi gjort noen endringer både inne og ute, blant annet tatt i bruk utleieleiligheten i kjelleren selv, utvidet kjøkkenet og bygget uteområde med glasstak og peis. Hagen grenser mot friområde og jeg er så glad i huset mitt at jeg neppe kommer til å flytte med det første. Nå renoverer vi den øverste etasjen med bad, samt kjøkkenet i hovedetasjen og litt i hagen. Stilen som er gjennomgående i hus og hage er en lys og åpen, typisk nordisk interiørstil med innslag fra Middelhavet, grønne planter og minimalisme.

– Hva er ditt favorittrom, og hvorfor?
– Mitt favorittrom i huset mitt er nok stuen. Den har jeg innredet med flere koselige soner med blant annet TV-krok, sittegruppe foran peisen og spisegruppe. Stuen er også lett å endre på hvis jeg har behov for litt forandring, og det er ikke uvanlig at jeg flytter litt om på ting her.

– Hva er ditt beste kjøp til hjemmet?
– Det beste kjøpet jeg har gjort til mitt hjem er nok de to sofagruppene fra Eilersen som jeg kjøpte for noen år siden. Dette er flotte møbler av beste kvalitet med design som er flott og tidløst. Den ene gruppen solgte jeg til min søster, men angret på det i etterkant. Men det er for sent, hun nekter å selge den tilbake 😊

– Hva inspireres du av?
– Jeg blir ofte inspirert når jeg er på reiser, hoteller og restauranter. Som nevnt synes jeg stilen fra Middelhavet, spesielt Kykladene, er fantastisk flott. Jeg finner også masse inspirasjon på Instagram her er det god kontakt med andre som har samme interesse og som jeg kan utveksle inspirasjon, informasjon og erfaringer med. I tillegg bruker jeg ofte Pinterest når jeg trenger ny inspirasjon eller hvis jeg er på jakt etter noe spesielt.

– Har du ofte behov av å pusse opp eller gjøre om?
– Huset mitt har som nevnt gått gjennom noen endringer og jeg liker godt å ha et prosjekt eller to på gang slik som nå, hvor vi renoverer øverste etasje og kjøkkenet. Da har jeg mye å planlegge og gruble på og jeg liker veldig godt å jobbe med løsninger som skaper nye rom og gir muligheter. Utenom de store prosjektene liker jeg å ommøblere, spesielt stue og kjøkken, og det er ikke sjelden jeg flytter rundt på benker, bord, planter og så videre. Det liker jeg veldig godt.

– Hva er dine beste tips til oppussing?
– Det beste rådet jeg kan gi til noen når det gjelder oppussing er at man må vite at små grep kan gi stor forandring. Og at man ikke skal være redd for å tenke litt ut over det vanlige, prøve seg frem og stole på sin egen smak. Jeg synes også det er viktig å la de forskjellige rommene i huset harmonere med hverandre for å gi et behagelig og fint helhetsinntrykk.

Er det noe i hjemmet du aldri vil kvitte deg med?
– Det er enkelte ting i huset og interiøret mitt jeg er sikker på at jeg aldri vil kvitte meg med, for eksempel den deilige sofaen i TV-kroken, PH-lampen Snowball og RC-serviset «Black fluted mega». I tillegg har jeg noen kjære og helt spesielle pyntegjenstander som barna har laget opp gjennom årene, de kvitter jeg meg aldri med.

– Er det noen egne løsninger du er ekstra fornøyd med?
– Når det gjelder DIY er jeg ikke spesielt god på det, men jeg synes det er et godt tips det jeg har gjort med de store urnene som jeg bruker både ute og inne: Det er store uteurner i terrakotta som jeg har malt hvite med murmaling. Disse i terrakotta er forholdsvis rimelige sammenlignet med andre alternativer og de hvitmalte overflatene har en struktur som gir flotte kontraster mot andre flater og mot de grønne plantene. Ut over dette er jeg veldig godt fornøyd med utbygget på kjøkkenet som gir oss direkte utgang til hagen.

– Har du noen gode sparetips til innredning?
– Mitt beste sparetips må være gjenbruk, kjøp brukt, det finnes mange skatter der ute. Gi ting nytt liv med et strøk med maling.

– Er det noe du bevisst har lagt ekstra penger i?
– Det er enkelte ting jeg har valgt å legge litt ekstra penger i som jeg vet at vil vare lenge. Eksempler på dette er den nevnte sofaen fra Eilersen og uteplassen med glasstak og peis. Begge deler er jeg veldig fornøyd med.

– Hva kommer aldri inn i ditt hjem?

– Jeg trives best med en rolig fargepalett rundt meg og har innredet både hus og hage på den måten. Jeg ville aldri bli brukt intense farger som neonfarger eller lignende i mitt interiør og heller ikke en skinnende, blank skinnsofa.

– Hva står øverst på interiør-ønskelisten akkurat nå?
– Akkurat nå har jeg en ganske lang ønskeliste i forbindelse med at vi renoverer øverste etasje og kjøkkenet, men aller øverst på listen står en ovn fra Falcon, de er råflotte.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Hvordan var din opplevelse i dag?