MinInteriørstil: Elise Tennø Vestre

GAMMELT OG NYTT: I tradisjonsrike Tennøbuda er det nyoppusset i klassisk stil, mens de originale detaljene er tatt vare på.
GAMMELT OG NYTT: I tradisjonsrike Tennøbuda er det nyoppusset i klassisk stil, mens de originale detaljene er tatt vare på. Privat

Boligstylisten Elise Tennø Vestre mener det beste interiøret kommer ut av å ta sjanser.

I denne spalten stiller vi personer med unike og inspirerende hjem spørsmål om stil, innredning og gode interiørtips.

Elise Tennø Vestre (36) er gründer av selskapet Perlin, hvor hun jobber med boligstyling og design. Hun bor sammen med tre barn og samboer i et tradisjonsrikt hus i Brattvåg ved Ålesund.

– Tennøbuda er en villa som er preget av sen jugendstil og Art Deco. Det var Oldefaren min Elias Tennø som bydde den ærverdige villaen som har vunnet pris for dens skjønnhet. Byggingen startet i midten av 20 årene og var innflytningsklar i 1930. Arkitekten heter Jens P. Flor.

– Oldefar Elias drev landhandel her, og nå har jeg og bedriften min, Perlin Boligstyling, flyttet inn i næringsdelen av villaen. Eksteriøret er fredet, men innvendig har vi nå totalrenovert, og nærmer oss ferdig. Når vi tok over var det preget av 50/60-tallet men vi har nå fått frem mye av det originale, som blant annet tregulvet som var dekket i sortlim og mange lag med linoleum. Dette er ett helt unikt bygg.

Hun vil beskrive interiørstilen som klassisk med innslag av Art Deco, helt i tråd med huset hun bor i.

Privat

– Hva er ditt favorittrom, og hvorfor?

– Favorittrommet er kjøkkenet og kontoret mitt som er i tårnrommet. I tårnrommet er alle bjelker synlig og ingenting er gjort siden villaen ble bygget. Her er det en helt egen atmosfære, som å gå tilbake i tid. Kjøkkenet er jo husets hjerte og det er lagt ned mye jobb i å få det riktige designet. Det har vært totalt tre kjøkken på Tennøbuda og alle har vært grønne. Jeg har valgt Fossline Shaket malt med en selvbygd «grue». Kjøkkenet er det som har fått merke mest av renoveringen, da vi tok ned tømmerveggen som skilte kjøkken og spisestue. Det var rett og slett ikke fungerende størrelse som det var for en familie på fem i dagens standard.

Privat
Privat

– Hva er ditt beste kjøp til hjemmet?

– Mitt beste kjøp må være staffeliet jeg kjøpt til Frame TV-en. TV er jo aldri et fin møbel i hjemmet, men noe alle har. På stuen hos oss er det heller ingen vegger en kan lage en fin bildevegg for å «skjule» Frame-TV-en mellom alle bildene. Så dette ble en veldig fin løsning for å få skjult TV-en.

SKJULT TV: Slik har boligstylisten fått TV-en til å gli inn i interiøret.
SKJULT TV: Slik har boligstylisten fått TV-en til å gli inn i interiøret. Privat

– Hvilke prinsipper tenker du på når du innreder?

– Interiør er en følelse. Du må innrede etter hvilken følelse du er ute etter å komme hjem til. Det er viktig at hjemmet ditt er friplassen din. Det viktigste for meg er at alle tingene har faste plasser i hjemmet så det er lett å holde det ryddig, å komme hjem til rot og kaos er det siste jeg ønsker etter en lang arbeidsdag.

Privat

– Har du ofte behov av å pusse opp eller gjøre om?

– Jeg er veldig glad i fornyelser. Tennøbuda er nå temmelig lys, dette er for å starte i en «ny» bolig med blanke ark. Så blir det tilført mer farge og mønster etter hvert som vi har bodd oss til. Selv når vi kan krysse ut alle rom som renovert, er nok de fleste rom klar for ei litta runde til.

– Har du gjort noen interiørtabber du ser tilbake på?

– De største interiørtabbene jeg har gjort er å ikke gjøre alle de forskjellige ideene jeg har hatt. Det er så mye bedre å bare gjøre det, det er lett å fikse noe om en ikke er fornøyd. Er verre å angre på ting du ikke gjorde.

Privat

– Hva er dine beste tips til innredning og oppussing?

– Ta sjanser, det blir ofte fantastisk og unikt. Det er per dags dato bare ett bad i huset og med en familie på fem er det litt lite etter dagens standard. Badet skal inn i lokalet til det gamle sjokoladerommet, det var her de lagret sjokolade når moren min vokste opp. Hun hadde ansvar for sortering av sjokolade, de valgte i hvert fall rett person der, hun er den som aldri gjør noe hun ikke har lov til, så all sjokoladen fikk være i fred, i hvert fall nesten. Her skal selvfølgelig alt av det originale beholdes (bortsett fra taket, det må vi fore ned på grunn av rør. Her skal det opp små speil som dekker hele taket. Ikke de speilene hvor du ser alt som foregår, men av den litt mer slitte og ruglete stilen. Så skal rørene til kranen være utenpåliggende kobber som er bendet i eget design. Kranen fra Tapwell er også i kobber, med en steinvask. Rommet er mørk brunt med dempet belysning.

– Er det noe i hjemmet du aldri vil kvitte deg med?

Jeg vil aldri kvitte meg med de originale interiøret som fortsatt er i huset. Som det gamle spisebordet til oldefaren min, og alle lampene. Det har stor betydning for meg.

Privat

– Er det noen egne løsninger du er ekstra fornøyd med?

– Jeg er veldig fornøyd med det siste kjøkkendesignet mitt. Og så må det være alle de forskjellige bordene jeg har produsert og solgt i hele Norge. Det var sånn gründerlivet startet som møbeldesigner og produsent.

Privat

– Hva er ditt beste second hand- eller vintage-kjøp?

– Det må være de gamle bøkene og den gamle telefonen jeg kjøpte. Telefonen er fra tidlig 1900-tallet. Og det lille biblioteket jeg kjøpte av gamle bøker er cirka 250 år, og fantastisk fine.

– Har du noen gode sparetips til innredning?

Gjenbruk. Det er utrolig hva litt maling, spraylakk og ny plassering i hjemmet kan gjøre.

Privat

– Er det noe du bevisst har lagt ekstra penger i?

– Kjøkkenet. Dette er noe som helst skal vare i noen år. Her ser jeg for meg fornying av farge om cirka to år, men det er meg da. Da kommer jeg nok til å skru av frontene for å gi de en omgang med sprøytemaling. Men kvaliteten på kjøkkenet er viktig, det er det meste brukte møbelet i hele huset og skal vare i flere år.

– Hvordan får du mest mulig ut av innredningen uten å kjøpe nytt?

– Jeg er veldig glad i å flytte rundt på ting. En vase du har hatt på spisebordet kan få ett helt nytt uttrykk på soverommet, og så er vi tilbake på maling og spraylakk, det gjør underverker.

– Hva kommer aldri inn i ditt hjem?

– Nisser kommer aldri inn i mitt hjem! Jeg klarer ikke helt forklare hvorfor jeg ikke vil ha inn nisser, det bare er sånn. Nisser på film er kjempekoselig, men nisser har ingenting for meg i juleinteriøret å gjøre, men har selvfølgelig full forståelse for at det er min mening, og at veeeldig mange andre mener det stikk motsatte. Det syns jeg er kjempefint, og det er så bra at vi alle er forskjellige. Selv vokste jeg opp med nisser i juledekoren.

Privat
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?