MinInteriørstil: Renate Larsen Lorentzen

HYTTEDRØM: Sammen med ektemannen Håkon har Renate Larsen Lorentzen (bildet) skapt drømmehytta i Setesdalen.

Bli hjem til «CasaChicks» sin eventyrlige hyttedrøm. – Alt er lov! Det finnes ikke noe feil.

Malin Gaden
Publisert:

Mange kjenner henne nok som Renate Larsen Lorentzen, men andre har kanskje også hørt navnet Casa Chicks en del. Det er nemlig det Instagram-brukeren til Lorentzen heter. En konto som følges av nesten 300.000 mennesker!

Der får vi blant annet et lite innblikk i livet hennes sammen med ektemannen Håkon og barna Emilia, Julie og Norah, samt flotte bilder av deres vakre hytte i Setesdalen.

– Hvordan vil du beskrive din interiørstil?

– Det er vanskelig å sette meg inn i en stil, da jeg ofte plukker og setter sammen det jeg liker best fra flere ulike stiler. På hytta har jeg blandet inn tradisjonelt og moderne, sammen med lune naturmaterialer og gode tekstiler. Så hvis du skal sette meg i en «stil-bås» tror jeg du må bruke ordet personlig, sier Lorentzen til MinMote.

HJEMME HOS

Hjemme hos: Thea Elise Klingvall

– Hva er favorittrommet?

– Definitivt kjøkkenet! Det er hjertet av hytta, og der hvor vi tilbringer mest tid rundt spisebordet sammen med familie og venner. Jeg er så glad for at vi bygget et såpass stort kjøkken, med god plass til det kraftige spisebordet og ikke minst de store vinduene, med utsikt rett mot den vakre naturen og fjellkjeden utenfor hytta.

Det er også spisebordet Lorentzen ser på som sitt beste kjøp til hytta.

– Jeg elsker det kraftige treverket og rustikke uttrykket, som myker opp det litt mer moderne kjøkkenet og gulvflisene. Et unikt bord som det kun finnes ett av!

INNREDNING

Dette er plantene som gjelder i høst

– Hvilke prinsipper tenker du på når du innreder?

– Jeg innreder nok mest med hjertet og ønsker å skape hygge og rom for gode stunder. Og jeg vil at det jeg innreder skal kunne brukes og nytes, fremfor å bare se pent ut, sier Lorentzen og legger til et eksempel:

– Stuen er innredet med en stor sofa, full av puter og gode pledd for å kunne nyte filmkvelder i horisontalen med familien. Her ville det vært helt feil å innrede med en mindre sofagruppe for å nyte peisen, slik det kanskje forventes på en hytte. Vi nyter TV sammen inne stuen, og bålpanne med flammer ute. Det viktigste prinsippet når jeg innreder er at jeg tillater meg selv at «alt er lov»! Det finnes ikke noe feil.

– Har du ofte behov av å pusse opp eller gjøre om?

– Selv om hytta kun er fem år gammel, har vi allerede pusset opp noe, og flere prosjekter om oppussing er på gang. Så ja, jeg vil vel si at det behovet ligger der. Men for oss tror jeg det handler mest om prosessen og situasjonen vi var i da vi bygde hytta. Så det vi endrer på nå er kanskje ting vi ikke hadde mulighet til da, og ikke nødvendigvis for at vi er lei eller blir påvirket av trender.

– Har du gjort noen interiørtabber du ser tilbake på?

– Jeg kommer ikke på noen konkrete eksempler, men jeg vet at de gangene jeg har innredet etter trend og ikke hjertet, har jeg byttet raskt ut igjen.

– Hva er dine beste innredningstips?

– Se deg gjerne rundt og la deg inspirere av andres hjem, men kjenne etter i egen mage og hjerte før du innreder ditt eget hjem. Det er DU som skal bo der og bare DU vet hva du selv trives med! Vil du prøve en ny stil, så ikke kjør hardt ut med alt nytt på en gang. Ta inn litt av gangen, gjerne i form av puter og mindre gjenstander som er enkle å bytte ut dersom valgene blir feil. Og så må et hjem eller en hytte ha litt sjel, så bruk ting du er glad i og som betyr noe for deg når du innreder.

INNREDNING

Male? De fineste interiørfargene nå

– Hva er dine beste tips til oppussing?

– Planlegg så mye du kan i forkant og vit at det tar mye lengre tid enn du kanskje forventer. Ha is i magen og bruk tid på valgene du tar! Men vit også at man aldri er helt hundre prosent sikker i alle valg. Det må tas noen sjanser underveis! Og hvis du hele tiden tenker helhet i det du gjør, vil resultatet bli bra.

– Er det noen egne løsninger du er ekstra fornøyd med?

– Jeg er VELDIG fornøyd med at vi turte å bytte kledning på hytta etter bare fem år. Vi har nå lagt røff tømmerkledning utenpå de vanlige, standard kledningsbordene som vi hadde før. Dette har gitt hytta det ekte hytte-uttrykket, som vi mener den fortjener! Og så er jeg veldig stolt over at Håkon har gjort hele jobben selv.

– Hva er ditt beste second hand- eller vintage-kjøp?

– Helt klart gyngestolen i stuen! Den kjøpte vi på Finn, og den er fra 1800-tallet. Der nyter jeg morgenkaffen hver morgen på hytta.

– Har du noen gode sparetips til innredning?

– Det er jo alltid smart å handle interiør ved sesongskifte i butikker. Da kan man absolutt gjøre gode kupp! Ellers er nok jeg litt kjedelig, for jeg velger ofte trygge farger på vegger og i de store møblene for å slippe å bli fort lei og dermed måtte bytte ut ofte.

– Er det noe du bevisst har lagt ekstra penger i?

– På hytta gikk mye av det stramme budsjettet vårt til gode gulvfliser, som så å si er gjennomgående i hele første etasje. Og det valget har jeg aldri angret på – på tross av at det måtte gå på kompromiss med andre innredningsdrømmer!

– Hvordan får du mest mulig ut av innredningen uten å kjøpe nytt?

– Jeg flytter og bytter på interiøret, og så har jeg farger på puter, pledd og lignende etter sesong. Da er det enkelt å hente frem fra oppbevaringen når sesongskiftet er der. For selv om det ikke er nytt, føles det som det ettersom det er en stund siden det har vært fremme. Ellers plukker jeg inn blomster, strå, kvister, kongler etter sesong, som er super dekor på hytta!

– Hva kommer aldri inn i ditt hjem?

– Badstue! Vi har innredet det som egentlig skulle være en badstue til et vaske- og tørkerom. Den eneste plassen vi trives godt med varme, er foran bålpannen UTE!

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: