Hjemme hos: Emilie Skolmen

LØKKAJENTE: – Det var også en bygård jeg var glad i da store deler av familien min bor i samme gård, mamma bor til og med vegg i vegg, noe jeg synes er veldig hyggelig, sier Emilie Skolmen om hvorfor hun falt for leiligheten sin på visning. Foto: Johanna Siring, Min Mote

Farger, kunstplakater og designlamper er noe av det som rommer den sjarmerende leiligheten til Emilie Skolmen (28) i «skuespillergården» på Grünerløkka.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Midt på vibrende Grünerløkka bor Skolmen med kjæresten sin i bygården som kalles «skuespillergården». Her ligger flere gamle bygårder i en firkant som sammen omkranser en stor og grønn bakgård med gode muligheter for sosialt samvær. Og det er nettopp derfor denne bygården har blitt så populær i skuespillerkretser.

Skolmen deler nemlig bakgård med moren Tine Skolmen (som for øvrig bor vegg i vegg med datteren), onkelen Christian Skolmen og tanten Isabelle Ødegård, Linn Skåber og Janne Formoe.

HJEMME HOS

Hjemme hos Camilla Andersen bak Seashells and chandeliers

FAMILIEKJÆR: – Vi er som et stort kollektiv! Jeg er nok litt i overkant hjemmekjær og trygghetssøkende, sier Skolmen og sikter til å ha moren vegg i vegg. Onkelen Christian Skolmen bor rett over bakgården. Søsteren Alma er på besøk flere ganger i uken, forteller hun. Foto: Johanna Siring, Min Mote

I leiligheten hun bor i nå bodde også onkelen hennes for en del år siden, men det var ikke han som solgte den til henne. Hun forteller at hun i utgangspunktet ikke hadde råd til å kjøpe den da den lå langt over budsjettet hennes, men så fant Skolmen-familien på en god løsning.

– Da vi fant ut at mamma kunne kjøpe seg inn i leiligheten dukket det plutselig opp en mulighet likevel. Mamma bor jo vegg i vegg og kunne tenke seg et ekstra soverom. Planen var da at vi skulle slå ned den ene veggen mellom min og hennes leilighet slik at hun fikk et ekstra rom og jeg ett mindre. Heldigvis rakk vi ikke slå ned veggen, for kort tid etter flyttet kjæresten min inn og kjøpte henne ut.

PERSONLIG STIL: Det er kunstplakater som dekker veggene i stort sett alle rom i leiligheten på Grünerløkka. De er kjøpt på reiser opp gjennom årene, og blir derfor ekstra spesielle for Skolmen. Foto: Johanna Siring, Min Mote

Leiligheten er på litt over 50 kvadratmeter og preges av fargerike postere i alle rom som Skolmen har kjøpt på forskjellige reiser verden over. Kjøkkenet er originalt fra 50-tallet, kun modernisert med benkeplater i marmor.

– Hvilke endringer gjorde du her da du flyttet inn?

– Jeg innså at jeg ikke hadde råd til å gjøre de store endringene, noe som heldigvis heller ikke var nødvendig da det ikke var noen umiddelbare ting som måtte gjøres, men malerkosten tok jeg fatt på. Jeg var likevel litt varsom da jeg visste jeg komme til å fylle leiligheten fra gulv til tak – jeg er dessverre ingen minimalist uansett hvor hardt jeg prøver. Derfor valgte jeg å ha rolige farger i de fleste rom, og så slang jeg heller på litt ekstra maling her og der i litt mer spennende farger, som lyseblått skap i stuen og rosa bad.

INTERIØR

INTERIØRTRENDENE SOM VIL PREGE 2021

HJEMMEKONTORET: Det siste året har kontorkroken i leiligheten kommet godt med. Foto: Johanna Siring, Min Mote

– Hva er du mest fornøyd med i leiligheten?

Jeg elsker gulvene! En som bodde i denne leiligheten for mange år siden var møbelsnekker og renoverte Glassmagasinet. Han tok da med seg den gamle parketten fra Musikkpaviljongen og la det i denne leiligheten, det synes jeg er gøy! Jeg er også glad i de store, gamle vinduene mine som gir masse lys.

– Hva synes du er viktig i et hjem?

– At det føles som hjemme er det aller viktigste for meg. Og et hjem skaper man over tid, noe jeg tidligere ikke har hatt tålmodighet til. Jeg har bare gått inn på H&M Home eller Ikea og plukket med meg det jeg synes er fint. Nå ser jeg verdien i å bo meg inn, da føler jeg sakte, men sikkert at ting faller på plass mer naturlig. Skal jeg først kjøpe meg noe så kjøper jeg det som regel brukt. Da får man inn litt levd liv likevel og det liker jeg.

ORIGINALT: Kjøkkenet fra 50-tallet med skrå skyveskap er godt bevart. Benkeplaten i marmor balanserer uttrykket. Foto: Johanna Siring, Min Mote

– Hvordan vil du beskrive interiørstilen din?

– Hmm ... Jeg er nok litt more is more og holder meg ikke til en tydelig stil. Det gøyeste synes jeg er å blande ulike elementer, da blir det litt mer spennende og uforutsigbart.

SKUESPILLER: I likhet med bestefar Jon, moren Tine og onkel Christian har Emilie Skolmen blitt skuespiller. Hun er for tiden aktuell med serien «Basic Bitch» på Dplay. Foto: Johanna Siring, Min Mote

– Hva er favorittmøbelet ditt?

– Jeg har to lamper som jeg ønsket meg veldig og som jeg har fått av kjæresten og lillesøsteren min. Begge er kjøpt på Inventarium i Markveien og de er SÅ fine. Jeg har definitivt en greie for lamper! Anbefaler alle en tur innom Inventarium, et skikkelig skattkammer!

– Hva er det beste interiørkuppet du har gjort?

– Etter lang tids drømming kjøpte jeg meg en dødsfin lysekrone med glasskupler fra Hans-Agne Jacobsson på Finn til en god pris. Men for to år siden falt den ned fra taket, ned på stuebordet mitt som også var i glass, og ALT gikk i tusen knas. Så hvor «kupp» det egentlig var er jeg heller usikker på. En mørk dag ble det i hvert fall og jeg hadde ikke hjerte til å kaste lampen, så den ligger godt pakket inn oppe på loftet.

HJEMME HOS

SJEKK CAROLINE ALVILDE KILDEBOS MODERNE DRØMMELEILIGHET

FAVORITTER: Plakaten av Matt Damon, kjøpt i en turistsjappe i Paris, vil hun aldri kvitte seg med. Lampen, som var en gave, er blant favorittmøblene hennes. Foto: Johanna Siring, Min Mote

– Har du noe i leiligheten av affeksjonsverdi som du har arvet eller kjøpt brukt?

– Jeg har en Matt Damon-plakat som jeg kjøpte for mange herrens år siden i en liten turistjappe i Paris. Den har vært med meg i tykt og tynt og den kommer jeg ALDRI til å kvitte meg med.

FREMHEV SKATTENE: Å henge sine fineste kjoler og vesker på veggen fungerer nesten som kunst i seg selv. Foto: Johanna Siring, Min Mote

– Hvor henter du interiørinspirasjon?

– Som regel hjemme hos folk. Ellers på Instagram og Pinterest.

– Hva står øverst på ønskelisten?

– Jeg ønsker meg en stor Murano-lysekrone som jeg kan ha over spisebordet. En gang i fremtiden når jeg blir rik og vellykket. Det blir godt!

WALK IN: I likhet med interiørstilen er Emilie glad i farger og unike vintagekupp også når det kommer til garderoben. Foto: Johanna Siring, Min Mote

– Hva er ditt beste tips når det gjelder innredning?

– Jeg elsker å mikse materialer og synes det gir leiligheten et mer dynamisk preg. Ellers står jeg ved det jeg var inne på tidligere; bruk tiden og ikke stress, så faller liksom brikkene på plass litt av seg selv. Da er det lettere å se hva man trenger og hva som passer til helheten. Bruk penger på noen hovedelementer som ikke skriker så mye, så kan man heller bytte og flytte litt rundt på detaljer og pyntegjenstander som gjør litt mer ut av seg.

INTERIØR

HJEMME HOS INSTAGRAM-FENOMENET «REN POESI»

Foto: Johanna Siring, Min Mote

– Hva var ditt siste kjøp?

– Jeg var i Halden forrige uke og kjøpte meg to nye spisestuestoler av en hyggelig fyr gjennom Finn. To fine stoler og en nydelig, liten tur til Halden. Blir ikke bedre enn det.

– Hva kommer aldri inn i hjemmet ditt og hvorfor?

– Jeg kommer aldri til å male veggene mine grå eller generelt kjøre en ton i ton palett. Blir bare rett og slett i litt dårlig humør av det og liker ikke at alt er planlagt og kontrollert. Utenom det så skal jeg aldri si aldri!

ROSA BAD: Emilie tok malerkosten fatt da samboeren var på jobb. Siden den gang har badet vært rosa. Foto: Johanna Siring, Min Mote
Publisert: