MinInteriørstil: Mina Ingerine Nalum

Om ikke Mina Ingerine Nalum får godfølelsen av oppussing nøler hun ikke med å gjøre noe på nytt. Slik har hun skapt drømmehjemmet.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

I denne spalten stiller vi personer med unike og inspirerende hjem spørsmål om stil, innredning og gode interiørtips.
Mina Ingerine Nalum (36) bor i Sandefjord med mannen Andreas og de to barna Albert og Mynthe på 8 og 4 år. Hun er utdannet dekoratør og interiørdesigner, og har alltid vært kreativ og glad i å skape ting. Lidenskapen for interiør, blomster og hage deler hun til sine følgere på Instagram-kontoen @feelslikehome_mina.

interiør2
INTERIØR

Interiørtrendene som vil prege 2021

Paret kjøpte huset i 2011, og siden har alt innvendig blitt renovert.

– Vi har likevel prøvd å ta vare på husets sjel og «DNA». Drømmehuset mitt er vel egentlig en sveitser eller et hus i jugendstil, så vi har også prøvd å dra huset vårt litt mer inn i den stilarten, i den grad det fungerer med et hus fra 1954. Vi stortrives uansett her, og hjemmet vårt er også min «lekeplass» når det kommer til kreativitet og det å skape spennende, og kanskje litt annerledes, interiørglede.

– Hvordan vil du beskrive din interiørstil?
– Jeg har en eklektisk stil, med en god blanding innenfor stilarter og elementer fra alle verdenshjørner. Jeg inspireres av mye forskjellig og er også veldig glad i bruktfunn og ting med historie, så jeg jobber mye med å samle alt sammen til min egen personlige stil, uten at det skal bli et museum her hjemme, eller at mannen river av seg håret.

– Hva er ditt favorittrom, og hvorfor?
– Favorittrommet må bli stua. Jeg prøver å skape en lun atmosfære både for oss voksne og for barna her inne, med forskjellige soner, siden det er åpen løsning med både tv-krok, hobbyhjørne, spisestue, lekesone og «finstue». Stua er nok også det rommet som oftest blir ommøblert, noe jeg koser meg veldig med. Det er som terapi for meg, det å endre og flytte på møbler og gjenstander.

INTERIØR

Triksene for å holde møblene fine lenge

– Hva er ditt beste kjøp i hjemmet?
– Akkurat nå er jeg veldig fornøyd med det nye spisebordet. Jeg har lett lenge etter et spisebord som kan passe inn her, og bryte litt med alle bruktfunnene. Så da landet vi på et ovalt bord med marmorlook og svarte ben.

– Hva inspireres du av?
– Jeg inspireres av veldig mye forskjellig, både Instagram, Pinterest, magasiner, filmer, naturen og eget hode. Jeg innreder mye etter følelser og stemning. Jeg ser for meg og kjenner på en måte hvordan det ferdige resultatet skal føles, hvilken stemning det skal gi, og jobber så videre med det. Ønsker alltid å få folk som er innom her til å senke skuldrene og drømme seg bort, eller dra litt på smilebåndet av detaljer her hos oss.

– Har du fått noen overraskelser under oppussing?
– Jeg hadde gledet meg til å se alle lagene med historie bak maling og tapet da vi skulle renovere huset før vi flyttet inn. Men her var det kun ett lag med maling eller tapet, og det hadde stått så å si urørt siden 1954. Ganske koselig det også da. Ellers har jeg vel ikke hatt noen store overraskelser, men jeg er ganske impulsiv når det gjelder oppussing da, så jeg kan fint måtte male over en akkurat ferdigmalt vegg om ikke fargen ble helt som jeg hadde sett for meg. Eller bytte tapet etter én måned, som jeg gjorde i fjor på kjøkkenet. En kjempefin tapet, men det var bare ikke «meg», og skapte ikke den følelsen jeg hadde sett for meg. Så da måtte jeg bytte, og ble heldigvis veldig fornøyd med sluttresultatet.

HJEMME HOS

MinInteriørstil med Silje Horntvedt

– Hva er dine beste innredningstips?
– Bo deg til, og observer behovene du og de du eventuelt bor sammen med har. Ikke tenk på «regler» og hvordan alle andre har det. Gå for det du liker og som får hjertet ditt til å gjøre et ekstra hopp, og følg magefølelsen. Ikke vær redd for å gjøre noe feil, prøv deg frem! Det er ikke så farlig med et par ekstra spikerslag, eller om du må male tre ganger for å finne det rette uttrykket. Og tilfør elementer med historie eller bruktfunn, det skaper personlighet og individualitet til hjemmet ditt.

– Er det noe i hjemmet du aldri vil kvitte deg med?
– Det må være det gamle vestfoldskapet jeg har arvet etter mine tippoldeforeldre. Da vi bygget på stua her, ble målene tilpasset dette skapet. Det tilfører hjemmet det lille ekstra med varme og patina.

– Hva er ditt beste second hand- eller vintage-kjøp?
– Åh, det er så mange. Akkurat nå er jeg ekstra glad i det store speilet vi har over sofaen i tv-stua. Det veier «ett tonn», men er i vakker Art Deco-stil med fasettglass og gulldetaljer. Jeg er også glad i gamle stoler i velur, og har tre av disse i sennepsgult rundt om i stua. Er nå på jakt etter noen i lyseblå eller rosa velur.

interiør-konto
INTERIØR

Instagram-kontoene med den beste interiør-inspirasjonen

– Har du noen gode sparetips til innredning? ... og er det noe du bevisst har lagt ekstra penger i?
– Jeg handler det aller meste brukt, så jeg slår et slag for gjenbruk! Både av gammelt og antikk, men også bruktkjøp på finn.no av nyere årgang. Sofaer og seng har vi kjøpt nytt, men ellers er jeg mest opptatt av å kunne bruke ting om igjen, og kanskje på nye måter, og på den måten sparer man jo også penger.

HJEMME HOS

Lines fargerike stil i Pappenheimhuset

– Hvordan får du mest mulig ut av innredningen uten å kjøpe nytt?
– Ommøbler og utvid horisonten! Ta vekk alt av småinteriør som puter, pledd og pyntegjenstander, og flytt rundt på møblene du har. Vips, så har du et helt nytt uttrykk, og kan starte med blanke ark i innredningen. Jeg gjør dette, i større eller mindre grad, fire ganger i året. Også har jeg et lager med puter og pyntegjenstander som jeg bytter rundt på.

– Hva kommer aldri inn i ditt hjem?
– Jeg er ikke så glad i veldig «cleane» og minimalistiske ting. Også er jeg heller ikke spesielt glad i å ha ting som «alle andre» har, da blir det fort kjedelig for meg.

– Hva står øverst på interiør-ønskelisten akkurat nå?
– Akkurat nå ønsker jeg meg et flott sofabord, eller flere små, i Art Deco eller Art Nouveau-stil. Jeg er veldig glad i disse stilartene da de tilfører litt ekstra glam i interiøret, uten å bli for glorete, så lenge man kan har noen få ting innimellom. Også er jeg på jakt etter en divan med frynser og velur til gangen. Så får vi se når disse dukker opp!

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.