MinInteriørstil: Blue og Nickolay

JAPANDI: Leiligheten er innredet med kremfargede toner med mørke detaljer i tre. Kombinasjonen av japansk og skandinavisk stil omtales ofte som «Japandi».

Skandinaviske toner med japansk inspirasjon preger Blue og Nickolays delikate hjem.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Blue Dela Cruz (27) jobber som sykepleier, mens samboeren Nickolay Urstad (26) er lærling for å bli helsefagarbeider. De to er godt over middels interessert i interiør, og dyrker hobbyen sammen.

Paret har bosatt seg i Oslo, og bodd i leiligheten i snart ett år. Her bor de sammen med den franske bulldogen Georg (3) og mopsen Frans (4). På Instagram har de bygget opp en følgerskare på over 56.000 personer på kontoen @niblu.home.

– For en reise det har vært, sier Blue, som svarer på vegne av seg selv og Nickolay.

Nickolay sitter i stolen Lille Petra, med samboeren Blue ved sin side.

– Hvordan vil du beskrive din interiørstil?

– Jeg vil si interiørstilen vår er skandinavisk/japansk minimalisme. Vi elsker dansk design både nye og klassiske. Når vi først flyttet inn, var det veldig lyst og beige her. Det var fint, men det var også veldig feminint. Nå har vi fått inn detaljer i mørkt treverk som vi syns representerer maskulinitet. Røkt eik og valnøtt syns vi har så fin farge, og det er også en fin kontrast mot alt det lyse ellers i leiligheten, sier Blue.

– Hvilket er ditt favorittrom, og hvorfor?

– Favorittrommet er stua. Stua er noe vi bruker veldig mye. Elsker å lounge i sofaen. En annen grunn er jo også at i stua ligger det interiørdetaljer jeg elsker, som stolen Lille Petra, forskjellige lamper, stolen Cuba og forskjellige vaser. Vi har stylet stua slik at det er sosialt. Hvis vi har besøk så sitter folk med ansikt til hverandre. Her skapes det også masse koselige minner både med kun meg og samboeren, venner og familie. Derfor er det et favorittrom.

– Hva er ditt beste kjøp til hjemmet?

– Det her er så vanskelig! Jeg syns jo alt vi har kjøpt er best! Men hvis jeg skulle valgt, blir det nok stolen Lille Petra. Den har vært drømmestolen så lenge jeg kan huske. Når jeg sitter i den med beina oppå fotskammelen føler jeg meg omfavnet.

– Hvilke prinsipper tenker du på når du innreder?

– Når jeg innreder tenker jeg på grupperinger og forskjellige høyder. Med grupperinger mener jeg at man grupperer forskjellige ting slik at det ikke ser ut som ting ikke har en tilhørighet. For eksempel på stuebordet kan man ha pyntebøker/magasiner, en vase og en lysestake som en gruppe. Så liker jeg at ting i den gruppen har forskjellige høyder.

– Farge er også noe jeg tenker på. Jeg grupperer gjerne også etter farge, eller bruke farger som komplimenterer hverandre. Kontrastfarger kan også være fint. Tekstur er også viktig å tenke på når jeg innreder. Jeg kan kun snakke for meg selv da når gjelder dette, nemlig fordi jeg ikke liker at det er mye teksturer/mønster på en plass. Hos oss er det mye slette/glatte overflater. Da liker jeg å bryte det glatte med pledd, kanskje gardiner, eller noe veggpynt.

– Har du ofte behov for å pusse opp eller gjøre om?

– Jeg skulle gjerne hatt muligheten til å pusse opp når jeg føler for det. Men noe som gjør opp for det er ommøblering. Jeg elsker å flytte rundt på ting, både store ting som møbler og små ting som vaser. Det gir meg på en måte en følelse av friskhet fordi ting har fått nye plasser. Det gjør også at jeg ikke blir lei de tingene vi har hjemme fordi jeg bytter på pynt og sånt.

– Har du gjort noen interiørtabber du ser tilbake på?

– Det kan hende at i øynene til noen andre har jeg gjort interiørtabber, men jeg syns selv at jeg ikke har gjort det, fordi jeg gjør bare det jeg liker. Og jeg vil jo si jeg er en perfeksjonist slik at dersom det er noe jeg ikke er fornøyd med, så må jeg gjøre noe med det.

– Hva er dine beste innredningstips?

– Det blir vel at man ikke må være redd for å prøve seg fram. Det kan hende at det man har sagt man ikke liker noe, så er det egentlig det som man liker når man får prøvd. Og bruk gjerne Instagram og Pinterest for inspirasjon. Aldri dumt å la seg inspirere av andres hjem og innredninger når man skal innrede sitt eget hjem.

– Er det noe i hjemmet du aldri vil kvitte deg med?

– Jeg tror det blir lampen Flos IC S2, rett og slett fordi det var den første designgjenstanden vi kjøpte oss.

– Er det noen egne løsninger du er ekstra fornøyd med?

– Åh, det må bli den hyllen jeg lagde i et innhugg vi har i spisestua. Den er jeg veldig fornøyd med. Og den bidrar også til den japandi-stilen på grunn av den mørke fargen på treverket.

– Hva er ditt beste second hand- eller vintage-kjøp?

– Det blir skapet Stockholm fra Ikea. Jeg hadde ønsket meg det så lenge, men fikk aldri tak i det. Kjørte til to Ikea-varehus i Norge og ett i Sverige, men fikk aldri tak i det. Men takket være Finn fikk jeg tak i det, bare at det kostet dobbelt så mye. Var det verdt det, spør du kanskje? Ja, det syns jeg absolutt, haha!

INTERIØR

Hypet Ikea-skap utgår: Selges brukt for dobbel pris

– Har du noen gode sparetips til innredning?

– Finn.no har masse fint til en billig penge. Der kan man gjøre kupp!

– Er det noe du bevisst har lagt ekstra penger i?

– Ja, stolen Lille Petra. No need to say more, haha!

Her er stolen Lille Petra i lammeskinn.

– Hvordan får du mest mulig ut av innredningen uten å kjøpe nytt?

– Flytt rundt på ting. Jeg bruker å gjemme bort noen små pyntegjenstander som vaser og skulpturer. Og når jeg flytter rundt på ting, så finner jeg frem de igjen og pynter med de slik at det ikke blir den samme pynten som står framme.

– Hva kommer aldri inn i ditt hjem?

– Jeg tror pyntegjenstander og møbler i knæsje farger kommer aldri til å flytte inn hos oss.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om: