Hjemme hos: Sofie Årnes

LYST OG FARGERIKT: Rosenhoff-leiligheten er innredet med myke tekstiler og fargerike grep.
LYST OG FARGERIKT: Rosenhoff-leiligheten er innredet med myke tekstiler og fargerike grep.Yan Sun

Leiligheten til Sofie Årnes byr på regnbuegardiner, discokuler og gøyale, fargerike elementer.

På Rosenhoff i Oslo, inne i et rødt murbygg, befinner det seg en lys, trendy og fargerik leilighet med discokuler både her og der.

Her bor PR-konsulenten Sofie Årnes, som jobber hos det Oslo-baserte byrået This Is. I romjulen 2019 kuppet hun leiligheten vi nå befinner oss i. Med hjelp av en handy kjæreste har krypinnet på 42 kvadratmeter blitt en aldri så liten interiørperle.

– Mange drømmer om hus, det gjør ikke jeg, sier Sofie.

– Jeg bor heller i en liten leilighet i byen enn et stort hus på bygda.

EN FAVORITT: Lampen som lyser opp ved TV-en er blant Sofies favoritter. Den skal uten tvil bli med henne videre til neste leilighet.
EN FAVORITT: Lampen som lyser opp ved TV-en er blant Sofies favoritter. Den skal uten tvil bli med henne videre til neste leilighet.Yan Sun

Ved overtagelse hadde leiligheten strietapet og oransje, originalt tregulv. Og selv om Sofie egentlig ville bevare gulvet, førte slipejobben til en og annen flis i foten. Nå ligger det bredt og lyst laminatgulv i leiligheten.

– Jeg ville egentlig ha fiskebeinsparkett, men det hører liksom til de Frogner-leilighetene hvor det er høyt under taket. Det hadde også kanskje gjort leiligheten min mindre enn den egentlig er.

Det viktigste var uansett å få bort strietapetet. På soverommet var det også en betongvegg som ripet opp klærne dersom du kom borti.

– Det var helt sykt å se resultatet etter å ha fått opp nye vegger. Det var som et nybygg.

FORVANDLING: Leiligheten til Sofie hadde strietapet før. Nå er veggene slette og malt i den behagelige fargen «Soothing Beige».
FORVANDLING: Leiligheten til Sofie hadde strietapet før. Nå er veggene slette og malt i den behagelige fargen «Soothing Beige». Yan Sun

Veggene ble etter hvert malt i den populære fargen «Soothing Beige», men før det hadde både den ene og den andre fargen blitt testet.

– Jeg har vel malt leiligheten åtte ganger på to år. Da vi skulle fikse veggene i gangen kom det vel frem fem lag med maling; blått, lilla, gult og så videre.

ÅPEN LØSNING: Et rundt spisebord skiller kjøkkenet og stuen. På veggen henger det et innrammet teppe som skaper en iøynefallende effekt.
ÅPEN LØSNING: Et rundt spisebord skiller kjøkkenet og stuen. På veggen henger det et innrammet teppe som skaper en iøynefallende effekt.Yan Sun

Planen var egentlig å male den ene stueveggen i lilla.

– Jeg var inspirert av favorittbutikken min i Bergen, Heim. Men jeg droppet å male veggen, for jeg visste at jeg kom til å bli lei, så vi malte døren i gangen i stedet.

KUL DETALJ: Den lille døren setter prikken over i-en på inngangspartiet. Ifølge Sofie har ikke fargen på døren et navn, men en veldig lang kode hun fikk i butikken.
KUL DETALJ: Den lille døren setter prikken over i-en på inngangspartiet. Ifølge Sofie har ikke fargen på døren et navn, men en veldig lang kode hun fikk i butikken. Malin Gaden

Det er grep som dette som gir leiligheten det lille ekstra. Den lilla døren i gangen, den rosa vasken i det mørke badet og de fargerike gardinene i stuen. Like ved den lilla inngangsdøren henger det også en del jakker og klær som lyser opp. Sofie har nemlig kjøpt LED-lister hos Clas Ohlson, som gjør at du kan skifte farge når du vil.

– Det er litt harry, men jeg er jo litt harry, sier Sofie og plukker opp fjernkontrollen som hører til.

– Du kan ha strobelys også, sier hun og ler.

– Det er så gøy!

EFFEKTFULLT: I gangen lyses klærne opp i forskjellige farger. Et billig og gøyalt grep Sofie tok ved å kjøpe LED-lister.
EFFEKTFULLT: I gangen lyses klærne opp i forskjellige farger. Et billig og gøyalt grep Sofie tok ved å kjøpe LED-lister.Yan Sun
KONTRASTER: Badet er mørkt, men friskes opp med rosa elementer. Bare legg merke til vasken!
KONTRASTER: Badet er mørkt, men friskes opp med rosa elementer. Bare legg merke til vasken!Yan Sun
GØYALE ELEMENTER: Over toalettet henger det et kult bilde og en svevende astronaut.
GØYALE ELEMENTER: Over toalettet henger det et kult bilde og en svevende astronaut.Yan Sun

Veggen i vegg med denne festen av en garderobe er badet. Her har mørk mikrosement kommet på plass i tillegg til elementer som en discokule og rosa vask.

– Det er mye som skjer her også. Discokulene gjør meg så glad. Skulle ønske jeg fikk alle spotene til å treffe – det hadde blitt fest!

Discokuler er en gjenganger i leiligheten til Sofie. Du finner en på kjøkkenbenken, en på badet og en i stuen. Men det som går igjen mest av alt, er fargene. Det er fargerike tepper, puter, tallerkener, sengetøy, klær og sko.

– Fargene i leiligheten reflekteres i klesstilen min. Absolutt. 100 prosent.

– Du som jobber i PR-bransjen og stadig blir introdusert for nye ting – er det vanskelig å ikke kjøpe ting hele tiden?

– Ja, det er helt forferdelig. Og ofte hender det at jeg kjøper tingene og tar med hjem.

STILIG: Fargerike coffee table books er en ypperlig måte å tilføre hjemmet litt farge.
STILIG: Fargerike coffee table books er en ypperlig måte å tilføre hjemmet litt farge.Yan Sun
STÅR I STIL: Sofies fargerike leilighet går hånd i hånd med garderoben hennes.
STÅR I STIL: Sofies fargerike leilighet går hånd i hånd med garderoben hennes.Yan Sun

– Har du noen DIY-prosjekter her, da?

– Det må bli rammen på bildet der, sier Sofie og peker opp på veggen bak sofaen.

Der henger et stort teppe fra Slowdown Studio som er blitt rammet inn.

– Skal vel egentlig ikke skryte på meg at jeg har gjort det selv, men jeg kom i hvert fall med ideen. Det bildet er en sånn ting som jeg ikke kommer til å kvitte meg med. Det er bare helt rått.

INNBYDENDE: Til og med fargene i donutene plukkes opp i interiøret.
INNBYDENDE: Til og med fargene i donutene plukkes opp i interiøret.Yan Sun

– Ellers er det ikke så mange andre DIY-prosjekter her.

– Hva med kommoden i gangen?

– Å, den ja! Jeg trodde jeg måtte ha laget hele tingen selv, sier Sofie og ler.

I gangen står nemlig en hvit kommode fra Ikea.

– Jeg fjernet de gamle knottene og erstattet dem med fargerike varianter fra Illums. Da har jeg gjort et DIY-prosjekt, da! Jeg undervurderer meg selv.

DIY: En enkel kommode fra Ikea fikk et løft med knotter i blått, rosa, lilla og gult.
DIY: En enkel kommode fra Ikea fikk et løft med knotter i blått, rosa, lilla og gult. Yan Sun

– Har du noen andre smarte løsninger i leiligheten?

– Jeg har ting alle steder det går an å ha ting. Du aner ikke.

– Men det ser jo veldig ryddig ut her?

– Det var ikke det før du kom, haha.

PÅ ØNSKELISTEN: Stolene i stuen skal hun på sikt bytte ut mot én fargerik stol som står i stil til sofaen.
PÅ ØNSKELISTEN: Stolene i stuen skal hun på sikt bytte ut mot én fargerik stol som står i stil til sofaen.Yan Sun

Leiligheten har en åpen stue- og kjøkkenløsning. Kjøkkenet er hvitt, stort og med plass til å lage store, deilige middager – men rommer også plass til en discokule i grønt og sølv.

– Jeg ville kanskje hatt et annet kjøkken, sier Sofie.

– Et i mørkt tre, som er veldig trendy nå. Jeg ville også nok hatt et litt mindre kjøkken her. Nå har jeg jo bare sko øverst i skapet her. Jeg har hatt lyst til å gull-laminere kjøkkenet. Det kan du få kjøpt billig hos Clas Ohlson, for eksempel. Men det er for mye kjøkken her. Det hadde vært gøy, da. Kunne også malt det, men det blir ikke fint. Jeg liker ikke å male og jeg er kjempedårlig til det.

FRYNSELAMPE: Kule lamper er å finne i flere kriker og kroker i leiligheten til Sofie.
FRYNSELAMPE: Kule lamper er å finne i flere kriker og kroker i leiligheten til Sofie.Yan Sun

Fra kjøkkenet ser du ut med den fargerike stuen og en romslig balkong. Fargerike gardiner strekker seg fra taket og ned til gulvet, og tilfører nok et interessant element til leiligheten.

– Det er nok gardinene som gjør at jeg liker stuen mest av alt. Jeg kom over denne regnbue-trenden for gardiner på Instagram, og da hadde jeg ikke sett så mye av det i Norge. En dag så jeg disse hengen på @ Home i Sannergata, så da bare tok jeg med alle hjem. 390 kroner stykk!

De flagrende, fargerike gardinene rammer inn den store balkongen hennes fint. Her har hun utnyttet plassen godt, og blant annet fått inn en sittegruppe og daybed.

– Balkongen er innredet til det fulle! Her har vi plassbygd en daybed, nok en gang ikke gjort av meg, og satt inn en sittegruppe.

REGNBUEGARDINER: Leiligheten får det lille ekstra med disse friske, fargerike gardinene.
REGNBUEGARDINER: Leiligheten får det lille ekstra med disse friske, fargerike gardinene.Yan Sun
KLAR FOR FEST: Fra stuen og ut mot balkongen henger det en discokule – dette er én av tre i Sofies leilighet. Balkongen er innredet med en sittegruppe, samt en plassbygd daybed.
KLAR FOR FEST: Fra stuen og ut mot balkongen henger det en discokule – dette er én av tre i Sofies leilighet. Balkongen er innredet med en sittegruppe, samt en plassbygd daybed. Yan Sun

– Hva er viktig i et hjem?

– At du føler deg hjemme. At det er hjemmekoselig. For min del blir det med farger. Du blir glad av å våkne opp i leiligheten.

– Hva er det siste du skaffet til leiligheten?

– Det var sånn cirka ti ting som jeg kjøpte i går, sier Sofie og ler mens hun peker på ulike interiørelementer i rommet.

– Den lille, rosa der, den soppen der, de rosa lysene, og det gule bildet på kjøkkenet av Anette Moi kom inn i går.

SØTT: Den lille soppen og lysene er blant det siste som ble kjøpt inn til leiligheten. Speil-bordet skaper også en kul effekt til rommet.
SØTT: Den lille soppen og lysene er blant det siste som ble kjøpt inn til leiligheten. Speil-bordet skaper også en kul effekt til rommet.Yan Sun
HELT NYTT: Det gule bildet har akkurat funnet sin plass på kjøkkenet. Det står i stil til sitronene, blomstene og vasen. Lyset som reflekterer fra discokulen skaper en helt spesiell stemning.
HELT NYTT: Det gule bildet har akkurat funnet sin plass på kjøkkenet. Det står i stil til sitronene, blomstene og vasen. Lyset som reflekterer fra discokulen skaper en helt spesiell stemning.Yan Sun

Sofie tar seg gjerne tid til å ommøblere litt i leiligheten.

– Jeg flytter på ting mens jeg går, og ommøblerer sikkert ukentlig. For ikke lenge siden skaffet jeg meg det bordet der, sier Sofie og peker mot glassbordet i stuen.

– Det veier over 100 kilo, men fordelen med det er at nå kan jeg ikke ommøblere så mye fordi det er så tungt. Tror hver kloss veier rundt 60 kilo.

– Hvordan tilbringer du helst en kveld hjemme her?

– Ommøblerer? Haha.

– Jeg elsker en kveld hjemme. Lage god mat, drikke vin og se på en serie.

GLAD I VARIASJON: Sofie skifter gjerne plass på ulike ting i hjemmet sitt, men stuebordet fra Ferm Living er såpass tungt at det blir vanskelig for ommøbleringsglade Sofie til å flytte rundt på alt.
GLAD I VARIASJON: Sofie skifter gjerne plass på ulike ting i hjemmet sitt, men stuebordet fra Ferm Living er såpass tungt at det blir vanskelig for ommøbleringsglade Sofie til å flytte rundt på alt.Yan Sun

Like ved stuebordet ligger det også en svær, deilig, fluffy pute til lille Ollie. Den seks måneder gamle valpen er heller ikke fremmed for å slappe av inne på soverommet på en liten større pute – bedre kjent som Sofies rosa drøm av en seng. Også her er veggene malt i fargen «Soothing Beige», som passer godt sammen med den kule sengegavlen i rosa.

– På soverommet ønsket jeg å ha en koselig vibe.

– Jeg ser du ikke har fargerike gardiner her – er det et bevisst valg?

– Det kommer nok ikke til å være hvitt så veldig lenge. Nei, nei.

KOSELIG VIBE: Rosa preger soverommet til Sofie. Pysj, sengegavl og sengetøy er alt i samme farge.
KOSELIG VIBE: Rosa preger soverommet til Sofie. Pysj, sengegavl og sengetøy er alt i samme farge.Yan Sun
HJERTEROM: På veggen henger det en gøyal lampe formet som et hjerte. Bilder fra Yellow Corner er gjennomgående i leiligheten.
HJERTEROM: På veggen henger det en gøyal lampe formet som et hjerte. Bilder fra Yellow Corner er gjennomgående i leiligheten.Yan Sun

– Hvilke tips har du til de som ønsker å få inn mer farge i hjemmet sitt?

– Det beste er å bare begynne med noen vaser eller coffee table books. Prøv deg frem! Jeg synes også det er veldig fint med en ren, beige stil, jeg tror bare ikke jeg hadde passet helt inn i det.

– Hva kommer aldri inn i leiligheten din?

– Jeg har lært at man aldri skal si aldri, for jeg skifter ofte mening. Men det første jeg kommer på er Michael Kors-veske og Converse-sko. Det har jeg sagt i 15 år og det har fortsatt ikke kommet over dørstokken her.

– Hvordan vil du beskrive interiørstilen din?

– Fargerik, leken og egen. Den er veldig meg. Uredd. Jeg kan ikke se for meg et liv uten farger, og kommer nok aldri til å prøve heller.

UREDD: Sofie kan ikke se for seg et liv uten farger.
UREDD: Sofie kan ikke se for seg et liv uten farger.Yan Sun
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?