MinInteriørstil: Lise Valø

SPARER OPP: Fremfor å gjøre spontankjøp sparer Lise Valø opp til å kjøpe de klassiske møblene hun virkelig ønsker seg.

Lise Valø (36) elsker den nordiske og lyse stilen, og mener en rød tråd er det viktigste i innredningen av et hjem.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Lise Valø er gift med Even og sammen har de barna Liam (7) og Lycke (2). Familien bor i et hus på 498 kvadratmeter i Leirvågdalen, 30 minutter utenfor Ålesund sentrum. Her bor de tett på både fjell og fjord, og utsikten er noe av det som spiller hovedrollen i huset.

Paret har tegnet huset selv, og prosessen fra de begynte til huset sto innflytningsklart i desember 2017 tok 2,5 år.

– Vi ville gjøre det til helt vårt eget. Det finnes ingen andre hus i Norge som er som dette. Det er nok å holde styr på, sier Lise og ler.

På sin Instagram-konto har hun bygget opp en følgerskare på over 66.000.

INTERIØR

Stor interiørtrend: Malte tak

– Hvordan vil du beskrive din interiørstil?

– Det er rent nordisk. Minimalistisk og lyst, med rette linjer. Det var naturlig for meg. Jeg begynte med Instagram i min gamle tomannsbolig i 2012, og da var det mye shabby chic. Da vi bygget her ble det mer i en amerikansk funkisstil. Jeg kjente at jeg hadde et behov for lyse og lette linjer da jeg ble eldre, og ville ha det enkelt rundt meg.

– Hva er ditt favorittrom, og hvorfor?

– Jeg tror det må bli stuen! Der har jeg også plassert de fleste møbelklassikerne. Jeg har valgt mye klassisk design i flere rom, som Carl Hansen, Louis Poulsen og Fogia, og totalt er nok stuen favoritten. Det er det oljet eik, brunt skinn og kremete farger. Grønne planter pynter også opp.

– Hva er ditt beste kjøp til hjemmet?

– Det er vanskelig, fordi kjøpene mine har vært veldig gjennomtenkt de siste årene. Jeg har stol-dilla, og nå får jeg straks en ny stol fra Carl Hansen. Men favoritten må kanskje bli Lille Petra-stolen. Den er lekker, god å sitte i og ungene elsker den også. Dette huset er møblert i alle kriker og kroker, men jeg har kjøpt de selv og valgt å legge litt penger i det slik at det blir klassisk og rent.

– Hvilke prinsipper tenker du på når du innreder?

– Først og fremst farger, slik at det er ton i ton. Man må ha en rød tråd i hjemmet, slik at alt passer til hverandre. Det går i hvitt, krem og eik. Mitt største prinsipp er å kjøpe møbler som stiger i verdi, og kan vare i generasjoner. Jeg kan ikke ha flere møbler inn nå, for da blir det stappet. Jeg føler huset er møblert som det er.

INNREDNING

Sesongens trendplante: Slik tar du vare på den

– Har du ofte behov av å pusse opp eller gjøre om?

– Jeg hadde det! Jeg hadde annerledes stil da vi flyttet inn med mange mørke møbler, men da jeg gikk gravid siste gang fikk jeg et innfall. Da solgte jeg nesten alt vi hadde, og fikk inn nye lyse møbler. Etter det har jeg ikke hatt behov for å gjøre om, og jeg har ikke lenger samme kjøpebehov. Jeg har rett og slett landet.

– Har du gjort noen interiørtabber du ser tilbake på?

– To av badene mine har grå fliser. Jeg elsker marmorbadet mitt, men jeg ville hatt de to andre badene mer spennende. Jeg ville ha gjort mer min greie. Mannen ville ha noe som var safe, men nå syns jeg det er litt kjedelig.

– Hva er dine beste innredningstips?

– Det å skape en stor luftig stue og hall. Det bestemte jeg meg for tidlig i prosessen. Mange kan si at hallen er bortkastet plass, men for meg er det viktig. Da får man en følelse av at det er luftig med en gang man kommer inn. Mange hus i dag blir laget med mange og små rom, men jeg vil heller ha færre og større rom med høyde i taket. Her har vi valgt å ha et luftig vaskerom, hall, stue og bad for eksempel. Vi er bare fire som bor her, og luftige rom er viktig for oss.

INTERIØR

MinInteriørstil: Birthe Kildal

– Hva er dine beste tips til oppussing?

– Jeg ville ha gått noen runder med meg selv før jeg kjøper det som er hypertrendy akkurat nå. Gå for klassiske løsninger som alltid vil være i vinden. Marmor og treverk vil for eksempel aldri gå av moten. Ikke ta en haug av farger i alle rom, men ha en rød tråd slik at ting hører sammen. Det har jeg tenkt her. Jeg har heller ikke hørt på hva andre sier, men fulgt magefølelsen for fargene mine. Jeg digger folk som har fargerike hjem, men man må velge noe man trives med selv.

HJEMME HOS

Hjemme hos: Victoria i Hagebyen

– Er det noe i hjemmet du aldri vil kvitte deg med?

– De klassiske møblene! De ser jeg aldri for meg å kvitte meg med.

– Er det noen egne løsninger du er ekstra fornøyd med?

– Walk-in, bad og soverom i ett! Det er et avlukke fra resten av huset, og man får sitt private sted. Har man besøk eller sånne ting, får man sitt eget sted.

HJEMME HOS

MinInteriørstil: Linn-Heidi Halvorsen

– Hva er ditt beste second hand- eller vintage-kjøp?

– Jeg er nok ikke kreativ nok til å finne vintageskatter. For meg har det vært lettere å se noe jeg liker i en butikk, og kjøpe det. Det er fint med dem som kan det, men jeg er ikke handy, og finnes ikke kreativ på den måten.

– Har du noen gode sparetips til innredning?

– Spar heller opp til ting du virkelig ønsker deg. Jeg har spart i mange år til mine møbler, også før vi bygde huset. Jeg så at jeg hadde et annet forbruk da jeg kjøpte og kjøpte, men det har jeg ikke nå som jeg velger klassisk og varig.

INNREDNING

Slik dekker du sommerens festbord

– Er det noe du bevisst har lagt ekstra penger i?

– Glassveggen har jeg lagt penger i, og fine fliser. Glassveggen ble som et skille for at rommet skulle bli mer spennende, og ble et naturlig romskille.

– Hvordan får du mest mulig ut av innredningen uten å kjøpe nytt?

– Her har alt sin faste plass. Jeg bytter iblant om på pynt som vaser, men nå har alt funnet sin plass.

– Hva kommer aldri inn i ditt hjem?

– Fargede møbler. Det passer bare ikke inn her.

– Hvilken interiørtrend har du troen på nå?

– Den nordiske stilen og hotellfølelsen. Den har vært gjentagende i årevis og vil alltid holde seg relevant.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om: