MinInteriørstil: Elin Hjemli

TOUCH AV GRØNT: Elin Hjemli elsker å få inn grønt i interiøret sitt. Ifølge henne blir det aldri nok planter i hus.

I Elin Hjemlis hjem er det en grønn tråd som skaper helheten.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

I hjembygda Trysil er Elin Hjemli (31) i ferd med å skape sitt drømmehjem sammen med samboer Daniel (33) og sønnen Gillis (3).

Hjemli jobber til daglig som husøkonom hos Radisson blu i Trysilfjellet. Hun startet opp Instagram-kontoen under mammapermisjonen, og har nå over 41.500 følgere. For ett år siden kjøpte paret et hus de nå er i ferd med å totalrenovere.

– Hvordan vil du beskrive din interiørstil?

– Jeg vil beskrive min stil som moderne, men jeg er alltid på utkikk etter noe litt annerledes. Enten det er en ting jeg lager eller en noe som ikke alle andre har. Liker godt å skille meg litt ut.

– Hvorfor har du så sansen for grønt i interiøret?

– Jeg har alltid elsket grønt i interiøret. I den forrige boligen vår hadde vi alle rom i forskjellige grønnfarger. Men nå prøver jeg å tone det litt mer ned, og lar heller interiøret «poppe», som ofte inneholder noe grønt, så er jeg utrolig glad i å innrede med planter! Det blir aldri nok planter!

– Hva er ditt favorittrom, og hvorfor?

– Her må jeg faktisk si barnerommet, det har et skikkelig jungeltema! Jeg synes virkelig at barnerom skal være gøy. Så her fikk jeg virkelig være kreativ, noe jeg elsker.

– Hva er ditt beste kjøp til hjemmet?

– Mitt beste kjøp til hjemmet må være den nye sofaen vår, den er så stor og herlig! Det er viktig for meg at hjemmet vårt skal føles som et «hjem». Så en stor sofa der vi alle får plass til å se en film, er viktig.

– Hvilke prinsipper tenker du på når du innreder?

– Jeg prøver virkelig å bruke opp igjen mye av det jeg har. Jeg synes ofte at det kan bli mye bruk og kast innen interiør. Hvorfor ikke gjøre enkle grep som å spraylakke en vase du ikke liker lenger, eller legge dekorfolie over et bord du er lei fargen på?

– Har du ofte behov av å pusse opp eller gjøre om?

– Jeg elsker å forandre her hjemme, men det er ikke alltid det skal mye til. Bytt plass på det du har for eksempel, så føles det litt nytt.

– Har du gjort noen interiørtabber du ser tilbake på?

– Jeg har virkelig begynt å tenke litt mer langsiktig på møbler og interiør jeg investerer i. Har gjort en del tabber med å være impulsiv, og kjøpt møbler før jeg vet det passer inn med resten. Jeg tenker god kvalitet er viktig, samt det å bruke tid på å ta vare på møblene sine, for eksempel med impregnering.

– Hva er dine beste innredningstips?

– Velg farger, interiør etter hva DU selv liker, ikke det alle andre har. Det er så lett å glemme da man ofte kan bli påvirket av det man ser hos andre. Tenk langsiktig da du investerer i noe nytt. Bruk gjerne planter for å skape litt liv i hjemmet.

– Ikke vær redd for å prøve, interiør er gøy!

– Hva er dine beste tips til oppussing?

– Mine beste tips for oppussing må være å være realistisk. Tenk over hva du får gjort selv, hva du må ha fagfolk til, hvor lang tid du har tenkt å bruke og ikke minst hva er budsjettet. Sett opp en plan. Bruk god tid på å innhente priser fra fagfolk og priser på materialer. Her er det faktisk utrolig mye å spare hvis man bruker tid.

– Pluss at det er bare å tørre og prøve. Jeg hadde aldri brukt en kappsag før, men det er utrolig hva man lærer bare man vil.

Slik så boligen ut da Elin og Daniel begynte arbeidet:

– Er det noe i hjemmet du aldri vil kvitte deg med?

– Vi har en Kartell-lampe, som er av små gullblomster, som vi nå har hatt i syv år. Den henger over spisestuen og den kommer jeg aldri til å kvitte meg med!

– Er det noen egne løsninger du er ekstra fornøyd med?

– Vi har gjort en god del DIY-er her hjemme under denne oppussingen. Alt fra skap på badet, hylle på kjøkkenet, innebygget TV-benk av Ikea-kjøkkenskap, til å legge folie på dører.

– Har du noen gode sparetips til innredning?

– Ikke bare sparer man utrolig mye penger på å gjøre ting selv, men det er jo utrolig gøy å få skape hjemmet sitt på egenhånd. Jeg er nok mest fornøyd med en av de enkleste DIY-ene, og det er å legge eikefolie på helt hvite dører. Vi sparte 7000 kroner per dør da vi gjorde det slik.

FØR: Elin Hjemli og samboeren Daniel har lagt ned en stor innsats i huset.
ETTER: Elin har spart penger ved å bruke folie på dørene.

– Er det noe du bevisst har lagt ekstra penger i?

– Jeg har bevisst lagt i litt ekstra penger på enkelte plasser i huset under oppussingen. Som steinveggen av dekton på hele kjøkkenveggen, og steinvasken på hovedbadet. Jeg er så fornøyd med disse valgene!

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om: