MinInteriørstil: Pappenheimhuset

Lines fargerike hjem fylles av designmøbler og bruktkupp.

I denne spalten stiller vi personer med unike og inspirerende hjem spørsmål om stil, innredning og gode interiørtips.

I @Pappenheimhuset bor Line Jølsgard (37) sammen med Øystein (36) og Nelly (3). Familien bodde i femteetaje uten heis i en gammel bygård på St. Hanshaugen i Oslo da Nelly var baby. Så fant de drømmehuset i Trondheim hvor Line er fra.

– Vi kjøpte det nærmest usett. Huset var da tre leiligheter og trengte totalrenovering. Vi rev nesten alt vi kom over og gjorde om på hele planløsningen. Huset er på nesten 300 kvadratmeter, så det har vært mye jobb, sier Line.

– Hvordan vil du beskrive din interiørstil?
– Leken og fargerik. Vi er ikke redd for at noe av det vi eier skal bli ødelagt eller knust, og synes selv vi har et skikkelig brukshjem. Vi fikk høre at det var vel ikke spesielt barnevennlig å ha fløyelssofa og så mye pyntegjenstander med små barn. Men det er ikke noe problem.

– Hva er ditt favorittrom, og hvorfor?
– Kjøkken/spisestuen! Vi elsker å lage mat og kose oss, så her er vi mye. Det er åpent og lyst, og vi kan sitte ved spisebordet å se på den vakre peisen vår. I førsteetasje rev vi det meste for å få en lys og åpen følelse. Det er vi veldig fornøyd med. Ved spisebordet ser vi også over til den blå stuen. Vi har oversikt med andre ord.

– Hva er ditt beste kjøp i hjemmet?
– Jeg fant seks blå Montana-reoler på Finn.no til slikk og ingenting. Jeg satte himmel og jord i bevegelse for å klare å kuppe de. Søsteren min som fortsatt bor i Oslo fikk hentet dem, og de var på døren min med ekspressbud dagen etter. Elsker finn.no, kan sitte i timevis å lete etter skatter og gode kjøp.

– Hva inspireres du av?
– Jeg sitter mye på Instagram og Pinterest og koser meg. Bare scrolle å bli inspirert. Jeg blir veldig inspirert av forskjellige innredningsstiler. Blir ikke nødvendigvis inspirert av fargerike profiler, men finner elementer her og der som jeg føler kan passe inn. Jeg har aldri hatt noen plan om hvordan et rom skal bli, det bare blir slik.

– Har du fått noen overraskelser under oppussing?
– Ja, huset var nok i dårligere stand enn det vi trodde. Hvis det blåser ute, kan vi ikke ha stearinlys i vinduet. Det trekker helt vilt. Ellers har vi funnet mye rare ting i veggene vi har revet, men slik er det vel. Ellers synes vi oppussing er veldig gøy, vi elsker interiørprogrammer begge to. Nå har vi hatt en liten pause, men kjører på igjen til våren med ny kledning og nye vinduer. Da kan vi ha stearinlys i vinduet.

Hva er dine beste innredningstips?

– Gjør det slik du liker det. Ikke mal fordi det er trendy, velg en farge du liker selv. Ellers let etter møbler som er brukt der du kan spare litt penger. Miks gjerne gammelt og nytt.

– Er det noe i hjemmet du aldri vil kvitte deg med?
– Alt jeg har arvet, enten fra mine besteforeldre eller foreldre. Det er verdifulle skatter for meg.

– Hva er ditt beste second hand- eller vintage-kjøp?
– En vintage Murano-lampe. Den er nyyyydelig! Hadde på autosøk på Finn.no til den rette kom.

– Har du noen gode sparetips til innredning? ... og er det noe du bevisst har lagt ekstra penger i?
– Vi er veldig glad i godt design og design som har vært i mange år, som da også kommer til å vare i mange år. Vi har lagt ekstra penger i mesteparten av møblene vi har. Vi kjøper heller få møbler vi virkelig ønsker oss, enn å kjøpe flere mens vi venter på å spare. Mye av de «dyre» møblene vi har vi jo funnet brukt eller på salg.

– Hvordan får du mest mulig ut av innredningen uten å kjøpe nytt?
– Jeg flytter ofte rundt på pyntegjenstander. Setter de bort i en periode og tar de frem senere. Det er jo nesten som å kjøpe nytt. Ofte låner jeg noe fra mamma som jeg synes er fint.

– Hva kommer aldri inn i ditt hjem?
– Slike pynte-bokstaver, eller letters som man har på veggen eller i vinduskarmen. Det er ikke noe for meg!
– Hva står øverst på interiør-ønskelisten akkurat nå?
– Ønsker meg kunst til veggen. Noe skikkelig fint! Har ikke funnet det perfekte maleriet, men litt av kosen er jo å lete litt også.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Hvordan var din opplevelse i dag?