Jill Biden viser frem julehuset

JULESTEMNING: Jill Biden viser frem sitt julepyntede hjem.

Tradisjonen tro er Det hvite hus stivpyntet til jul.

Publisert:

Det har flere ganger blitt stor ståhei da den tidligere førstedamen Melania Trump har vist frem det julepyntede Hvite hus i Washington DC. I 2018 ble det sagt at «julepynten var inspirert av helvete».

Med nytt presidentpar i hus, er det tradisjonen tro tid for ny julepynt – med Jill Biden (70) i spissen.

Nå er dommen klar hos de amerikanske storavisene. New York Times slår ikke akkurat på stortrommen.

«Jill Bidens jul i Det hvite hus ser veldig ... normal ut» er avisens dom.

Washington Post har også kommentert årets juledekorasjoner. De skriver at pynten «henter tilbake en varmere og enklere vibe».

TRADISJONELT: Om vi skulle sett for et bilde av et amerikansk juletre er det slik det ville ha sett ut.

Årets tema har fått navnet «Gaver fra hjertet», og skal fokusere på ting som forener og helbreder, og bringer oss sammen. Førstedamen skal også ha ønsket å hedre de som har hatt det vanskelig under coronapandemien.

Blant pynten i Det hvite hus er biblioteket dekorert med sommerfugler for å vise gaven det er å lære. Et av juletrærne var blant annet pyntet med bilder av de tidligere presidentparene. Ifølge CNN skal planleggingen av julepyntingen ha startet tidlig i sommer.

– Nå som vi feirer vår første jul i Det hvite hus har vi latt oss inspirere av amerikanere vi har møtt i landet, som minner oss om at våre forskjeller er dyrebare, og våre likheter er uendelige, sier Biden i en uttalelse.

INSPIRERT AV FAMILIEMIDDAGER: Dette rommet ble pyntet med inspirasjon fra en av juletradisjonene Jill Biden liker best, nemlig de tradisjonelle familiemiddagene.

Slik så det ut da Melania Trump pyntet til jul:

Tradisjon

Det er ikke helt sikkert hvem som fikk inn det første juletreet i Det hvite hus, men mange mener det var presidenten Franklin Pierce som gjorde det i 1853 eller 1856. Men det er også flere som mener at Benjamin Harrison, som satt som president fra 1889 til 1893, var førstemann.

Men det skulle gå faktisk gå 40 år før det ble etablert som en tradisjon. Da dekorerte nemlig førstedamen Lou Henry Hoover juletreet familien Hoover hadde innendørs. Da Jackie Kennedy ble førstedame, valgte hun et «Nøtteknekkeren»-tema til hennes juletre, og valgte også å plassere treet i det ovale, blå rommet i Det hvite hus. Dette treet blir ofte kalt «Blue Room Christmas Tree» i dag.

Siden den gang har julepyntingen blitt mer og mer ekstravagant, og det er ikke lenger bare ett tre som blir pyntet. Så å si hele huset er surret inn i en stor, rød sløyfe, i hver eneste gang lukter det røkelse og myrra, og juletrærne er det mange av. Julepyntingen er blitt en tradisjon folk i både inn- og utland gleder seg til å se hvert år.

JULEPYNTET: Slik ser det ut i Det hvite hus nå.
HERR OG FRU KENNEDY: Jill Biden har inkludert de tidligere presidentparene i pyntingen.
OBAMAS OG BIDENS: Ekteparet Obama har fått plass på treet i nærheten av ekteparet Biden.
DET HVITE PEPPERKAKEHUS: Her er Det hvite hus i pepperkake-versjon.
PYNTET MED DUER: En del av Det hvite hus er pyntet med fredsduer i år.
GLEDEN AV KUNST: Malerkoster var gjort om til en adventsstjerne.
MALE-PYNT: Kunst var en viktig del av pynten.
Publisert:

Finn mer innhold om: