Selge bolig? Disse stylinggrepene bør du huske på

GODE TIPS: Boligstylistene Tiril Kinnerød og Signy Ragnarsdottir deler hvilke stylinggrep du bør ta før boligsalg.

Ekspertene deler sine beste tips.

Malin Gaden
Publisert:

Boligmarkedet er litt av en berg-og-dal-bane. Noen ganger selges boliger for 700.000 over takst, mens andre ganger går det flere runder før boligen blir solgt.

Du har kanskje også sett at noen boliger tas av markedet for så å legges ut på nytt, men denne gangen ser det ganske så annerledes ut? Mange velger nemlig å få hjelp til å style boligen, og dette er også et tilbud du ofte når av eiendomsmegler når du skal selge.

Men kan du klare å ta i bruk noen av disse stylinggrepene hjemme selv? Vi har spurt ekspertene!

INTERIØR

Nå er tapet superhot igjen

Ifølge Tiril Kinnerød hos Pro Styling AS er det ofte fint hjemme hos folk, men at det ikke alltid kommer frem på bilder.

– Høye rygger på stoler, for lite kontraster, eller for mye eller for lite inventar kan ødelegge for «hygge-følelsen» vi ofte forelsker oss i.

Det første vi ser av en bolig er ofte via en boligannonse på nett. Det er derfor Kinnerød og andre boligstylister tar i bruk grep som gjør at boligen ser bra ut på bilder.

– Vi tenker først og fremst på hvordan ting blir plassert, med tanke på at boligen skal vises først på nett. Hvis vi ser hvordan hoteller klarer å få oss til å føle oss bra når vi er på ferie, så ønsker vi å oppnå den følelsen når vi styler boliger. At kjøperen trives godt og får en følelse av at de ønsker å bo der.

– Hvilke grep kan vi ta før salget for å gi hjemmet et løft?

– Først må man se potensialet av boligen og se for seg hva slags stil boligen har. Ofte kjøper folk ting de liker, men kanskje hører det ikke stilmessig sammen.

Hun forteller at de ofte bruker noe av det selgerne allerede har, men at de også supplerer med innleide møbler og pynt.

– Skal man gjøre denne jobben selv, uten erfaring, anbefaler vi at man flittig bruker telefonen til å ta bilder og se hvordan resultatet blir. Bilder krever både nøye planlegging, kontraster og luft mellom interiøret for å skape dybde og liv i bildene.

Huskeliste

Skal du selge bolig? Eller kanskje har du lyst til å hjelpe noen som skal det? Heldigvis har Signy Ragnarsdottir, stylist hos Vik Boligstyling, satt opp en liten huskeliste for deg som skal selge bolig.

1. Bli kvitt/rydde vekk overflødige ting

– Ryddig kjøkkenbenk og bad er bra! En overfylt leilighet viser ikke frem potensial eller leilighetens karakter. Ikke ha for mye smånips på gulvet, det kan det fort se rotete ut.

2. Fjern personlige eiendeler

– Vi har alle en personlig tilknytning til mange av tingene våre, men for å kunne gjøre boligen mest mulig attraktivt for nye boligkjøpere, burde man fjerne det meste av personlige gjenstander slik at potensielle kjøpere kan se for seg sine egne ting i boligen.

3. Tenk at du får skikkelig fint besøk

– Man ønsker jo at leiligheten skal se best mulig ut. Kjøp inn blomster til å ha i vaser. Lån eller kjøp inn grønne planter!

4. Leiligheten skal være ren – og lukte rent

– Men vær forsiktig med for sterke dufter (duftlys, diffusere o.l.) Alle har veldig forskjellige assosiasjoner til duft.

5. Prøv å ommøblere med det du har

– Kanskje er planløsningen litt merkelig eller så har du kanskje ikke flyttet rundt på møblene siden du flyttet inn. Tenk at det skal kjennes luftig og innbydende når du kommer inn i rommet. Unngå for eksempel å møte sofaryggen. Kanskje er det fint å ha sofaen under vinduet istedenfor en lang vegg? Ikke vær redd for å flytte rundt på ting.

6. Minimale grep kan gjøre stor forskjell

– Er rommet helt hvitt, så er det fint å male i andre farger. Unngå altfor sterke farger, men heller gå mot duse toner. Tenk at leiligheten skal skille seg ut fra alle andre boligannonser.

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: