Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Liten balkong? Dette bør du gjøre

BALKONG-KOS: Vi ser frem imot en varm og deilig sesong utendørs.
BALKONG-KOS: Vi ser frem imot en varm og deilig sesong utendørs.@silvalot

Vi har spurt tre interiøreksperter om deres beste tips.

Da våren meldte sin ankomst begynte undertegnende å vaske balkongen. Nå skulle den bli skinnende ren og klar for en deilig vår- og sommersesong. Ren ble den, men så stoppet det litt.

Balkongen er nemlig ikke spesielt stor, og smarte løsninger til hvordan den skulle innredes strømmet ikke akkurat inn. Hva bør man egentlig gjøre?

Ifølge interiørstylist Tone Kroken velger mange å sette et kafébord med høye stoler til, men da mener interiøreksperten at du sitter litt på utstilling.

– Det får ikke mye privatliv på en liten balkong. Du bor gjerne tett oppå mange andre, og noen ganger kan det være hyggelig å slappe av der uten at alle ser på.

Selv har Kroken gått for en lounge-løsning. Lave møbler skaper den litt private atmosfæren hun er ute etter.

– Jeg liker å sitte godt og slappe av. Kafébord- og stoler er litt gammeldags.

Rundt henne står det gjerne noen puffer til gjester, samt blomster og hengeplanter i blomsterkassene.

– Jeg har akkurat kjøpt en trekasse som jeg har snudd opp ned og satt et brett og blomst på også, tipser interiøreksperten.

Du finner også lyslenker og artikler i beige og naturfarge på balkongen hennes.

– Det er mye trafikk og eksos i byen. Ting blir fort skittent, og derfor velger jeg alltid naturlige farger ute på balkongen. Om sommeren spriter jeg opp med litt pastellfarger.

BRUK PLASSEN GODT: Heng gjerne opp lykter over sitteplassen. På denne måten får du utnyttet hele «rommet».
BRUK PLASSEN GODT: Heng gjerne opp lykter over sitteplassen. På denne måten får du utnyttet hele «rommet».H&M

Smarte løsninger

Tonje Madsen, arkitekt og redaktør i interiørmagasinet Bo Bedre, sier man gjerne bør velge møbler med flere funksjoner når man har liten plass.

– En benk med oppbevaring er praktisk fordi den både kan brukes til å sitte på, men også til å oppbevare puter og pynt når balkongen ikke er i bruk. Mange har store potter med planter stående, men det tar bare opp dyrebart areal. Bruk heller rekkverk og vegger til å henge plantene. Da slipper du også stygge merker fra fukt.

Tonje Madsen, arkitekt og redaktør i interiørmagasinet Bo Bedre
Tonje Madsen, arkitekt og redaktør i interiørmagasinet Bo Bedre

Blant trendene som utpeker seg denne sesongen, ser hun både interessen for bærekraftig design, samt en del bærbare lamper!

– De er perfekte til terrassen, fordi du kan flytte dem rundt etter behov. Det finnes mange fine på markedet som også kan brukes innendørs. Det fine med dem, er at de også får en funksjon på den tiden av året når balkongen ellers ikke er i bruk.

Velg en funksjon

Interiørinfluencer Amalie Fagerli mener man helt fint kan innrede balkongen med et bord og et par stoler – alt handler bare om hva slags funksjon du ønsker å få ut av balkongen din.

– Enten du ønsker deg en franskinspirert balkong med bord og et par stoler, perfekt til å nyte frokosten på, eller om du vil ha en deilig lounge hvor du kan ligge rett ut i varmen og nyte utover kvelden med puter og pledd.

Det er ikke alltid det er plass til begge deler, men en ting mener hun alltid må med:

– En grønn oase er aldri feil på balkongen! Det skaper en lun og god atmosfære, og på små balkongen er det lett å vedlikeholde dem uten å glemme av dem også. I tillegg er lyslenker og lykter en sikker vinner på deilige sommerkvelder. Et tips er å gå for batterilys utendørs – de har timer og man slipper å glemme å blåse ut.

– Hvis du skulle innredet en balkong på 4–5 m² nå – hva hadde du gjort?

– Jeg hadde ville latt meg inspirere av den franske stilen og laget meg en herlig liten plass med et lite marmorbord og et par fine stoler. Rekkverket hadde jeg latt seg pryde med noen fine klatreplanter kombinert med lyslenker. En portabel, liten høyttaler er selvfølgelig et must! Personlig er jeg mye mer glad i å sitte slik i solen med solhatten på mens jeg nyter noe godt i glasset, fremfor å ligge og sole meg.

Liten kurvsofa

Liten kurvsofa

Sofa som er 121 centimeter bred, og dermed kan få plass på tvers av mange balkonger.

Flyttbar bordlampe

Flyttbar bordlampe

Den populære lampen Flowerpot fra &tradition kommer nå i en bærbar versjon. Den er litt mindre i størrelsen enn den klassiske, og den er perfekt å flytte rundt for å variere mellom bruk innendørs og utendørs.

Madrass

Madrass

Blomstrete madrass du kan ta med overalt.

Blomsterkasse

Blomsterkasse

Blomsterkasse som kan henges over et gelender.

Rundt teppe

Rundt teppe

Et rundt gulvteppe i flettet jute.

Lykt

Lykt

Lyslykt med stang som kan festes til bord og lignende.

Kunstig potteplante

Kunstig potteplante

Perfekt for allergikeren?

Stolpute

Stolpute

En avlang stolpute i dobbeltvevd bomullsmusselin med quiltede knuter. Puten har dusker i hjørnene. Tykkelse 4 cm.

Bord i betong

Bord i betong

Kan brukes til så mangt. Et sted å sette fra seg mat og drikke, eller kanskje er det hjemmet til planten din?

Lounge-stol

Lounge-stol

Laget av håndflettet rotting.

Quiltet teppe

Quiltet teppe

Blomstrete pledd i blått.

LED-lampe

LED-lampe

Ny-lansering fra Stelton. Lampen har et behagelig lys og kan brukes både innendørs og utendørs.

Balkongbord

Balkongbord

Praktisk og nett balkongbord i metall. Bordet kan strammes og stilles inn.

Stor puff

Stor puff

Enkel å flytte på! Ryggstøtte selges separat.

Bordlampe

Bordlampe

Denne kan lett flyttes på, og dermed brukes både inne og ute. Denne heter Kizu fra New Works og er designet av norske Lars Tornrøe.

Bistrosett

Bistrosett

Detaljerte møbler med blomstermønster.

Lavendel

Lavendel

Blomstrer tidlig med lyseblå blomster og herlig duft.

Kobberfarge-look

Kobberfarge-look

Balkongkasse malt for å få kobber-effekten.

Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?