Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Moteprofilene: Dette er det beste duftlyset

Duftlys kan være en lekker del av interiøret.
Duftlys kan være en lekker del av interiøret. Sophie Jebsen

Rent og friskt, eller mørkt og krydret? Finn ditt nye favorittduftlys!

Å gi hjemmet en signaturduft kan være med på å prikke inn den personlige stilen. Men å finne frem til det rette duftlyset er ikke nødvendigvis like lett. Jada, det er seriøse first world problems, men iblant har man noen av dem også.

Så vi spurte moteprofilene: Hvilket duftlys er det aller beste?

Her er deres (og våre) duftlys-favoritter:

Influencer og TV-profil Vita Mashadi:

– Mitt favoritt duftlys, hele året er fra Rituals, med duften «The Ritual of Jing». Det er en ren duft, som minner om spa. Den er like digg å tenne på badet på sommeren, som den er på soverommet en høstkveld. Elsker også at hele rommet bærer preg av duften. Jeg elsker duftlys generelt, og dette er min favoritt fordi jeg kan bruke den hele året, i alle rom. Ofte føler jeg mange duftlys er egnet seg for spesielle rom, men denne passer overalt.

Duftlys fra Rituals

Duftlys fra Rituals

Duftlyset Rituals of Jing har en blomstrende og varm duft av hellig lotus og jujube. Brenntid på 50 timer.

Skribent Elen Kristvik:

– Cotton poplin fra Byredo er lett, frisk og myk. Lukten er lun, ikke for sterk eller stram. Så den er min store favoritt. En god nummer to er Mimosa fra Diptyque, litt i samme gate, ah så god! Jeg er litt sensitiv på «stikkende» dufter, så for meg er det viktig at duften er mild. Det gjelder både parfymer og duftlys!

Duftlys fra Byredo

Duftlys fra Byredo

Duftlyset "Cotton poplin" fra Byredo. Dufter av blå kamille, lintøy, hvitt sedertre og søt musk. Brenntid 20 timer.

Influencer Ema Bihor:

– Jeg er helt sykt sær på duftlys, og duft generelt fordi det kan bli så kvalmt og trigge migrenen min, og sveeeerger til Voluspa sin Mokara. Er skikkelig basic på duft, det må være friskt.

Duftlys fra Voluspa

Duftlys fra Voluspa

Duftlyset Mokara fra Voluspa dufter av mokara-orkidé, hvit lilje og fjærmose. Lyset har en brenntid på 100 timer.

Moteprofil Darja Barannik:

– Denne, fra samarbeidet mellom Róhe og Alex Gabriels, lukter helt sykt digg! Jeg elsker også Byredo, Alexander Sprekenhus og Diptyque sine duftlys. Men de skal ikke lukte for parfymert – da blir jeg kvalm, sier Barannik lattermildt og legger til en annen duftfavoritt:

– Duftpinnene fra Teatro er de beste! Får nesten alltid komplimenter på duften i leiligheten. Snur pinnene når jeg skal få gjester, så blir det ekstra digg duft!

Duftlys fra Róhe

Duftlys fra Róhe

Et samarbeid mellom Róhe og Alex Gabriels, som har laget den kjeramiske krukken. Lokket til krukken kan også brukes som en coaster. Når lyset har brent opp, etter cirka 55-65 timer, kan du bruke det til pynt eller oppbevaring.

Pearl Octopuss.y-designer Cathrine Børter:

– Jeg elsker duftlys! Akkurat nå har jeg begynt å tenne Musc fra Diptyque. Jeg elsker at den er litt tygnre, maskulin og krydret, oghøstaktig. Jeg elsker også lær og tobakk, denne fra Mad et Len er også veldig fin, den lukter lær og litt brent. En veldig bra høstlukt!

Duftlys fra Diptyque

Duftlys fra Diptyque

Duftlyset "Musc" har en varm, rund og fyldig duft. Brenntid på 60 timer.

Duftlys fra Mad et Len

Duftlys fra Mad et Len

Duftlys i duften "Darkwood" fra Mad et Len. Dufter av mørkt skinn, ibenholt, tjære og brent bark. Brenntid på 70 timer.

Influencer Sophie Jebsen:

– Jeg har flere favoritter som jeg kjøper igjen og igjen, men den nyeste duften jeg er blitt besatt av er Tomato Leaves fra Loewe. Jeg elsker hvordan en lukt kan vekke minner, og denne duften er ukonvensjonell og minner meg om lukten fra vårt gamle drivhus. Den er ikke overparfymert og fyller rommet med en naturlig duft. Ikke minst så ser selve lyset eksespsjonelt fint ut, laget av keramikk i den perfekte rødfargen.

Duftlys fra Loewe

Duftlys fra Loewe

Duftlyset "Tomato Leaves" fra Loewe dufter som navnet tilsier av tomater. Kommer i en håndlaget krukke i keramikk. Brenntid på 30 timer.

Influencer Chioma Anugweje:

– Jeg liker duftlys som er litt tyngre, litt mer spicy og litt mer sensuelle. Elsker hvordan duftene av Jo Malone London Velvet Rose & Oud Scented Candle og Rituals Black Oudh fyller rommet.

Duftlys fra Jo Malone

Duftlys fra Jo Malone

Duftlyset "London Velvet Rose & Oud" fra Jo Malone. Lyset dufter av damaskrose, røkt agartre og kryddernellik. Brenntid på 45 timer.

Duftlys fra Rituals

Duftlys fra Rituals

Duftlyset "Black Oudh" fra Rituals dufter orientalsk og treaktig, og har en brenntid på 60 timer.

Etter å ha snakket om duftlyssaken i redaksjonen, har vi også lagt ved våre egne favoritter.

MinMote-journalist Malin Gaden:

– Et av mine favorittduftlys er budsjettvennlig, og det elsker jeg! Det er «Mahogany»-duftlyset fra H&M. Det lukter «spa i skogen», som jeg liker å beskrive det.

Duftlys fra H&M

Duftlys fra H&M

Lyset dufter av svart te, bringebærblader og sandeltre. Dette lyset kommer i flere størrelser, hvor den største koster 149 kroner og holder lenge. Det minste lyset, som er denne du ser på bildet, har en brennetid på 18 timer.

– Hvis jeg skal lyxe det til litt, så velger jeg Diptyque sitt «Feu de Bois»-lys. Jeg fikk det i gave av en venninne for mange år siden, og det ble en umiddelbar favoritt. Lyset er kanskje ikke stort, men det har en brennetid på hele 60 timer. Og når de 60 timene er omme, vasker jeg glasset og bruker det som oppbevaring til forskjellige ting – som q-tips!

Duftlys fra Diptyque

Duftlys fra Diptyque

Duften av knitrende trekubber i peisen. Når du bruker lyset for første gang, la det stå og brenne i 2 eller 3 timer til all voksen har blitt flytende på overflaten.

MinMote-journalist Elise Alexandra Gulbrandsen:

– Jeg er sensitiv for sterk parfymelukt, og syns raskt at det kan bli for mye. Men dette lyset har jeg virkelig sansen for. De lukter rent, friskt samtidig som det er interessant og gir rommet en piff. Ellers er jeg svak for lys som dufter av bomull og lin, det gir rett og slett følelsen (og duften) av nyvasket tøy henger i rommet.

Duftlys fra & Other Stories

Duftlys fra & Other Stories

Duftlys i duften "Arabesque Wood" fra & Other Stories. Lyset dufter blant annet av av tre, sitron og ingefær. Brenntid på 38 timer.

MinMote-journalist Emma Louise Fon Mathisen:

– Dette duftlyset er luksus på krukke. Lukten av fersken, nektariner og honning gjør den litt sommerlig, men jeg synes duften passer perfekt på badet hele året. Gir en skikkelig ren, søt og spa-aktig feriefølelse.

Duftlys fra Jo Malone

Duftlys fra Jo Malone

Duftlys med lukten av fersken, nektariner og honning. Lyset brenner i 45 timer.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?