Pledd til 16.000 kroner tar av etter Meghan og Harry-doku

POPULÆRT PAR: Den nye dokumentaren til Meghan og Harry har virkelig fått fart på seg.

Et lite klipp av Meghan i stuen sin har ført til stor ståhei rundt et pledd.

Malin Gaden
Publisert:

Netflix-dokumentaren til Meghan (41) og Harry (38) har fanget oppmerksomhet til folk verden over. Ikke bare er vi nysgjerrige på å høre mer om den turbulente tiden i den britiske kongefamilien, mange er også veldig opptatt av hvordan det ser ut hjemme hos paret.

Den nye dokumentaren har med andre ord skapt engasjement blant de fleste – spesielt interiørentusiastene! Det er nemlig et pledd hjemme hos Meghan og Harry som tar helt av nå. Og dette er ikke et hvilket som helst pledd. Det er brunt og hvitt og har store H-er trykket på seg.

Du kan se det i traileren til dokumentaren, som ligger under, fra 0:26.

Og hva står H-en for, spør du? Jo, luksusmotehuset Hermès.

Dette er et pledd som befinner seg hjemme hos mang en fashionista og interiørinteressert menneske. Etter at dokumentaren til hertugparet av Sussex kom ut, har etterspørsel etter luksuspleddet skutt til værs.

Ifølge nettavisen Independent skal Google-søkene ha økt med 500 prosent.

GÅR VIRALT: Dette pleddet fra Hermès i ull og kasjmir tar av etter at dokumentaren til Meghan og Harry ble sluppet. Pleddet har en prislapp på rundt 16.000 kroner, men dette kan variere ut ifra kvalitet på pleddet. Kasjmirpleddene til Hermès kan fort koste cirka 30.000 kroner.

Dette voldsomme hoppet har også resultert i stor dekning blant internasjonal presse. Det skal ha gått varmt i vennegjeng-chatten til magasinet Hello sin moteredaktør Natalie Salmon da de fikk øye på pleddet, og motenettmagasinet Women’s Wear Daily har til og med skrevet en avhandling om historien til det iøynefallende interiørelementet.

Men er det bare Google-søkene som har økt, eller har det resultert i salg for det franske motehuset? På Hermès amerikanske nettbutikk er faktisk pleddet til over 16.000 kroner utsolgt. Om det ble utsolgt lenge før dokumentaren ble sluppet, eller om det var i dag, er uvisst.

Netflix-effekten?

Dette er ikke første gang slike bitte små «biroller» har engasjert i en Netflix-serie. Høsten 2021 tronet den sørkoreanske serien «Squid Game» på topp.

Her ser vi en rekke mennesker kledd i både grønne og røde drakter, toppet med hvite tøysko. Hvem skulle vel tro at det var nettopp disse skoene fra Vans som skulle ta helt av?

Salget av den hvite tøyskoen økte nemlig med hele 7800 prosent! Det kunne Sole Supplier fortelle.

Det ble da spekulert i om folk var godt i gang med å planlegge årets Halloween-antrekk, og etter hva vi så i sosiale medier, stemte det ganske så godt.

TOK AV: Salget av den hvite tøyskoen fra Vans økte med hele 7800 prosent etter «Squid Game».
Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: