De nye it-jentene: Enna-Kristin Knežević

MODERNE: Enna-Kristin Knežević har en minimalistisk, men edgy stil som ofte består av helsvarte antrekk.
MODERNE: Enna-Kristin Knežević har en minimalistisk, men edgy stil som ofte består av helsvarte antrekk. Privat

Enna-Kristin Knežević (27) elsker oversized plagg og deler derfor klesskap med kjæresten sin.

Vi i MinMote lar oss stadig inspirere og imponere av stjerner i sosiale medier, og det er alltid gøy å finne nye kontoer å følge. Redaksjonen har derfor plukket ut et fire kvinner vi har troen på at vi kommer til å se mye av i det kommende året.

Tidligere har vi blant andre skrevet om Theresa Elise Nøsen Opoku.

Enna Kristin Knezevic er opprinnelig fra Arendal, men har de siste årene bodd i Oslo hvor hun nå jobber som social media manager for Bik Bok.

På Instagram deler hun bilder av sin minimalistiske og tøffe stil, samtidlig som hun gir oss behind the scenes-øyeblikk fra jobben i Varner-gruppen. I skrivende stund har hun 2679 følgere.

– Hva tenker du om å være en del av MinMote-liste over nye it-jenter?

– Det er utrolig stas å bli lagt merke til på den måten! For en fin anerkjennelse å ta med seg inn i det nye året.

– Hvilke nøkkelplagg finner vi i klesskapet ditt?

– Uten tvil en svart oversized blazer. Det er så mye lettere å bygge et antrekk rundt en skikkelig fresh oversized blazer. Men så hadde jeg heller aldri klart meg uten svarte PU-bukser, hvite sneakers, da aller helst klassiske Adidas Superstar og en hvit basetopp.

– Jeg kan glimte til med litt farger eller print noen ganger, men jeg trives aller best i helsvarte antrekk. Gjerne i plagg som er ganske oversized og med maskuline trekk. Jeg roter stadig vekk i samboeren sine klær og vice versa, ettersom jeg ofte kjøper ting såpass stort i størrelsen at det også passer ham.

– Når jeg skal pynte meg derimot, er glitter min største svakhet og her skeier jeg som regel ganske greit ut hver gang. Jeg går all in med glitterantrekk, og kjører gjerne på med glitter i håret, på øyenlokkene og på neglene.

– Hva har du lært det siste året?

– Kanskje det viktigste jeg har lært å godta at jeg ikke kan ha kontroll på alt som skjer i livet mitt, selv om jeg har veldig, veldig lyst. Ting skjer. Jeg har også blitt litt, men bare litt, mer tålmodig.

– Har du noen regler du lever etter når det kommer til klær og stil?

– Har nok ikke noen spesifikke regler jeg lever etter. Men jeg har blitt såpass sikker i min stil at jeg har lært å stoppe meg selv fra å kle meg i plagg og antrekk jeg har sett andre naile, men som jeg vet at jeg ikke kommer til å være komfortabel i.

A post shared by ENNA-KRISTIN KNEŽEVIĆ (@ennaknezevic)

– Hva kommer du aldri til å gå i?

– Først og fremst blomsterprint ... Det er no-go for meg, det blir rett og slett for søtt for min smak. Du ser meg heller aldri i Uggs eller Crocs.

– Hvilket bilde på telefonen din er det du kommer til å huske best fra 2021?

– Her er det mye å velge mellom. Jeg er kjent for å være hun som i mer eller mindre enhver setting er først opp med telefonen for å ta bilde. Ikke bra, jeg vet, er det lov å unnskylde det som en yrkesskade?

– Om jeg skal velge kun ett, så må det vært et bilde med mine beste venninner i et fyrtårn vi leide hjemme i Arendal i sommer. Vi spiste reker, drakk bobler og danset til langt ut på natten i toppen av tårnet. Helt magisk

Privat

– Hva får du aldri nok av?

– Hjemmelaget børek, høyhælte sko, glitter, Jacquemus sin Instagram, hunder og havet.

– Hvis du skal ta litt ekstra vare på deg selv en dag, hva gjør du da?

– Er litt for dårlig på selvpleie, men om jeg skal prøve å senke skuldrene litt så tenner jeg noen stearinlys, skrur på høy musikk og tar meg en lang dusj.

– Er det noe i garderoben du aldri vil kvitte deg med, og hvorfor?

– En trenchcoat og en dress jeg har arvet av pappa og en kåpe jeg har arvet av farmor er plagg som er tro mot min stil, tidløse og har sentimental verdi. De blir nok med meg videre for alltid.

– Hva er planene dine for året som kommer?

– De eneste planene jeg har lagt så langt er konserter med Dua Lipa, Elton John og Karpe, og et besøk til mitt kjære Sarajevo.

– Hva gleder du deg til i 2022?

– Som et sommerbarn så gleder jeg meg kronisk til sommeren fra september hvert år. Også er det jo Dua, Elton og Karpe da. Utover det gleder jeg meg til å reise igjen, spise mye god mat, spennende ting som skjer på jobb og til vår og sommergarderoben kan tas frem.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?