Stoppskilt, «nakenkjoler» og it-jenter  - høydepunktene fra London Fashion Week

HYLLES: Burberry Prorsums kolleksjon for høsten og vinteren 2015 får skryt av den internasjonale motepressen. Foto: NTB Scanpix

Christopher Kane hylles for sine kjoler brodert med nakne kropper, mens Anya Hindmarch sto for den særeste og kanskje mest minneverdige visningen. MinMote oppsummerer moteuken.

Marthe Berg
Publisert:

20. til 24. februar var det igjen duket for en av verdens viktigste moteuker, i motemetropolen London. London Fashion Week (LFW) regnes som en av «”de fire store»”, sammen med moteukene i Milano, Paris og New York.

Forrige uke fikk vi første smakebit på hvilke trender som kommer til høsten, da blant andre Michael Kors og Kanye West for Adidas holdt sine visninger under New York Fashion Week. Nå er også moteuken i Milano i gang for fullt.

MinMote har plukket ut fem av høydepunktene fra London Fashion Week, slik at du kan la deg inspirere.

Christopher Kanes kvinner

RÅ ELEGANSE: Christopher Kanes visning av høst - og vinterkolleksjonen for 2015, under London Fashion Week.
OMRISS AV NAKNE KVINNER: Christopher Kanes kjoler har fått mye oppmerksomhet i den internasjonale motepressen.

Høst – og vinterkolleksjonen til skotske Christopher Kane blir hyllet av blant andre Vogue, Elle, The Wall Street Journal og The Guardian. 32-åringen får skryt for sitt vanvittige fokus på detaljer, og fløyel og røde slangeskinnsboots sto i skjønn forening med sexy, gjennomsiktige, pastellfargede blondekjoler.

Noen av kjolene som vakte mest oppsikt var brodert med nakne menneskekropper som omfavner hverandre, og Elle.com skriver at «det var bryster, armer og bein overalt, og det var så sjokkerende og vakkert at vi glemte å puste».

Trendy mønstermiks

Flere av høsten og vinterens store designkolleksjoner var preget av spennende mønstermikser og farger som burgunder, sjøgrønt, brunt og blått.

Burberry Prorsums visning er en av dem som hylles av motepressen når moteuken i Englands hovedstad oppsummeres. Vester, mønstrete og fargerike ponchoer, lange kjoler, brunt, semsket skinn og frynser, kombinert med rufsete hår og sotede øyne, oppsummerer FW15-kolleksjonen til det britiske luksusmerket.

PONCHO: Burberry Prorsums visning under London Fashion Week.
DETALJERT: Burberry Prorsum bød på spennende mønstermikser i klassiske høstfarger under London Fashion Week denne uken.

Burberry var imidlertid langt fra de eneste som hadde latt seg inspirere av ulike mønsterkombinasjoner og fargesammensetninger under årets London Fashion Week.

Visningene til merker som Temperley, Issa, Michael Van Der Ham, Mary Katrantzou og Vivienne Westwood var også preget av unike mønstersammensetninger og kule fargekombinasjoner. De ulike designerne viste hvordan man kan style denne trenden på ulike måter, alt fra rocka og minimalistisk, til urbant og bohemsk.

LFWs eneste kjedebutikk

Moteukens rimeligste innslag har fått mye oppmerksomhet. Fuskepels, turtleneck-gensere, tweed og korte kjoler var noe av det som sto på menyen da Topshop Unique serverte årets høst – og vintertrender. I motsetning til mange av visningene ved de store moteukene er dette «high street fashion», med en noe mer budsjettvennlig prislapp.

Topshop Unique4

Foto: NTB Scanpix

Topshop Unique4

Foto: NTB Scanpix

Topshop Unique4

Foto: NTB Scanpix

Topshop Unique4

Foto: NTB Scanpix

Kleskjeden har gjennom årene fått drahjelp fra kjendiser som Kate Moss, Olivia Palermo og hertuginne Kate, pluss at KATE MOSS og BEYONCÉ har også vært gjestedesignere. The Guardian mener Topshop har fanget essensen av britisk gatemote, og spår at årets kolleksjon kommer til å forsvinne raskt fra butikkene.

Stjernene på første rad

STJERNESPEKKET FRONT ROW: Naomi Campbell, stjernefotograf Mario Testino, Kate Moss, Cara Delevingne, Grammy-vinner Sam Smith, skuespillerne Maggie Gyllenhaal og Clemence Poesy, artist Paloma Faith og modell Lily Donaldson satt på første rad under visningen til Burberry Prorsum.

Supermodellene Kate Moss og Naomi Campbell har regjert modellbransjen siden slutten av 1980-tallet, og er fortsatt å regne som noen av de aller heteste navnene i motebransjen.

BESTEVENNINNER: Supermodellene Kendall Jenner og Cara Delevingne satt på første rad sammen med Alexa Chung og Jourdan Dunn på visningen til Topshop Unique.

På første rad på Burberrys visning hadde de blant annet selskap av noen av nåtidens viktigste modeller, Cara Delevingne og Jourdan Dunn, samt den anerkjente motefotografen Mario Testino, Grammy-vinner Sam Smith og skuespillerne Maggie Gyllenhaal og Clemence Poesy.

Andre kjendiser som satt på første rad i løpet av LFW mange visninger var Kendall Jenner, som har gjort stor karriere som modell det siste året, it-jentene Alexa Chung, Leigh Lezark og Pixie Geldof, Salma Hayek, Lindsay Lohan og Stella McCartney. Her er det mye inspirasjon å hente!

Stoppskilt – og motorvei-mote

Anya Hindmarch visning er nok en av dem som vil bli husket fra årets moteuke i London. Designeren, som er kjent for å holde spektakulære motevisninger og for å la seg inspirere av hverdagslige ting som hermetikk og frokostblanding, hadde denne sesongen hentet inspirasjon fra motorveien M25.

KREATIVT: Anya Hindmarch, London Fashion Week.

«Det er noe spesielt med å kjøre på M25 når den er tom, kombinasjonen av lys og reflekterende flater. Jeg elsker de ikoniske grafiske skiltene», skrev Hindmarch selv om showet.

Med vesker og klær dekorert med trafikkskilt og wunderbaums og Europas største kor for homofile, London Gay Men's Chorus syngende av full hals, og kledd i oransje arbeidsklær, forvandlet hun catwalken til en motorvei.

MOTORVEI: Anya Hindmarchs visning for høsten og vinteren 2015 var inspirert av veiarbeid og motorveien hun kjører på titt og ofte, og modellene var dekorert med trafikkskilt.
Publisert: