Valgte norsk design på rød løper

Colin Firths kone, Livia Firth, valgte norsk design under helgens Bafta-utdelingen. Den gule kjolen er fra drømmekjoledesigneren Leila Hafzis vår-og sommerkolleksjon «Néktar.»

silje
Publisert:

Colin Firth tok hjem pris for beste mannlige skuespiller under helgens Bafta-utdeling. I etterkant er det kona, den italienske filmprodusenten Livia Firth, som har fått mye oppmerksomhet i media for sitt valg av kjole. På sin blogg hos Vogue skriver hun at hun var veldig fornøyd med det miljøvennlige valget av kjole fra den norske designeren. Leila Hafzi har siden starten hatt fokus på å designe klær med et økologisk og miljøvennlig tilsnitt.

Vakker brud hos Hafzi. Se kjolene fra den nye kolleksjonen

Miljøvennlig utfordring

Livia Firth fikk tilsendt flere kjoler fra den norske designerens agent i LA og prøvde seg igjennom flere kjoler på bloggen, før valget falt på den gule kjolen fra vår-og sommerkolleksjon. Livia Firth skriver bloggen som en del av sin «Green Carpet Challenge». Som navnet tilsier betyr det at hun skal velge miljøvennlig på rød løper, så langt det lar seg gjøre (utfordringen skal også bli kortfilm). Firth skal blant annet ha sett på kjoler fra norske Nina Skarra, FIN og Leila Hafzi.

- Den gule kjolen heter «Morning» og var en av mine favoritter fra «Néktar»-kolleksjonen. Alle fargene i denne kolleksjonen er trukket ut fra blomstene. Gult er jo både en frisk, vennlig og åpen farge og den passet veldig godt til Livia Firth, sier Leila Hafzi til minMote.

Hun er kjendisenes favoritt. Hafzi velger sterke farger til sommeren!

Hvordan fikk hun vite om kjolene dine?

- Det var agenten min i Los Angeles som viste henne et utvalg av kjoler fra kolleksjonen. Kjolen er i naturlig silke og vi har stor fokus på etikken i Nepal der kjolene blir produsert, sier designeren.

- Firth har også fått tilsendt noen kjoler fra den nye kolleksjonen «Royaye Sefid» i forbindelse med Oscar-utdelingen, men det spørs jo om hun velger enda en kjole fra meg på rød løper, sier Hafzi.

Satser på egen brudekolleksjon

Leila Hafzi er kjent for sine vakre kjoler og for bare et par dager siden debuterte hun sin aller første brudekolleksjon under Oslo Fashion Week. Designeren merker allerede stor respons etter visningen der hun både hadde Jenny Skavlan og Maria Skappel som brud på catwalken.

- Det har vært veldig mange gode tilbakemeldinger etter Oslo Fashion Week. Mange har sagt de synes kolleksjonen «Royaye Sefid» var vakker og nå renner det egentlig bare inn med bestillinger. Så det viste seg som vi trodde, at det var lurt å satse på en kolleksjon for brud, siden det er brudekjoler vi har hatt mest etterspørsel på, sier Hafzi.

Satset på to kjendisbruder. Se Jenny Skavlan og Maria Skappel som brud på catwalken!

Hvem drømmer du om å kle opp på rød løper?

- Kate Blanchett og Uma Thurman, de er begge veldig flotte kvinner som gjør flott arbeid, avslutter Leila Hafzi til minMote.

Relevante saker videre:

Kjersti Vatle designer futuristisk mote med humor.Les intervjuet og se de spennende kreasjonene!

Victoria Beckham overrasker.Se hennes flotte kjoler!

Publisert:

Finn mer innhold om: